Hindbærgelé med pisket fløde
Raspberry Jelly med pisket fløde er en let sommerdessert, som på varme sommerdage kan afsluttes ved en feriemiddag i stedet for traditionel bagning. I høje cremet, dekoreret med appetitvækkende bær og lys mynte, ser hindbærgeléen festlig og elegant ud.
Forberedelse: 6 timer Forberedelse: 30 minutter nummer: 4 portioner pr. Portion calorianess: 380 Kcal egern: 5,75 g Fedt: 25,25 g kulhydrater: 32 g
Ingredients af hindbærgelé med pisket fløde
- 500 g hindbær;
- 60 g sukker;
- 15 g gelatine;
- 100 ml vand;
- 300 g af 33%fløde;
- 20 g sukkerpulver;
- 2 g af fortykningen af cremen;
- Coconut chips, kanel og mynte til servering.
Method med at forberede hindbærgelé med pisket fløde
Vi sorterer hindbærene, lægger i en gryde med en tyk bund, hæld et par spiseskefulde vand. Vi forlader lidt bær for at dekorere desserten.
Vi flytter hindbær, lægger i en gryde med en tyk bund, hæld et par spiseskefulde vand. Vi forlader lidt bær for at dekorere desserten.
Vi ælter bærene med en ske, så saften skiller sig ud.
Vi hælder gelatine i en skål, 15 g – dette handler om en spiseskefuld uden en bakke. Hæld 100 ml koldt vand, lad det være i 20-30 minutter ved stuetemperatur.
Luk gryden med et låg, opvarm op, damp bærene i 5 minutter. I løbet af denne tid vil hindbær falde fra hinanden, en masse juice vil skille sig ud.
Vi tørrer hindbær gennem en sigte, jo mindre sigte, jo mere sandsynligt er det, at hindbærbenene ikke klatrer gennem cellerne. Hvis et lille antal knogler lækker, kan du sil gennem gasbind, selvom dette efter min mening ikke er kritisk.
Filteret hindbærsaft blandes med granuleret sukker.
Om cirka en halv time vil gelatine svulme, og det kan blandes med varm hindbærsaft. Der er gelatine i pladerne, det er lettere med det, det er nok at blødgøre pladerne i vandet et øjeblik.
Bland den sødede hindbærsaft med en hævet gelatine, varme til 80-85 grader celsius, du behøver ikke at koge. På dette tidspunkt er hindbærgelé klar, nu skal den fryse. Hæld gelé i cremet, skåle eller briller, og læg køleskabet i køleskabet, indtil den er helt størknet.
Når geléen fryser, kan du slå cremen. I et højt glas hælder vi sukker og fortykning af fløde, hæld kold fløde. Pisk med en høj hastighed i et par minutter, indtil sporet af Corolla ophører med at sløre. Det er vigtigt ikke at dræbe cremen, vær forsigtig. Hvis du serverer desserten den time, kan du gøre uden en fortykningsmiddel, slettet fløde fløde godt. Hvis du har brug for at gemme udseendet på mindst en time eller to, er det bedre at tilføje tykkemidler.
Vi lagde udpegede fløde på hindbærgelé. Du kan fylde med fløde af en konfekturpose med en krøllet dyse og lægge fløde med roser eller en bølget bakke.
Vi dekorerer desserten med friske hindbær, vælg tørre bær, så de ikke udskiller juice – dette vil ødelægge udseendet.
Drys med kokosnød eller finhakket nødder, dekorere med blade af frisk mynte og drys med malet kanel gennem en stamme.
Server straks hindbærgelé med pisket fløde på bordet. Behagelig appetit!
I øvrigt kan pisket fløde i denne opskrift erstattes med en kugle med vanilje eller cremet is, det vil også være lækkert.
Læs også en interessant artikel: Counsellation voor Borsch van bieten en appels.