Adjika fra tørret chilipeber
ajika fra tørret chilipeber er en krydderi, der kan tilberedes hele året. Tørret peber mister ikke forbrænding, det er let at “gendanne” i vandet. I smag og kvalitet er Adjika ikke forskellig fra krydderier fra friske grøntsager. Omfanget er enormt – i sausen, i en krampbehandling til sandwich, i koteletter og supper. Selv sidste års tørre kranser af peberfrugter er velegnet til at forberede adjika, kun farven viser sig ikke så lys, hvis peberfrugterne hang i lyset og falmede lidt. Ajika viser sig at være skarp til madlavning til flere portioner af en tilstrækkelig 1 \ 4 tsk.
Forberedelse:1 dag Forberedelse:15 minutter Mængde: 250 ml pr. 100 gram Calorie Content : 74 kcal egern: 2,5 g Fedt: 0,5 g kulhydrater: 15,3 g
Adjiki ingredienser fra tørret chilipeber pr. 1 dåse med en kapacitet på 250 g
- 25 tørrede chili -peberfrugter;
- 2 hoveder af hvidløg;
- 4 teskefulde af stort bordsalt;
- 1 tsk tørret persille;
- 1 tsk tørrede urter (oregano, timian);
- 1 teskefuld jord sød paprika.
Method med at forberede adjika fra tørret chilipeber
Vi vasker grundigt tørrede bælg – støv kan akkumuleres i dem, hvis kranken hang på krogen i køkkenet. Vi afskærer halerne, lægger derefter chili i gryden, fylder den med koldt kogt vand og forlader i 12-24 timer. I løbet af denne tid er peberfrugterne fuldstændigt gennemvædet, de rynkede folder vil være næsten fuldstændigt besejret.
Vi kastede de våde peberfrugter til en sigte, lad vandet dræne. Bemærk, at der er meget vand inde i bælgen, du skal fjerne vandet – klem let, dreje bælterne op med næsen til glas.
Vi adskiller hovederne på hvidløg på skiverne. Vi flader nellikerne med en bred kniv og renser den fra skallen.
Når vand drænes fra peberfrugter, skal du rengøre dem af frøene. Det er ikke nødvendigt at rengøre frøene fuldstændigt, det er nok at skære ovenpå og fjerne de fleste af frøene koncentreret øverst på stilken. For øvrig, hvis Chile er meget brændende, så selv i tørret form udgør han en trussel mod sine hænder! Sæt på tynde gummihandsker for at beskytte dine fingre og palmer mod “onde hætter”.
For slibning er en blender eller kødslibemaskine velegnet, vælg, hvad der er praktisk for dig. Vi skærer peberen i skålen med saks, skærer hvidløg med plader.
Tilsæt stort natriumtabel, malet sød paprika, tørret persille og en duftende blanding af tørrede urter – Oregano, Timyan, Rosemary. Du kan tage den færdige blanding “Provenser”.
Hakk derefter ingredienserne i flere minutter, fjern ingredienserne fra skålens vægge og bryd alt godt igen. I henhold til konsistensen af Adzhik vil det vise sig at være tykke, chilisflakene er synlige og følte. Du kan omdanne massen til homogen grød ved hjælp af en kraftig nedsænket blender.
Jeg vasker grundigt på krukken, skyl først med rent vand med kogende vand. I en tør krukke overfører vi adjika fra tørret chilipeber, forsegle, så der ikke er nogen luftlommer. Vi renser køleskabet til opbevaring. Ajika kan opbevares i køleskabet i flere måneder, støber ikke, ikke.
Prøv at tilføje en kaffeske af denne adjika til en omelet, en kedelig morgenmad spiller på en ny måde! Behagelig appetit!