Kiks rulle med jordbær og fløde
Dessert om emnet for en klassisk engelsk kage, der kaldes til ære for dronningen og består af en storslået kiks, pisket fløde og friske sommerbær. En kiksrulle med jordbær og fløde – en kage, hvorfra det er umuligt at nægte. Delikat, luft, så dejligt let og velsmagende!

Forberedelse:45 minutter Nummer: 6 portioner pr. Portion Kalorie: 450 kcal Fedt: 85 g kulhydrater: 85 g
Ingredients til en kiks rulle test
- 180 g kyllingæg (3-4 stykker);
- 95 g sukker;
- 90 g hvedemel;
- 1/4 teskefuld dejbagepulver;
- Vaniljeekstrakt efter smag;
- Vegetabilsk olie eller spray.
Ingredients til fyldning og smykker
- 250 g 33% af fløde;
- 50 g sukkerpulver;
- 300 g friske jordbær.
Method med at forberede en kiksrulle med jordbær og fløde
For hurtigt at bage en kiks med høj kvalitet til rullen skal du omhyggeligt planlægge alt – forberede ingredienserne, en bageplade, opvarme ovnen til den ønskede temperatur. På bagepladen lægger vi et ark bagepapir, smør papiret med vegetabilsk olie eller spray med en spray. Vi opvarmer ovnen til 180 grader Celsius.



Opdel kyllingæg i en mixerskål. Hæld sukker. Tilsæt vaniljeekstrakt. Bland, slå med en mixer først ved lave hastigheder, øges gradvist til det maksimale. Pisk i ca. 7-10 minutter, indtil du får en frodig fløde uden korn af sukker.
Bland hvedemelet i den højeste kvalitet med dejenes bagepulver, sigt ind i skålen. I cirkulære bevægelser forstyrrer langsomt melet. Det skal vise sig en storslået glat dej uden klumper, det ser ud som en fløde.

Læg dejen ud på en bageplade, niveau den med en spatel for at få et rektangel (30×40 cm) af en tykkelse. På dette tidspunkt skal du hurtigt opvarmes til den ønskede temperatur – 180 grader!



Læg en bageplade i en varm ovn i 10 minutter. Under bageprocessen kan døren til ovnen ikke åbnes, så dejen ikke stopper.
Vi forvandler den færdige kage til en rulle sammen med papir og fjerner i fryseren i 10-12 minutter, så kiksen vil hurtigt afkøle. Du skal slukke for den korte side.
Pisk kølet fedtcreme med pulveriseret sukker. Vi udfolder den afkølede kage, adskiller papiret. Vi spredte halvdelen af den piskede fløde på kagen.



Modne røde jordbær grundigt, tør på papirhåndklæder. Vi skærer bærene i 4 dele, hældes jævnt ned i cremen. Vi forlader flere smukke bær for at dekorere rullen.
Igen vender vi kiks med fløde og jordbær til rullen. Sæt brættet med en søm ned. Vi belægger rullen med den resterende piskede fløde fra alle sider.
Skær modne store bær med tynde skiver, dekorér en kiksrulle med jordbær.

Vi renser den færdige rulle i køleskabet i 2-3 timer, så kiks er moden og gennemvædet i fløde. Server til te eller kaffe. Behagelig appetit!
For at lave fløde med frodig og ikke falde, kan du tilføje 1 tsk af fortykningen af fløde (pulver) under piskning af pisken.