Mange af os elsker at overveje roser i haver og i buketter. Men der er dem, der ikke opgiver duftende lyserød te. Du kan selvfølgelig brygge det fra købte poser kunstigt mættet med en lyserød aroma. Men det er bedre – fra naturlige te rosenblade indsamlet i sin have. At gøre dette er ganske enkelt – du skal bare beslutte at rive kronbladene fra Terry Flowers, tør dem og lægge dem i en krukke til opbevaring. Ikke mindre velsmagende er lyserød marmelade, og lyserødt sukker er populært i nogle dele. Du kan forberede roser fra kronbladene og nyttigt lyserødt vand derhjemme, perfekt omsorg for huden på ansigtet … det vigtigste er ikke at gå glip af øjeblikket for at nyde roser indtil næste sæson!
indhold:
Hvordan til at samle rosenblade korrekt?
Hvis du sætter målet, kan du finde ud af, at rosen er ude af aromaen. Hendes stængler og rygsøjler og blade og stamens lugter som hende, men de mest duftende kronblade er de mest duftende. Dette skyldes, at den største procentdel af olier er koncentreret i rosenblade. Af denne grund er det rosenblade, der går til emnet.
Men for ikke at forkæle produktet, skal det samles korrekt. Og du er nødt til at gøre dette om morgenen, efter at duggen er tørret op, men lufttemperaturen er endnu ikke steget. Den bedste tid fra 9.00 til 10.30 om morgenen i det solrige tørre vejr (våde kronblade kan mørkere med tørring). Roseblade, der skal rives til frokosten, er allerede 30 % fattigere i sin nyttige sammensætning.
Når man indsamler, er det nødvendigt at tage blomster i fuld opløsning, men ikke overmoden. Siden i den 6. fase af udviklingen (når den er overvåget) i rosenblade, reduceres antallet og kvaliteten af olie markant.
For at få 1 kg tørrosa kronblade er det nødvendigt at samle 5 kg rå kronblade. På trods af det faktum, at en te -rose i langt de fleste tilfælde bruges til emnet, betragtes alle sorter af roser som betinget spiselige. Den mest duftende rose, der bruges til at forberede lyserød essentiel olie, er en DAMA -te.
Drying tørringsroser
De indsamlede rosenblade tørres enten i skyggen på gaden, på et godt ventileret sted eller i en e -chip. På samme tid skal de være lagt i et lag. Og hvis de tørres i det fri, blandes med jævne mellemrum. Tabellen eller bunden af den beholder, hvor råmaterialer vil blive tørret, anbefales at være dækket med et papir eller bomuldshåndklæde. Eller påfør et gitter til tørring, for eksempel en stor sigte.
I skyggen tørrer kronbladene ud i flere dage, varigheden af processen afhænger af lufttemperaturen. I tørretumbleren på cirka en dag afhænger det hele af enhedens kraft.
Når du tørrer i en elektrisk tørretumbler, skal du vælge den laveste temperatur designet til tørring af urter, med accelereret tørring af kronbladene, viser det sig at være mindre duftende. En behagelig bonus ved tørring af roser i en elektrisk tørretumbler vil være en tynd aroma, der spreder sig rundt i rummet.
Det færdige produkt skal foldes i en tin- eller glasbeholder, dækket med et tæt låg og fjernes fra direkte sollys. Eller læg dig ud på papirpakker.
Enzymed rose
TEGLAL TEA ROSE Roseblade er meget aromatiske. Men endnu mere duftende bliver det, hvis kronbladene er gæret. I processen med gæring bliver selv de roser, der ikke har en stærk lugt, duftende. Og alt sammen fordi roseolien i kronbladene er i en bundet tilstand, og processen med fermentering frigiver den.
På samme tid er kvaliteten af fremkomsten opnået ved gæring af råvarer meget afhængig af tidspunktet for opsamling af blomsterne. Så morgengebyret med forbehold af fermenteringsbetingelserne viser råmaterialets olierethed 26–38% højere end for det daglige gebyr, og selve oliekvaliteten med denne samling er meget højere. Når man sårer råvarer, der opstår under indsamling og transport af kronblade, falder olien af kvaliteten. Derfor er det nødvendigt at rive roser til gæring omhyggeligt, og når man køber klar -lavede råmaterialer for at se, at det ikke er styrtet.
Enzymet af kronbladene udføres i flere trin. Til at begynde med skal de indsamlede kronblade lægges ud på et mørkt sted i 12 timer, så de bliver beruset. Endvidere skal berusede råmaterialer på samme tid rulles flere kronblade mellem håndfladerne, der drejer ind i røret, indtil det øjeblik de begynder at udskille juice. Eller rulle i en kødslibemiddel – i dette tilfælde vil en granulær, ikke stor bladte te vise sig.
Det er vigtigt! Hvis råmaterialerne ikke er tørre nok, tildeles kronbladene en masse fugt, som et resultat viser teen at være ikke -armet. Hvis de går i stykker, er de allerede tørre, i hvilket tilfælde er det bedre at bare tørre dem. Således kan “fange øjeblikket” udelukkende være gennem prøver.
De opnåede rør skal placeres i en beholder og tampes. Dæk beholderen med et håndklæde og læg et skraveret sted i yderligere 12 timer. Efterhånden skal en behagelig aroma begynde at sprede sig fra det.
