Hvordan laver man delikate cookies på en halv time?
Til dessert til te, smuldrende, møre cookies med valnødder og en let citron note. Hvordan laver man cookies på en halv time? Let at tænde, studere opskriften!
Forberedelse:30 minutter Nummer: 20 portioner pr. Portion Kalorie: 120,4 kcal egern: 3 g Fedt: 9 g kulhydrater: 18 g
Cookies med valnødder
- 20 kvartaler af valnødder;
- 200 g hvedemel i \ s;
- 40 g hel -grin hvedemel;
- 1 \ 2 tsk dejen bagepulver;
- 1 teskefuld vanilin-lys;
- 60 g sukkerpulver;
- 70 g smør;
- 40 g rapsolie;
- Zest 1 citron;
- 1 kyllingæg;
- Lille hvidt sukker og malet kanel til dryss.
Method med madlavningskager med valnødder
Bland tørre ingredienser. Dejen kan tilberedes i en foodprocessor eller blandet manuelt, i denne opskrift koger jeg dejen med mine hænder. Hæld premium hvedemel i en skål, tilsæt fuldkorns hvedemel, hæld vanillin-lite og bagepulver på dejen. Det tager ikke mere end 5 minutter for en batch med dej.
Hæld sukkerpulver. Ofte er der et andet navn på sukkerpulver – konfektur.
Tilsæt koldt smør, hakket af små terninger. Vi gnider blandingen med vores hænder, indtil krummerene dannes. Dette skal gøres hurtigt, så olien ikke har tid til at varme op.
Tilføj raps eller enhver vegetabilsk olie uden lugt. Når der er to typer olie i sandtesten, er cookies velsmagende. Jeg kalder det en “margarine effekt.” Smøret giver en unik smag og lugt, og grøntsagen fugter dejen blødere og mør.
Skold citron med kogende vand, grundigt min. Gnid gul citronskum på et fint riv. Tilsæt revet zest til dejen.
Vi foretager en lille fordybning i midten. Vi bryder kyllingæget.
Vi ælter hurtigt dejen, samler i com.
Forbered en blanding til dryss. Hæld tre spiseskefulde granuleret sukker i en plade. Tilføj en teskefuld malet kanel. Bland sukker med kanel.
Opdel dejen i 20 lige store stykker. Det er praktisk at veje cookies på køkkenskalaer eller trække dejen med en målt ske. Vi ruller kugler fra dejen, lægger en blanding af sukker og kanel, presset lidt. En blanding af sukker og kanel skal kun påføres på den ene side af cookies.
Vi tager på et bageplade bagepapir. Vi lægger cookies på papiret i en afstand af 3-4 cm fra hinanden på papir. Sørg for at efterlade frit mellemrum mellem dem, da der er et bagepulver i testen, og i processen med at bage kager vil stige i mængden.
Tryk på valnødet presses ind i cookies. Knus ikke stærkt, du skal bare flade det lidt.
Send en bageplade med cookies til fryseren. I mellemtiden opvarmes ovnen til en temperatur på 180 grader Celsius. I fryseren vil cookies være ca. 10 minutter, denne gang er nok til, at den fryser lidt. Vi lægger en bageplade i en varm ovn, bager 13 minutter til en lys gylden farve. Under bageprocessen udfolder vi engang bagepladen 180 grader, så alt bages jævnt.
Cool cookies på gitteret og server til dessert! Behagelig appetit!