Nordborg

Havearbejde og grøntsagsdyrkning. Lækre, enkle opskrifter og opskrifter, der er nemme at følge, til hver dag.

Havearbejde

Hvornår skal man høste kål, og hvor skal man opbevare? Foto

Blandt den enorme række moderne sorter af hvidkål er de fleste velegnede til langvarig opbevaring. For at bevare afgrøden er det imidlertid ikke nok bare at samle den og tage den til kælderen eller til balkonen. Kål, som andre grøntsager, har sine egne hemmeligheder med lang opbevaring. Og de er afhængige af forskellige faktorer. Lad os finde ud af, hvordan man korrekt indsamler, sorterer og sender hvidkål til opbevaring. Hvilke lagringsmetoder findes? Hvilke betingelser skal oprettes, når man opbevarer kål for at pådrage sig de mindste tab?

Hvornår skal man høste kål, og hvor skal man opbevare? Foto
  • Beloning kålsorter til lang -term opbevaring
  • Hvornår og hvordan fjerner man afgrøden af ​​kål korrekt?
  • Optimale betingelser for opbevaring af kål
  • Vejen at opbevare kål

White kålsorter til lang -term opbevaring

Som du ved er alle sorter af hvidkål opdelt i tidlig, midten og sent. De tidlige har løse hoveder og adskiller sig i dårlige roller. Deres afgrøde høstes i maj-juni og spises på én gang eller i en måned.

Men de midterste og sene kan bevares i en ret lang periode. På samme tid opbevares midtsæsonsorter normalt i højst 2-3 måneder. Hvorimod midten af ​​sent og senere kan lægge sig til 6–8 og endda op til 12 måneder, såsom stenhovedets sort.

Ud over modningen af ​​modning og genetisk lagt i forelæsnings sorten påvirkes betingelserne for kulturens voksende af varigheden og kvaliteten af ​​afgrøden af ​​hvidkål. Så hvis faldet var regnfuldt, reduceres fristerne. Og ofte har de heller ikke formået at danne, hoveder revner fra overskydende fugt og er slet ikke egnet til at lægge på opbevaring.

Kål, overfyldt med nitrogen, er også dårligt opbevaret. Mindre tørre stoffer akkumuleres i sine stoffer, hoveder dannes løst og er hurtigt rådne under opbevaring.

adskiller sig med hensyn til opbevaring af kål, dyrket på forskellige jordarter. Så afgrøden, der er vokset på loam, kan prale af den bedste kvalitet, men kålen på sandjord vil være mindre end opbevaring.

Wår og hvordan fjernes afgrøden af ​​kål korrekt?

påvirker varigheden og kvaliteten af ​​opbevaring af hvidkål og rengøringsperioder. Så hvis det fjernes for tidligt, falder hovederne hurtigt, sent – revne, råd. Derfor er det bedst at begynde at høste, når en lav temperatur er indstillet i området +2 … +8 ° C, men natfrost vil endnu ikke begynde, nedenfor – 3 ° C.

Klip kålen anbefales på en tør solskinsdag og skærer stubben med lige under stedet for fastgørelse af dækningen og løst tilstødende blade (med nogle opbevaringsmetoder overlades “benet” op til 8 cm langt). Denne metode forhindrer skaden af ​​hoveder på hoveder under transport.

Når man skærer, er det bedre at straks sortere afgrøden og vælge hele, tætte, velformede hoveder, der ikke har tegn på skade på sygdomme og skadedyr til opbevaring. Underudviklet, frosset, revnet, træg, med mekanisk skade, påvirket af skadedyr og sygdomme, er det bedre at sætte på forarbejdning.

Derudover er det godt at straks opdele kålen med størrelsen på hovederne og deres densitet. Separat overskydende blade fra hoveder.

Hvornår skal man høste kål, og hvor skal man opbevare? Foto

Optimale betingelser for opbevaring af kål

Uanset hvilke måder at opbevare kål, du vælger, og der er en hel del af dem, er der anbefalede betingelser, der klæber, som du kan opretholde afgrøden i lang tid. Dette:

  • Optimale temperaturindikatorer – fra 0 til +1 ° C;
  • Indikatorer for luftfugtighed i rummet på 85–95 % (lavere indikatorer er også tilladt, men ikke lavere end 75–80 %);
  • Mangel på lys;
  • Stabling af Stump Up;
  • Foreløbig desinfektion af hylder, containere og det rum, hvor afgrøden er opbevaret.

jo lavere fugtigheden i det rum, hvor hvidkål opbevares, jo hurtigere forlader det ydre blade i hovederne på hoveder. Og vægttab stiger 1,5 gange med hensyn til optimale opbevaringsbetingelser. Men tør (pergament) dækningsblade bliver pålidelig beskyttelse mod sygdomme.