Efter 12 timers rør er det nødvendigt at indsætte og opdelt i separate kronblade. Tør den resulterende masse i ovnen. For at gøre dette, læg på en bageplade til bagning, læg temperaturen ved 50 ° C, understøtt døren, så det er ajar at fjerne overskydende fugt. Kronbladene til ensartet tørring – bland med jævne mellemrum. Fjern den lidt uvæsentlige masse og tør i kludposerne på et tørt sted.
Pink sukker
Pink sukker eller tylkabel tilberedes, som navnet antyder, fra sukker og rosenblade. Til forberedelse indsamles rosen gradvist. Et lille lag sukker (med en tykkelse på højst 3 cm) og det samme lag lyserøde kronblade lægges på bunden af krukken. Lad krukken være åben og dække nakken med gasbind. Efter et par dage gentages alt. Og så – indtil beholderen er fyldt.
Du kan først hugge kronbladene med en kniv. I dette tilfælde vil de tørre hurtigere. Eller brug allerede tørrede råvarer. Men i denne version vil opskriften være noget anderledes.
For 150 g sukker har du brug for 50 g tør te -rose og en lille vanilje (vanilje efter smag). Alle ingredienser skal males i en mixer, indtil pulveret er opnået. Anbring i en glasbeholder. Luk tæt med et låg og læg et mørkt sted. Brug som ægtefælle til konfektur.
Pink Jam
Du kan forberede en rose og i form af marmelade. Der er mange opskrifter, og alle vælger sine egne. Men den mest populære er “fem -minut.”
For at tilberede så hurtigt marmelade er det nødvendigt for 500 g rosenblade, 1,5 kg sukker, 1 tsk. citronsyre eller 1 spsk. l. citronsaft og 3 kopper vand. Skyl og tør rosenblade. Kog sirupen fra vand og sukker: Kog op, fjern det resulterende skum, hold på en minimum brand i yderligere 2-3 minutter. Læg rosenblade i sirupen, bland, lad det være i 10-12 timer. I mellemtiden steriliserer steriliser banker og dækker.
Efter gang skal du koge marmeladen og koge over lav varme i yderligere 5 minutter. Tilsæt citronsaft eller syre, bland og fjern det fra varmen efter et minut. Læg krukker ud. Rulle.
Syrup fra rosenblade
Det er ikke mindre interessant at forberede en siruprose fra kronbladene. Det kan føjes til te, fortyndet med vand og drikke med is, malede cremer, blødgør kiks osv.
1 opskrift . For 100 g kronblade kræves 600 g sukker, 1 liter vand og 1 citron. Skyl kronbladene, tørre, klem saften af hele citronen i dem. Kog sirupen fra sukker og vand, kog den over lav varme, indtil sukkeret er helt opløst. Hæld kronbladene med varm sirup, dæk med et låg og lad det afkøle. Når det afkøles, hæld i krukken, luk låget i køleskabet i en dag. Sirupen tilføres pr. Dag, kronbladene skal presses ud. Dernæst skal sirupen skrællet fra kronbladene hældes i en flaske og lukkes med et låg. Opbevar op til et år på et køligt sted.
opskrift 2. . For 500 g te -rosenblade kræves 2 kg sukker, 1 tsk. Citronsyre, 2 liter vand. Send kronbladene, citronsyre og flere spiseskefulde sukker til gryden. Bland alt og hånd over alt med en pestle eller hænder, indtil staten, når den resulterende masse frigiver saften. Hæld 1 liter kogende vand, dæk med et låg, lad ved stuetemperatur i en dag for at tilføre.
Bland det resterende sukker i en liter vand – kog sirupen. På dette tidspunkt skal du klemme kronbladene og hælde den resulterende væske i kogende sirup. Kog op og lad det være på fin varme i 20 minutter. Klar sirup hældes i pasteuriserede flasker eller banker.
Citronsyre tilsættes til opskriften på sirup fra lyserøde kronblade for at fjerne rosenes list, så dens beløb kan variere afhængigt af smagspræferencer.
Hood fra rosenblade
Rosehydrolyt er vanskeligt at overvurdere. Det toner og blæser ikke kun ansigtets hud, forbedrer hårets tilstand, men beroliger også betændelse, fremmer helingen af sår, dræber bakterier, gendanner vandbalancen i epidermis og fjerner endda kløe fra bid af myg. Oftest køber vi det i form af et færdigt produkt til en ret høj pris. Men faktisk kan du forberede en hydrolyt fra rosenblade derhjemme.
Dette har brug for en gryde, skål, en hættedæksel (men ikke flad, men buet), koldt vand og rosenblade. For at forbedre kvaliteten af hydrolyt -rosenbladet bør ikke blive beskadiget.
De skal hældes med koldt vand, så det er dækket, men mere. Det er dog nødvendigt at handle i dette tilfælde baseret på beregningen – jo mindre vand, jo mere mættet vil hydrolatet vise sig. Placer skålen i midten af gryden, og beregner, at den skal være placeret over vandet – den vil dræne ind i den, der dannes på låget, der er dækket med en gryde, kondensat. For at dette skal ske, skal låget fastlægges på hovedet.
Dernæst skal strukturen sættes på den glattere ild og forlade i 3 timer. Den resulterende hydrolyt (en væske opsamlet i skålen) drænes og sættes i opbevaring i køleskabet.
Læs endnu en interessant artikel om havearbejde: Durnic Land is een werkstuk en toepassing. Foto