Nordborg

Havearbejde og grøntsagsdyrkning. Lækre, enkle opskrifter og opskrifter, der er nemme at følge, til hver dag.

Opskrifter

Fritatta eller æggestokkene på italiensk med Vermicelli

italiensk æggestokkfritatta med grøntsager, ost og vermicelli. Hurtig morgenmad, meget velsmagende og tilfredsstillende. Til madlavning kan du bruge gårsdagens pasta, tilsæt en pølse eller kyllingestykker til påfyldningen.

Fritatta eller æggestokkene på italiensk med Vermicelli

Forberedelse:20 minutter Nummer: 2 portioner pr. Portion Kalorie: 246 kcal Squirrels: 12 g Fedt: 12 g Carbohydrates: 25 g

Fritate ingredienser med vermicelli

  • 120 g Vermichels;
  • 2 store kyllingæg;
  • 50 g ost;
  • 50 ml mælk;
  • 1 løg;
  • En flok persille;
  • 20 g smør;
  • En knivspids gurkemeje;
  • Olivenolie;
  • Friske grøntsager og creme fraiche til servering.

Method med at tilberede stegte æg på italiensk med vermicelli

Fritatta eller æggestokkene på italiensk med Vermicelli
Fritatta eller æggestokkene på italiensk med Vermicelli
Fritatta eller æggestokkene på italiensk med Vermicelli

Skær løg. Hakk en lille flok persille. I en gryde (størrelse 2-22 centimeter) smelter vi smør. Kast løg og persille i den smeltede olie, stek i flere minutter, indtil løgen bliver blød. For at forhindre smøret, smør gryden med raffineret vegetabilsk olie til stegning.

Vi bryder to store kyllingæg i en skål, tilsæt en knivspids gurkemeje. Jeg tilføjer gurkemeje til farve, hvis æggeblommerne er lysegul, kan du undvære det.

Hæld salt efter smag. Slå ægene med en visp, indtil den er glat.

Fritatta eller æggestokkene på italiensk med Vermicelli
Fritatta eller æggestokkene på italiensk med Vermicelli
Fritatta eller æggestokkene på italiensk med Vermicelli

Hæld kold mælk, bland alt godt igen.

På et fint river, gnid hård ost, tilføj til omeletblandingen. Vi forlader cirka en fjerdedel af revet ost til dryss. Italienerne bruger ofte to typer ost, hvoraf den ene nødvendigvis er parmesan eller pecorino. Disse er meget salt oste med en lys smag, du kan gøre uden salt
Vi sætter vermicelli i kogende saltet vand. Kog indtil kogt, vi kaster det i et dørslag. Når vandet drænes, tilsættes den kogte vermicelli til gryden til grøntsagerne, hæld en spiseskefuld olivenolie, bland. Jeg koger pasta med en hastighed på 60 g tørt vermicelli (spaghetti, pastaer, nudler) for en voksen med normal appetit.

Fritatta eller æggestokkene på italiensk med Vermicelli

Vi niveauer vermicelli med grøntsager, drys med den resterende revne ost.

Fritatta eller æggestokkene på italiensk med Vermicelli
Fritatta eller æggestokkene på italiensk med Vermicelli
Fritatta eller æggestokkene på italiensk med Vermicelli

Hæld den omelettiske blanding.

Ryst forsigtigt gryden, så alle ingredienserne distribueres i et jævnt lag. Gurkemeje pletter Fritit i en lys gul, meget velsmagende farve. Dette krydderi bruges i industriel produktion til maling af ost og bouillonterninger
Dæk Fritett med et låg og kog over lav varme, indtil æggene er lukket. Hvis det ønskes, kan du lægge gryden i ovnen, så osten smelter og bringer op på toppen.

Fritatta eller æggestokkene på italiensk med Vermicelli

Vi lægger en del af Fritattes på en tallerken. Tilsæt tyk creme fraiche og skiver af friske tomater. Vi pynter med dild, drys med malet sort peber og serverer straks på bordet. Behagelig appetit!

I forskellige regioner i Italien er Fritatta forberedt på deres egen måde. Fritatt med vermicelli eller pasta er de napolitanske røræg. Makroner, grøntsager, kød og pølse anbringes i påfyldningen. Grøntsager bruges ikke saftige, for eksempel fordampes vand først fra tomater. Jeg vil gerne finde ud af min bedstemor, at hun om sommeren til morgenmad kogte hun så eksotisk. Granny havde et æg med en vermicelli eller en nudler, men det viser sig, at der er et så smukt oversøisk navn – Fritatta.