Leopard Briosh – Sødt brød til jul. Trin -by -trin -opskrift med foto
Sødt brød til jul er ifølge opskriften på fransk køkken Leopard Briosh. Dette er ikke en kage eller en tærte, den er netop sød brød, det har ingen æg, lidt sukker og smør. Leopardpletter på brød opnås fra dejen, hvortil kakaopulveret tilsættes i forskellige proportioner. Traditionelt efterlades dejen til Brioshi i køleskabet om natten, og om morgenen er denne duftende rulle tilberedt ud fra den, men dejen kan også være passende ved stuetemperatur i 1 time 30 minutter.
Du har brug for en rektangulær bageform på 22×11 centimeter.
- Forberedelsestid: 3 timer
- Antal portioner: 10
Ingredients til leopard briosh
- 375 g hvedemel;
- 250 ml mælk;
- 25 g majsstivelse;
- 50 g smør;
- 70 g sukker;
- 16 g presset gær;
- 25 g kakaopulver;
- Jordskinn, vanillin.
Method med at forberede leopard briosh – sødt brød til jul
det gør vi. Vi beriger hvedemel med ilt – vi siler gennem en lille sigte, tilsættes en knivspids fint salt og vanillin.
200 ml mælk, bland med majsstivelse, opvarm blandingen over lav varme, indtil den tykner, tilsæt smør.
I de resterende 50 ml skal du opløse presset gær ved at tilsætte en teskefuld sukker.
Når mælken brygget med stivelse afkøler, tilsættes den opløste gær og sukker. Bland flydende ingredienser grundigt.
Tilsæt flydende ingredienser til mel, ælte dejen i ca. 10 minutter, indtil den bliver glat og stopper med at holde sig til bordet og hænderne.
I sidste ende viste det sig en glat, behagelig til berøringskuglen på en smørdej, der vejer ca. 730 g.
Del dejen i halvdelen, halvdelen i halvdelen. Til den første del af dejen tilsættes en teskefuld kakaopulver opløst i en teskefuld varm mælk, til den anden del af dejen tilsætter vi en spiseskefuld kakaopulver og malet kanel, også fortyndet i varm mælk, den tredje del af Dejen forbliver hvid.
Vi lægger dejen til Brios i 12 timer i køleskabet eller forlader i 1 time 30 minutter ved stuetemperatur.
Hver af de tre bunker af dejen er opdelt i 7 dele, som et resultat får du 21 bolde til at gøre brikkerne det samme, jeg råder dig til at bruge køkkenvægte.
Rul en tynd pølse på 22 centimeter lang fra den mørke dej, rulle derefter lysebrun ud og vikle den rundt om denne pølse. Gentag operationen 7 gange.
Vi ruller den hvide dej ud, pak brunet ind i den.
Vi drejer 7 ruller fra dejen, hvis dejen er opdelt nøjagtigt, vil rullerne vise sig omtrent det samme.
I bunden af den rektangulære form lægger vi tre ruller, vi lægger de resterende fire “pølser” på dem, smør dejen med mælk, lader den være varm i 30 minutter. På dette tidspunkt opvarmer vi ovnen til 210 grader Celsius.
Vi bager Briosh i 35-40 minutter, vi skal lægge en beholder med vand i ovnen for at skabe damp.
Vi tager den færdige leopard brioche ud fra formen, cool på grillen, så skorpen ikke dampes.
Den afkølede leopard Briosh er skåret i portioner, server med marmelade eller smør.
Leopard Briosh – Sødt brød til jul er klar. Behagelig appetit!