Indtil nu har vi gemt olivenolie forkert!
Hvor opbevarer du olivenolie i køkkenet? Vi er næsten sikre på, at det står et sted ved siden af komfuret eller i skabet over den.
Vores kolleger, kulinariske eksperter fra instituttet, mener, at dette er en stor fejltagelse. Fordi faktisk ødelægger denne opbevaringsmetode smagen og andre kvaliteter af olie, især den ekstra jomfruelige klasse (den første kolde spin). Olivenolie, som vin, har mange sorter, aromaer og smagsfarver. Men i modsætning til vin er egenskaberne ved olivenolie bestemt ikke forbedret fra langvarig opbevaring. En åben flaske olie modstår overhovedet ikke langvarig opbevaring, og det er bedst at bruge den i 6 måneder. Især hvis det er varmt (som de fleste af os, ved siden af komfuret).
Når olien udsættes for lys og høje temperaturer, bliver den hurtigere end den er dårlig, viskøs og tæt. Smagen er også svækket, sure noter af eddike vises.
Den bedste måde at forlænge olieens holdbarhed på er den korrekte opbevaring
Den optimale temperatur til opbevaring af olie er 14-18 ° C, så den skal opbevares i tørt, mørkt skab væk fra varme og lys. Ikke ved siden af komfuret, ikke i skabet over det, som varmer op, hver gang vi tilbereder middag, og selvfølgelig ikke i køleskabet. Det er også vigtigt at reducere iltoliekontakt, så du er nødt til at lukke låget tæt efter hver brug. Nu hvor vi ved om dette, bliver vi nødt til at tænke over, hvordan man omorganiserer indholdet af køkkenskabe.
Læs endnu en interessant artikel om havearbejde: 10 onbetwistbare bodemproblemen die het gewas op uw site verminderen