Nordborg

Havearbejde og grøntsagsdyrkning. Lækre, enkle opskrifter og opskrifter, der er nemme at følge, til hver dag.

Lifehacks

Sådan udskiftes bagepulver: 7 produkter, der gør kager af storslået og luft

Det sker: I processen med at forberede kager finder du pludselig, at du er afsluttet med et bagepulver til dejen. Situationen er selvfølgelig uforudset, men måske behøver det ikke at køre til supermarkedet – hvis disse produkter findes i dit hus.

Sådan udskiftes bagepulver: 7 produkter, der gør kager af storslået og luft

Vi fortæller dig, hvilke produkter og deres kombinationer vil hjælpe med at opnå de ønskede bobler.

Hvordan fungerer et bagepulver til testen?

Sammensætningen af ​​bagepulveret til testen er ikke unik. Som regel indeholder den kun to ingredienser: bagepulver (natriumbicarbonat) og surt salt. Ved at komme i kontakt med væsken frigøres kuldioxidbobler fra blandingen, hvorfra dejen bliver mere luft og løs. Selvom det ser ud til, at kun bagepulver er en god udskiftning af bagepulveret, er dette ikke tilfældet. Det vil sige, bare at ændre den ene til den anden fungerer ikke. Men i kombination med nogle sure produkter kan bagepulver fuldt ud sikre virkningen af ​​stigning.

Hvad skal du ellers vide om bagepulveret? Det færdige tørre produkt kan opbevares op til 12 måneder på et tørt køligt sted. Men som ethvert andet produkt kan det forværres tidligere. For at kontrollere dens kondition skal du udføre en test: Opløs 0,5 tsk bagepulver i 0,5 kopper varmt vand. Hvis blandingen begynder at boble, kan bagepulveret stadig bruges til dets tilsigtede formål.

Og nu om det vigtigste. Hvilke produkter kan bagning frodige og blive en værdig erstatning for det færdige bagepulver?

Yogurt + mad soda

Yoghurt skal du vælge den sædvanlige, ikke sød uden at tilføje aromaer. For at erstatte 1 tsk bagepulver har du brug for ¼ tsk bagepulver (den skal tilsættes til tørre ingredienser) og 0,5 kopper yoghurt. Alle andre væsker i opskriften skal reduceres med 125 ml.

Sådan udskiftes bagepulver: 7 produkter, der gør kager af storslået og luft

Sour mælk + mad soda

Hvis mælken kastes, men endnu ikke er krøllet op, betyder det, at den begyndte at blive udsat for gæringsprocessen og indeholder mælkesyre, som er i stand til at aktivere bagepulver. Et åg eller rille er også velegnet til at opnå en reaktion. Beregningen af ​​ingredienserne er den samme som for yoghurt.

Emon juice + mad soda

Du kan også slukke soda citronsaft. Men det er værd at huske, at det har en stærk aroma, der muligvis ikke kombineres med kød, grøntsag og nogle søde fyld til bagning. Citronsaft kan bruges i opskrifter, der kræver en lille mængde bagepulver, da det ikke giver en stærk reaktion. For at erstatte 1 tsk pulver skal du tilføje ¼ teskefuld bagepulver til tørre ingredienser og ½ teskefuld friskpresset citronsaft.

Sådan udskiftes bagepulver: 7 produkter, der gør kager af storslået og luft

Vinegar + Food Soda

Ingen citron? Du har måske almindelig eddike. Hvid eddike har den mest neutrale smag, så det er bedre at bruge den. Men i ekstreme tilfælde, æble og ris. For at erstatte 1 tsk bagepulver skal du blandes ½ tsk eddike med 1/4 tsk bagepulver.

Patho + mad soda

Patho – Produktet er ikke meget surt, men når det blandes med bagepulver, kan det give den ønskede løsningseffekt. Molasserne består hovedsageligt af sukker (forarbejdet juice af sukkerrør eller sukkerroer), så det vil bestemt tilføje slik af dejen. Overvej dette og reducer mængden af ​​søde produkter i opskriften. Også i tankerne om, at Patho er en væske, så du er nødt til at reducere antallet af andre væsker i opskriften for at tilpasse den til ændringer. For at erstatte 1 tsk bagepulver skal du blandes ¼ kop melasse og ¼ tsk bagepulver.

Whipped Egg Proteins

Sådan udskiftes bagepulver: 7 produkter, der gør kager af storslået og luft

Hvis du ikke har nogen bagepulver, ikke et af de ovenfor anførte produkter, kan du prøve at “hæve” bagning ved hjælp af piskede ægproteiner. Pisk et eller to ægproteiner til bløde, fluffy toppe og indgå forsigtigt i dejen (bland ikke, ellers er proteinerne “sprængt væk”). Rådgivningen fungerer ikke for alle opskrifter, indstillingen er bedst egnet til pandekager, linjer eller vafler.

Sodavand

Sodavand er i det væsentlige kunstigt mineralvand, en opløsning af drikke soda og bordsalt i kulsyreholdigt vand. Hvis dette viste sig at være i dit køkken, kan du bruge produktet i stedet for mælk eller almindeligt vand og give et ekstra volumen af ​​dejen. Føj det kun til de opskrifter, hvor der kræves en lille løsning. Sodavand vil ikke gøre mirakler!