Hvad skal man lave mad fra sur mælk: 5 opskrifter
Duften af sur mælk efterlader os uden morgen cappuccino og lækker grød. Men skynd dig ikke på at hælde hele pakken i vasken. Du kan stadig omdanne mælk til lækker mad.
For det første skal du først beslutte, hvad mælk er i dit køleskab. Hvis det er pasteuriseret og lige er begyndt at forringes, kan det stadig bruges. Men hvis klumper allerede har vist sig i mælk, eller dens farve er ændret, skal posen hældes. De, der køber ikke -pasteuriseret mælk, kan let vente på, at den bliver til en tyk yoghurt.
På en eller anden måde er her 6 fremragende ideer, hvad man skal gøre med en sur pakke mælk.
1. Bages pandekager
sur mælk er ideel til bagning. Pandekager, boller, pandekager, majsbrød – Der er mange opskrifter, du kan kun vælge.
2. Forbered creme-sup
sur mælk er fantastisk til fremstilling af tykke supper og gryderetter. Du kan tilføje det til gryderet og røre langsomt, indtil skålen bliver tykkere.
3. Slib kødet
Efter at have markeret kødet i sur mælk, får du en lækker kødskål, saftig og velsmagende.
4. Lav ost eller cottage cheese
Fra sur mælk kan du lave hjemmelavet ost eller cottage cheese. Varm den i en gryde til en temperatur på 90 grader celsius, tilsæt eddike og bland omhyggeligt, så hytteosten er adskilt fra serumet. Tøm alt gennem et dørslag på gasbind, skyl hytteosten og press overskydende vand gennem gasbind. Tilsæt salt, lidt fløde, rør. Kølet hjemmelavet cottage cheese kan bruges i en uge.
5. Lav en salatdressing
Creamtboards er gode at fremstille fra en sur fortykket ikke -pakket mælk.
Bonus. Frys mælk, så den ikke gennemborer
Hvis du købte for meget mælk eller vil forlade i lang tid, skal du bare lægge posen i fryseren. Når du har brug for det igen, skal du lægge mælken tilbage i køleskabet – en nat er nok til at have en frisk drikkepakke.