Nordborg

Havearbejde og grøntsagsdyrkning. Lækre, enkle opskrifter og opskrifter, der er nemme at følge, til hver dag.

Opskrifter

Bananbrød uden gluten

Vådt og delikat som budding, bananbrød med datoer. Opskriften uden gluten, dette søde brød er lavet af ris, linned og havregryn. Hørmel og banan erstatter æg i dejen. Af de flydende ingredienser kun frugtsyltetøj og vand eller frugtsaft, en opskrift uden mælk.

Bananbrød uden gluten

Forberedelse: 50 minutter
Nummer: 8 portioner pr. Portion
Kalorie: 1995 Kcal
Squirrels: 24,8 GRI
Fedt: 69,3 g
Karbohydrater: 325,4 g

Ingredients af bananbrød uden gluten

  • 130 g banan;
  • 100 g datoer;
  • 50 g vegetabilsk olie;
  • 100 g frugtsyltetøj;
  • 160 g rismel;
  • 50 g havregryn;
  • 25 g hørmel;
  • 1 teskefuld dej bagepulver;
  • 1 \ 2 teskefuld malet kanel;
  • 40 ml vand eller frugtsaft;
  • 1 spsk kokosnødder.

Method med at tilberede bananbrød uden gluten

Klip den modne eller overmodne banan i cirkler eller ælte med en gaffel. Vi hælder linnedmel til bananen. Disse to ingredienser erstatter kyllingæg i dejen. En overmoden banan kan fryse. Frosne bananer, selvom de ser uappetitive ud, men ved at bage en uundværlig ting.

Bananbrød uden gluten
Bananbrød uden gluten
Bananbrød uden gluten

Vi renser datoerne fra frøene, skærer, hælder vand. Skyl grundigt med rindende vand. Vask altid tørrede frugter!

Til bananerne tilsættes datoer, frugtsyltetøj og raffineret vegetabilsk olie uden lugt. Enhver olie fra raps til oliven er velegnet, det er vigtigt, at det er smagløst og intet lugter.

Bananbrød uden gluten

Bland tørre ingredienser. Hæld ris og havregrynmel i en skål. Tilsæt dej bagepulver (bageripulver) og malet kanel. Hvis der ikke er noget havregrynmel, skal du hugge havregryn i en kaffekværn, dette er den nemmeste måde at tilberede mel derhjemme.

Bananbrød uden gluten
Bananbrød uden gluten
Bananbrød uden gluten

Hæld koldt vand eller frugtsaft til datoer og bananer. Slib ingredienserne med en blender indtil en homogen tilstand.

Bland forsigtigt tørre ingredienser. Tilsæt gradvist tørre ingredienser til væske, ælte dejen.

Vi forlader den færdige dej i 10-15 minutter ved stuetemperatur. I mellemtiden opvarmer ovnen til 180 grader Celsius.

Bananbrød uden gluten

I en rektangulær form (22×1 cm) lægger vi et ark bagepapir, der er smurt med vegetabilsk olie. Vi spreder dejen i formen, niveau den.

Bananbrød uden gluten
Bananbrød uden gluten
Bananbrød uden gluten

Drys dejen med kokosnød. Hvis du ikke kan lide kokosnød, skal du tage møtrikker og fint hugge dem med en kniv. Med enhver valnødkrumme får du en lækker skorpe.

Hæld kogende vand i en dyb bageplade. Vi sætter formen med brød på en bageplade og sender den til en varm ovn. Bages i et vandbad i 45 minutter. Vi kontrollerer beredskabet med et træspyd. Den skal lade dejen være tør, uden at klæber klumper. Du kan også trykke på brødet med din finger, hvis dejen er fjedrende og ikke mislykkes, er det bagt.

Vi tager bananbrød ud fra formen, cool på gitteret.

Bananbrød uden gluten

Sød bananbrød og en kop aromatisk kaffe er den bedste morgenmad og også nyttig. Behagelig appetit!

For at gøre opskriften velegnet til dem, der koger uden sukker, skal du udskifte frugtkammende bær eller frugtpuré. Tilføj ethvert sødestof til bærene, hvis der ikke er nok datoer.