Hvid, gul, grøn, rød: Hvorfor er det nødvendigt
Ved hjælp af den forkerte type løg, der blev anbefalet i opskriften, vil skålen ikke ødelægge. Men det rigtige valg vil gøre det meget mere velsmagende.
Hvor er det værd at sætte på en lav, hvor er rød og hvor gul løg? Vi forstår ordren.
Rødløg
Røde løg har en pikant skarphed – dog om sommeren bliver dens smag lidt blødere (i modsætning til gule og hvide løg, deres smag afhænger ikke af sæsonen). Det foretrækkes at forbruge denne sort i frisk form med varmebehandling, den mister sin smukke farve, bliver gråblå og kan ødelægge skålens udseende. Og hvis smagen af rå rødløg virker for skarp for dig, skal du holde den i varmt vand i 30-40 minutter.
hvordan man bruger : i salater, sandwichs, burgere, salsa. Røde løg er ideelle til pickling.
Yellow Onion
Dette er den mest overkommelige, populære og universelle sort. Det kan erstatte andre, mindre almindelige typer løg i opskrifter. Gule løg har en særlig krydret og kompleks smag og vedvarende aroma. På grund af det høje svovlindhold irriterer dets juice slimhinderne og forårsager stærk lacrimation. Det er ret vanskeligt at spise det, men det tolererer langvarig varmebehandling perfekt.
Sådan bruges : i enhver stuet, kogt og stegt retter.
White Onion
, af alle typer løg, hvid er den mindst populære. Og meget forgæves! Med hensyn til smag overgår denne sort endda gule løg. Og takket være det øgede vandindhold forbliver massen af hvid løg saftig og sprød i lang tid. På samme tid manifesterer grøntsagen sig perfekt i både rå og forberedt form. Holdbarheden af hvid løg er meget mindre sammenlignet med gul. På samme tid tolererer han ikke lave temperaturer godt, og det kan ikke opbevares i køleskabet.
Sådan bruges : I retter af mexicansk køkken, hvide saucer, i salater med pasta og kartofler, i gryderet, komplekse kød og grøntsagsretter.
Sweet løg
søde sorter af løg, i modsætning til deres skarpe brødre, er større i størrelse og har en tyndere skal. Nogle arter (for eksempel Vidalia og Valla Valla) er så søde, at de kan spises som æbler. Når stegning, mister sød løg hurtigt sin form, og smagen af grøntsagen bliver mindre udtalt. Forsøg ikke at erstatte dem med gule eller hvide løg i opskrifter – overdreven sødme og mangel på sværhedsgrad vil kun forværre skålen.
Den søde løg ødelægger hurtigt. For at forlænge sin holdbarhed skal du opbevare det i køleskabet i grøntsagsrummet.
Sådan bruges : At forberede løgringe i frugt, kvaliteter, med stegte grøntsager, rå i salater og sandwich. Hvide løg kan bruges som en sideskål til kød og forbereder den på grill med tilsætning af olivenolie, salt og peber.
Saldød
Små lilla pærer er meget dyrere end almindelige løg, så de er ikke særlig populære i hjemmefremstilling. På samme tid er Shalot simpelthen uundværlig i retter med fransk køkken – derudover forårsager det praktisk talt ikke tårer. Med en hurtig stegning i smør giver shalot saucer og gravoner en delikat aroma med en nonsens, der peger. I køleskabet kan løgskema opbevares i ganske lang tid-hvis det giver det naturligt luftcirkulation.
hvordan man bruger : i en hakket form som grundlag for saucer og salatdressinger; I varmt kød og fiskeretter, hvor en markant sværhedsgrad af hvide eller gule løg ikke er påkrævet; Som krydderier til færdigt kød fra ovnen eller grillen. Shalot kan tjene som en sideskål, hvis pærerne steg helt med tilsætning af honning og olivenolie og derefter bager lidt i ovnen.
Læs også en nyttig artikel: Welche Gegenstände nicht unter der Spüle gelagert werden sollten: Prüfen Sie, was Sie dort aufbewahren.