Pear in Cognac er en utrolig velsmagende og enkel dessert!
pære i cognac – “berusende” dessert! I den bogstavelige forstand af ordet beruses denne dessert naturligvis ikke, da alkohol fordamper lidt under madlavning, men smagen er virkelig berusende. Det, der er behageligt, sorten og kvaliteten af pærer, betyder ikke noget, tro mig. Umodne og usødede er dog også usmagelige. Kun overmodne frugter er ikke egnede. Først tilberedes rengørede pærer i frugtsirup med krydderier, derefter tilføjes cognac, hvor pærer falder i flere minutter. Velsmagende og enkel, prøv!
Forberedelse: 30 minutter Nummer: 4 portioner pr. Portion Kalorie: 126,3 kcal Carbohydrates: 25,6 g
Ingredients af pærer i cognac
- 4-5 store pærer;
- 50 g sukker;
- 100 g frugtsirup;
- 100 ml vand;
- 1 kanelstok;
- 3-4 stjerner i Badya;
- 50 g cognac.
Method med at forberede pærer i cognac
Store pærer rengøres fra skræl. For øvrig, fra skræl og pære -rester, kan du koge kompott – billig og vred.
Klip de skrælede pærer i to og efterlader halerne. Vi vælger den midterste dessert eller teskefulde – pæne huller forbliver.
Dernæst forbereder vi sirupen. Hvis frugterne er usødede, er det nødvendigt med sukker, hvis det er søde, er det kun frugtsirup og vand, der er nok. I denne opskrift er pærer lidt umodne, sent og smag, for at være ærlig, nej, så hun kogte sød sirup. Hæld sukker i gryden, hæld vand, opvarm, indtil sukkeret smelter. Tilsæt derefter frugtsirup. I denne opskrift, hjemmelavet sirup lavet af røde stikkelsbær, pletter den frugterne i en lidt lyserød farve.
I den kogende sirup sætter vi kanel og stjernerne i Badyan og sætter derefter halvdelene på frugten med en nedskæring. Vi koger på lav varme i 15 minutter. Hvis væsken koger hurtigt, hæld lidt kogende vand.
Efter 15 minutter drejer vi omhyggeligt frugterne og koger yderligere 10-15 minutter over lav varme.
Graden af beredskab kan bestemmes af øjet – når halvdelene af pærer bliver gennemskinnelige, kan du bøje. Afhængig af størrelse, variation og kvalitet af frugt kan det tage mere eller mindre tid.
Når pærer er klar, er tiden til at tilføje cognac. Dette tilsætningsstof skal tages ansvarligt, da stærk alkohol og ild er en temmelig farlig kombination. Vi reducerer opvarmningen under gryden til et minimum, hæld cognac. Vi opvarmer frugter med Cognac bogstaveligt talt et par minutter og slukker for opvarmningen. Alkohol lyser ved 78 grader Celsius, så du behøver ikke at tage risici, hvis du ikke ejer den flumrende teknik.
Lad desserten afkøle helt. Vi spreder pærer i cognacen på skålen, vand det med sirup og serverer til dessert med is eller pisket fløde. Med chokolade vil også være velsmagende.
Behagelig appetit!
For dem, der elsker et spektakulært foder, skal du prøve at sætte ild på indholdet af gryden, mens pærer er varme. “Brændt” af ild er de endnu mere velsmagende, og gæsterne vil være glade. Jeg satte det bedre op til siden af hætten, plastiske retter, til retter, jeg anbefaler ikke at bruge stegepander med anti-stick coating, gamle støbejern-det bedste valg.