Stuet oksekød med thailandske grøntsager
Et tykt kød i thailandske stil er et stuet oksekød med grøntsager og krydderier. Enkel forberedelse og utrolig velsmagende skål i en dejlig aroma. Kog en løs ris på sideskålen, du får en solid frokost eller middag, som alle vil lide.
Forberedelse:1 time 30 minutter Nummer: 4 portioner pr. Portion Kalorie: 304 kcal bælter: 41 g Fedt: 12 g Carbohydrater: 13 g
Ingredients af gryderekød med grøntsager i thailandske stil
- 700 g oksekød (filet uden fedt);
- 1 hovedløg;
- 1 rød sød peber;
- 2 modne tomater;
- 1 pod chili peber;
- 3 skiver hvidløg;
- 1 spsk revet ingefær eller ingefærpulver;
- 50 g persille og koriander;
- 20 g vegetabilsk olie;
- 1 teskefuld malet gurkemeje;
- 1 teskefuld røget paprika;
- 1 tsk karry;
- Salt efter smag.
Method med madlavning stuet oksekød med grøntsager i thailandske stil
Oksekødfilet skåret med smalle tynde skiver. Klip kødet over fibrene, stykkernes tykkelse er ikke mere end 5 millimeter. Vandhakket kød med grøntsag eller olivenolie, bland. Du kan hælde olie i gryden, jeg foretrækker at smøre kødet med olie, ikke opvasken.
Vi opvarmer gryden med en tyk bund og høje sider, en stegepande som wok er passende. I en forvarmet gryde kaster vi hakket oksekød, steg hurtigt over høj varme. Hæld jorden gurkemeje, bære og røget paprika. Steg kødet med krydderier i et par minutter mere.
Poden på en skarp chili er afskåret på den ene side, ælte chilien med vores hænder, ryst frøene. Klip chili med ringe. Tilføj hakket chili til stegt oksekød.
Vi skærer løglederen fint. Slib skiverne af hvidløg. Ingefærrød er skrabet, gnid på et fint riv. Tilsæt ingefær, hvidløg og løg til gryden.
Kødfuld sød peber skåret i halvdelen, fjern stilken med frø. Skyl peber med rindende vand. Skær sød peber i små terninger. Kast den hakkede peber i gryden.
modne røde tomater skoldes med kogende vand, sættes i koldt vand. Skær huden, rengør tomaterne. Skær tomaterne med terninger, tilsæt resten af ingredienserne.
persille og koriander (ca. i halvdelen) fint skåret. Vi kaster hakkede greener i en gryde.
Bland alt godt. Hæld cirka 1 liter kogende vand. Salt efter smag. Varme op til kogning. Dæk med et låg og gryderet kødet over en lav varme i cirka en time eller indtil den er kogt. Når oksekødet bliver blødt, er skålen klar. Hvis alt vand koger i processen, hældes derefter lidt kogende vand eller varmt kødbuljong. Følg gryden, lad ikke væsken koge helt. Tilberedningstiden afhænger af forskellige kød og alder. Ung oksekød eller kalvekød vil være klar hurtigere, modent oksekød kan tilberedes i cirka to timer.
Vi giver den færdige skål til at slappe af i 10 minutter, lægge den i plader, drys med finhakkede urter. Serveres på bordet med kogt ris. Behagelig appetit!
Du kan lave en sauce, hvor kødet blev stuet med sød og sur. For at gøre dette, i slutningen af stegekødet med krydderier, hæld lidt eddike og hæld sukker efter smag.
Læs også en interessant artikel: Groene tomaten ingelegd met mierikswortel en knoflook.