Hjemmelavet glaseret ost fra maskerpone
Hjemmelavet glaseret ost fra Mascarpone er en utrolig velsmagende dessert med bitter chokolade og mandler, der er let at gøre med dine egne hænder. Glaset ostost er meget bedre end en kage og slik, prøv den! Ingen grund til at bage noget, koge og stege, men hvor lækker det viser sig!
Forberedelse:45 minutter Nummer: 6 portioner pr. Portion Kalorie: 509 Kcal Fedt Fedt: 44,4 g
Ingredients af hjemmelavet glaseret ost fra mascarpone
- 100 g bitter chokolade;
- 250 g Masquearpone;
- 35 g sukkerpulver;
- 1 \ 2 tsk vaniljeekstrakt;
- 2 spsk mandler;
- 33%fløde om ønsket.
Method med at forberede hjemmelavede glaserede oste fra mascarpone
Mandelmøtrikker skal rengøres for huden. Vi kaster nødder i kogende vand i 2 minutter, hæld derefter koldt vand, lad det være i 5 minutter.
Fjern huden fra mandelen, det er meget let, efter at det selv har kontrasteret dyppet fra kernen. Vi tørrer de skrælede kerner af mandelen i en tør gryde eller i en forvarmet ovn til en let gylden farve.
Slib de stegte mandler i køkkenet kombineres, indtil små krummer er dannet, du behøver ikke at slibe melet.
Tilsæt en halv teskefuld vaniljeekstrakt og sukkerpulver til maskerponen. Slå ingredienserne med en mixer, indtil den er glat.
Gorky chokoladefliser fint, smelter i et vandbad eller i en mikrobølgeovn. Det er vigtigt ikke at overophedes chokolade, men kun smelte. Overophedet chokolade vil ikke skinne og meget overophedet og kan blive fuldstændigt til klumper.
For at samle oste er der flere måder. For det første silikoneformen til desserter. Vi påfører et tyndt lag smeltet chokolade på cellernes vægge og fjerner formen i fryseren i 10 minutter. For det andet kan du bruge silikoneforme til cupcakes, vi smager også formene indefra med chokolade og fjerne det i fryseren. For det tredje kan du først blind ost fra en pisket maskerpone, fryse og derefter dække med smeltet chokolade.
Indtil chokoladen er frosset, drys formerne for mandelmuler.
Vi tager formen ud fra fryseren, lægger cellerne i maskerponen og sender den igen til kulden i 15 minutter.
Opvarm igen den smeltede chokolade og dæk maskerponen med et ret tykt lag. Vi nivellerer chokoladen med en spatel og køler igen i fryseren 10 minutter.
flappet glaseret ost fjernes omhyggeligt fra formen. Før servering opbevares vi i køleskabet. For at gøre desserten godt konserveret skal du pakke oste i folie eller vokset papir.
Du kan dekorere desserten og omdanne den til en festlig skål. For at gøre dette, opvarm 50 ml fedt fløde, læg 50 g chokolade i fløde, bland, kølig til stuetemperatur. Vi vander oste med afkølet ganash og drys med en hakket mandel. Behagelig appetit!
Forresten kan osten i maskerponen erstattes med fedthytte og smør med høj kvalitet. Vi tager 150 g tørt fedthyttost og 80 g blødgjort ved stuetemperatur på smør 82%, slå ingredienserne med en blender sammen med melis, tør gennem en lille sigte, hvis der er klumper i hytten ost.