Ingen udløbsdato: 10 produkter, der kan gemmes for evigt
Det faktum, at videnskaben er bevist: med ordentlig opbevaring forbliver mange produkter velsmagende og nærende i lang tid – 10, 50 og endda 100 år. Hvilken? Nu finder du ud af det!

Periodisk kontrol af udløbsdatoer er en fremragende vane, der hjælper med at kontrollere bestemmelsen af bestemmelser. Imidlertid er ikke alt så entydigt: Undersøgelser viser, at nogle produkter kan gemmes meget længere end den dato, der er angivet på etiketten.
Honning

Produktet kan opbevares i meget lang tid uden at miste smag – selv efter et par årtier vil honning forblive spiselig. Det hele er sammensætningen: sukker, der er til stede i honning i store mængder, betragtes som et konserveringsmiddel, hvilket er grunden til, at bakterier ikke kan multiplicere
Oftest krystalliserer medicinsk – mere mørk og tyk. Ja, dens smag kan ændre sig lidt, men på samme tid bliver produktet ikke uspiseligt – det kan stadig spises. For at slippe af med krystaller skal du opvarme honningen lidt.
Ris

Udløbsdatoen afhænger af ristypen. Produktet, der er blevet udsat for minimal behandling, gemmes så længe som muligt – mindst 30 år, men kun hvis visse betingelser er opfyldt. For at risen skal opbevares så længe, skal du hælde den i en beholder med et hermetisk lukning af låg og placere containere selv ved en temperatur på ikke højere end fem grader
Gruppe kan opbevares i mindst fem år, selv uden køleskab på et køligt tørt sted. Og ikke i fabrikspakning, men i containere med låg.
Strong alkohol

Stærk alkohol i tæt lukkede flasker kan opbevares i mange år. I åbne containere vil ethanol fordampe, hvilket sandsynligvis vil påvirke smagen af drikken.
Bælgfrugter

Ærter, kikærter, bønner i tørre arter kan også opbevares i flere årtier. Holdet af amerikanske forskere siger, at 30 år for produktet er et helt reelt udtryk. I eksperimentet blev bælgfrugter opbevaret ved stuetemperatur: I årenes løb overlevede både proteinet og de fleste andre næringsstoffer.
tør mælk

Dumplings er stort set underordnede til frisk, men dens vigtige egenskab er langvarig opbevaring. I tilfælde af at emballagen er åben, er udtrykket begrænset af to måneder. Hvis vi taler om mælkepakket af fabriks måde, kan pakken opretholde alle egenskaber i 5-10 år. Nogle data indikerer, at produktet ikke mister sine kvaliteter og 25 år efter fremstilling.
Salt

Salt indeholder ikke komponenter, der kan forringes over tid, og derfor vil produktet virkelig blive opbevaret for evigt. Det eneste, der kan ske, er Petrification, men kun hvis en væske kommer ind
Iodiseret salt mister egenskaber på cirka et år: Jod vil fordampe, og du får det mest almindelige svejste produkt, der stadig kan bruges.
Soya sovs

En lukket flaske sojasovs kan opbevares i køleskabet i årtier, selvom producenten begrænser holdbarheden i flere år. Selv hvis emballagen er åben, forværres saucen i de fleste tilfælde ikke inden for to til tre år. Imidlertid slutter produktet meget tidligere.
Sukker

Sukker, som salt, kan heller ikke forværres. Bukes og andre parasitter vil ikke være involveret i produktet, det vil ikke miste smag. Den vigtigste ting er at beskytte sukker mod væske, på grund af hvilken det kan blive til en stor klump.
Oat groats

Den længste – mindst fem år – havregryn opbevares, som er minimalt forarbejdet. Det vil sige dem, der er designet til langvarig madlavning og ikke indeholder sødestoffer og andre fødevaretilsætningsstoffer
Det er bedst at opbevare korn i containere med tæt lukning af låg – dette vil beskytte indholdet mod fugt, insekter og andre skadedyr.
Eddike

Eddike er en opløsning af syre, hvilket betyder, at produktet beskytter sig mod bakterier, der skal startes og forplantes i det. Eddike kan opbevares i meget lang tid uden at ændre sine egenskaber – så hvis du har købt en lille flaske for mange år siden, og der er stadig en væske, kan produktet sandsynligvis bruges i lang tid.