Kohlrabi- “kålrep.” Pleje, voksende, reproduktion. Foto
Selvom denne række kål ikke er så almindelig som hvid eller farvet på grund af det faktum, at der er mere og mere information om fordelene ved Kolrabi, bliver den gradvist mere og mere populær.
Den spiselige del af Kohlrabi er en stilk, der har en sfærisk form. Kohlrabi er et værdifuldt diætprodukt. Den er rig på glukose, fruktose, svovlforbindelser, kaliumsalte, vitaminer B1, B2, PP, ascorbinsyre. Med hensyn til C -vitaminindhold overgår Kolrabi citron og orange.
smagen af Kolrabi ligner en kålstubbe, men den er mere saftig, sød, uden skarphed. En yderligere fordel ved Kohlrabi er, at det kan opbevares uden at miste vitaminkompositionen indtil april i måneden i kældre og uden særlige tricks. Ja, og det er ikke svært at dyrke frøplanter.
Ordet Kohlrabi kan oversættes som “kålrekiper”. Det kommer fra ham. Kohlrabi, fra Kohl – “Kål” og Rübe – “Turnip.”
Kultivation af Kolrabi
Occasreed sommersorter af vitaminstubber modnes på 60-70 dage, og det ledige sted, efter rengøring af afgrøden af denne kål, kan bruges til gentagne afgrøder. Det er sandt, jeg handler anderledes. Når jeg vokser i en seng, kohlrabi af forskellige sorter, placerer jeg 2-3 planter i den tidlige klasse mellem de to planter i den sene modning. Kålen “Wien White” er klar til brug før resten. Allerede med en diameter på 7-8 cm kan du allerede begynde at vitilere med delikat stilk. På dette tidspunkt er æbler, rips og stikkelsebær endnu ikke modnet, haven er stadig tom for afgrødehæmningen, og Kolrabi er meget hjælpsom.
I de tidlige sorter er skrælen blødere sammenlignet med en grov skræl i længe. Rengøring af en lille sommerstale-shaw kan du forlade den apikale roset af blade, som det er praktisk at holde fosteret for. Den delikate søde smag af saftig masse kan virkelig lide. Kohlrabi, som gulerødder, hjælper med at styrke tandkødet og tænderne, og til dette, som du ved, skal du træne dem med hård mad.
Collecia -kål vokser i hovedsageligt frøplanter, men du kan næppe finde det på markedet. Derfor bliver du nødt til at dyrke frøplanter selv. Dyrkningen af frøplanterne fra Kohlrabi adskiller sig ikke fra dyrkning af frøplanter af nogen anden kål. Du kan opleve flere sorter på én gang og dele frøene med overskridelser med slægtninge, venner.
Genstråning af ilden er praktisk, idet frøplanterne formår at blive stærkere, indtil massekål skadedyret vises. Unge planter kan modstå frost op til – 2 grader, og voksne op til 7. En måned senere, fra skyderiets øjeblik, er kålen i Kolrabi klar til transplantation, men tolererer smertefrit frøplantefasen op til 60 dage, men ikke mere .
Kaboli -kål er mindre krævende på jordens fertilitet, varme end andre typer kål, men der kræves tilstrækkelig fugt, når man vokser. På tør jord vokser stilke små, ru, uattraktive, og du kan ikke værdsætte alle deres fordele.
Det er mere praktisk at placere kålen i Kohlrabi ved siden af hvidkål, hvilket giver samtidig pleje. Det tilrådes at tage hensyn til den tidligere kultur, det er bedst at plante Kolrabi efter kartofler, tomater, græskar, zucchini, bælgfrugter, flerårige urter. Rodplanter og nærmeste slægtninge til kål er bedst udelukket fra denne liste, da de kan bidrage til udviklingen af kila.
I henhold til reglerne er tilbagevenden af kålplanter til det forrige dyrkningssted kun muligt efter 4-5 år. I nogle sommerindbyggere, i forbindelse med de små firkanter i haven, modstår disse anbefalende frister ikke.
I efteråret, efter rengøring af grøntsager, spreder vi en pløjningskalk (kg pr. 10 kvm). Vi mener, at denne teknik vil beskytte vores have mod sen blight og køl, i det mindste er dette et af elementerne i kompleks beskyttelse mod sygdomme.
Høst
Det er bedst at rengøre hovederne på kål og kuglerne på stikkerne i tørt vejr, når dagtemperaturen er 4-7 grader af varmen. Kohlrabi fjernes med rødderne, skærer kun bladene og lægger i gitterboksen på hovedet.