Boles eller kartoffelpandekager i Irlandic
Sagnet siger, at hvis du ikke ved, hvordan man laver siderne-potato-pandekager i Irlandic, så får du aldrig en mand! Der er to typer side: en stor pandekage og små pandekager. Ingredienserne er uændrede – rå og kogte kartofler, lidt mel og rille (kefir, mælk, serum). I Irland blev pandekager fra kartofler kaldt brød for de fattige. Tiderne ændrer sig, nu er enkel landsby mad på mode.
Forberedelse:45 minutter Nummer: 3 portioner pr. Portion Kalorie: 134 kcal egern: 3 g Fedt: 1 g Carbohydrater: 29 g
Ingredients af kartoffelpandekager i Irlandic
- 200 g kogte kartofler;
- 200 g rå kartofler;
- 1 spsk hvedemel (ekstra mel til panorering);
- 2 spsk mælke valle eller rille;
- Salt efter smag;
- Vegetabilsk olie til stegning.
Method med at tilberede kartoffelpandekager i Irlandic
Til testen har du brug for både rå og kogte kartofler. Så at kogte kartofler ikke er vandige, svejs det i en uniform: vask den med en børste, læg i en gryde, hæld kogende vand. Kog over lav varme, kontroller beredskabet med en gaffel eller tandstikker. Tilberedningstiden afhænger af størrelsen på knoldene. For let at rengøre kartoflerne i uniformen af skrælen, så snart den koges, skal du lægge isvand i et minut. Efter kontrast af afkøling flyver skrælen let med knolde.
Kør kartofler skrællet på et ostegrater. Hvis tålmodighed, kan du rive på en lille grøntsag, men min personlige oplevelse afviser resolut dette “instrument til tortur”. For det første i lang tid; For det andet kan dine hænder ridses; For det tredje er der ingen mærkbar forskel som et resultat.
Hvis kartoflerne er vandige, skal det flyttes til gasbind og klemt. Men du kan simpelthen ikke tilføje en rille, dejen viser sig at være viskøs på grund af fugt fra kartofler.
Kartoflerne svejses i en ensartet og skræles fra skrælen i små terninger. Klip de hakkede kartofler i en sigte.
Spiseskefuld vi tørrer kartoflerne. Du kan også bruge en kartoffelpresse til madlavning.
Hæld en rille eller mælkeserum. Hæld hvedemel.
Vi kan godt lide salt. Ælte dejen forsigtigt. Det skulle vise sig at være tyk, som på tærter, det vil sige, hvis du tager den i hånden, dannes det let i bolden og spreder sig ikke. Hvis dejen er flydende, tilsættes derefter lidt mere udslettet kogte kartofler.
Vi hælder hvedemel på skærebrættet. Del dejen med en målt ske i lige store stykker. Vi lægger dejen ud på bommen drysset med mel.
Skulptur kugler fra dejen. Vi panorerer i mel, ruller flere gange, så melet overvældes af hele overfladen. Derefter trykker vi på kuglerne med en spatel for at gøre pucks til en tykkelse på lidt mere end en centimeter.
I en stegepande med en tyk bund hælder vi flere spiseskefulde raffineret vegetabilsk olie (olie til fald). Opvarm olien. Sæt pandekagerne i forvarmet olie.
Fry fra begge sider til gylden farve.
Fjern pandekagerne fra gryden, først læg dig ud på et papirhåndklæde, så overskydende olie absorberes i papiret.
Behagelig appetit!