Lobio fra hvide bønner
En skål kaldet “Lobio” er kendt i Georgien siden oldtiden. Dette er det almindelige navn på grønne plaster og kornbønner. I dag koger vi lobio fra tørre hvide bønner, smagen af korn i forskellige farver er kun små smagfulde nuancer. Det anbefales ikke at blande forskellige sorter af bønner, da tilberedningstiden er anderledes.
Forberedelse:12 timer Forberedelse:2 timer 30 minutter nummer: 4 portioner pr. Portion kalorie Indhold: 296 kcal egern: 9 g Fedt: 11 g Carbohydrates: 40 g
Ingredients lobio fra hvide bønner
- 200 g tørre hvide bønner;
- 150 g løg;
- 4 fedt af hvidløg;
- 40 g koriander;
- 35 g tomatpuré;
- 50 g valnødder;
- 30 g grøntsag eller olivenolie;
- 1 leder af rød sød løg;
- 30 g æble cider eddike;
- Sort og rød peber;
- humle-lyd;
- Salt efter smag.
Method med at forberede lobio fra hvide bønner
Tørre hvide bønner sorteres ud, hæld koldt vand. Vi rejser i vandet i 10-12 timer. Vi dræner vandet og skyller bønnerne med rindende vand. Hæld bønnerne i gryden, fyld dem med vand. Varm op i kogning over lav varme, fjern skalaen. Dæk gryden med et låg. Vi laver mad på en blød ild i 2 timer. Salt efter smag 15 minutter før beredskab. Hvis vand koger i processen med madlavning, tilsættes kogende vand.
Skær den søde rødløg i små terninger, størrelsen på et granatkorn. Vi hælder de hakkede løg med æble cider eddike, lader det marinere. Hvis eddike er stærk, så fortynd den med koldt kogt vand.
Slib hvidløg. Afskåret fint løg. Hæld vegetabilsk eller olivenolie i en dyb støbe -jernpande, kast løg og hvidløg.
Drys med salt, tilsæt en teskefuld hop-ly. Prøv denne skål med Svanskaya salt, det viser sig meget velsmagende.
Steg buen med hvidløg og krydderier over lav varme i 7 minutter. Finklær den friske koriander, tilsæt hakkede greener til gryden.
Vi overfører de kogte hvide bønner til de stegte grøntsager. Hvis der efter tilberedning af bønnerne er en lille bouillon tilbage, hæld derefter omkring et halvt glas i gryden, vil afkogningen hjælpe med at kombinere smagen.
Tilsæt tæt tomatpuré eller tomater uden at skrælle i vores egen juice. At smage peber malet rød og sort peber. Bland, kog over en moderat varme i 5-7 minutter efter sausen koger igen.
Varme valnødder tørres i en tør gryde eller i en varm ovn. Slib møtrikkerne i en blender eller rykk i en mørtel. Hæld hakkede nødder til bønner.
alt sammen blandes og slukker for opvarmningen. Hvis skålen viste sig at være for tyk, kan du tilføje lidt afkogning af bønner.
Vi lægger lobio fra hvide bønner på en plade. Drys med syltede rød bue. Hvis du ikke kan lide syltede løg, skal du drys med lobio med granatkorn. Denne skål kan serveres varm som den vigtigste. Lobio spises også koldt, dette er en fantastisk kold grøntsagssnack. Behagelig appetit!
I Georgien serveres Lobio med brød bagt på kul, og den traditionelle drink til Lobio er rød georgisk vin.
Læs også en interessant artikel: Een geurige taart van bladerdeeg met cottage -kaas, appel en kaneel. Stap -By -stap Recept met foto.