Derudover reagerer hvidkål dårligt på det høje indhold af ethylen i luften. Derfor er det bedre at opbevare det separat fra andre grøntsager og frugter, og rummet ventilerer regelmæssigt.

Under optimale, teknisk understøttede forhold kan kål ligge fra 180 til 280 dage. I fysiologisk nedbrydning af hjemmet af dets væv forekommer det hurtigere, så opbevaringsperioder reduceres til 3-6 måneder.

Ways til opbevaring af kål

Der er mange måder at opbevare hvidkål på. Hver af dem har imidlertid sine fordele, hvad man skal vælge, dikterer ofte ikke præferencer, men muligheder.

In et køleskab

Denne metode er velegnet til dem, der kun vil gemme et par hoveder. I dette tilfælde placeres de i afdelingen for grøntsager og oprettes mindst. På samme tid for at udvide opbevaringen er de tæt indpakket i en bagefilm eller indpakket i papir. Hvis kondensat dannes under filmen over tid, ændres den.

On balkonen eller loggia

En højere afgrøde kan gemmes på balkonen eller loggia. I dette tilfælde er kålhoveder også indpakket i papir- eller madfilm og lagt i isolerede kasser.

Aweigh

Denne metode er velegnet til dem, der vokser ikke for meget afgrøde, har iver og ejer for eksempel en kælder. Det består i at hænge hoveder på kroge eller binde dem til en stubbe til stangen eller kanterne på hylderne. I dette tilfælde, når de indsamler hoveder af hoveder, forlader de et længere afsnit af “benene”, ca. 8 cm, så det er praktisk at ordne dem. Hovederne hænges på afstand, så de ikke rører ved hinanden.

Hvornår skal man høste kål, og hvor skal man opbevare? Foto

In sand

Der kan være to muligheder. Den ene er en stub ned. Når ca. 20 cm tørt sand hældes i kasserne og klæber kål i det. I dette tilfælde skal benet være ca. 8 cm. I denne version er benet helt afskåret, og hovederne er fyldt med sand i en afstand af 3-5 cm fra hinanden. I dette tilfælde er det ikke nødvendigt at arrangere opbevaring i et lag, hvis kasserne er dybe, kan de fyldes til toppen.

In stacks

Denne metode er god, når man opbevarer en stor afgrøde. I denne version fjernes kålstubbe helt. Hovederne er lagt i specielt tilberedte kasser med gittervægge. På samme tid, i det første lag, dannes en afstand på ca. 10 cm mellem hovederne.

Alle hoveder er lagt op med stubber op. Side – i en vinkel med retning af stubbe inde i pyramiden.

On trægulv

En sådan opbevaring bruges også i kældre. Gulvet er lavet med huller på 5 cm, 15 cm højt over gulvet og installeret i en afstand af 30 cm fra væggene. Kålens hoveder er lagt på dem med stabler, også i forreste række, trækker sig tilbage 10 cm fra hinanden. Højden på “pyramiden” bør ikke overstige 3 m.

In en kælder eller under jorden på hylderne

I dette tilfælde er kålen også pakket ind i klamfilm eller papir og lagt på hylderne med stubbe op. Enten sættes i afstand fra hinanden, så hovedets hoveder ikke kontakter.

Hvornår skal man høste kål, og hvor skal man opbevare? Foto

In skyttegrave

Du kan opretholde en stor høst i skyttegrave. Til dette er skyttegravene gravet 60 cm brede, 150 cm dybt. To rækker kålkål på toppen. Igen et lag halm. Derefter er et træskærm og alt dækket med jord, et lag på ca. 10 cm. Desuden, jo stærkere kulden, jo højere er dækningslaget.

Men her er det værd at foretage en reservation, at det er uberettiget besværligt at få kålen fra grøften, især hvis der kun er behov for et par hoveder. Derudover kan kål i skyttegrave fryse, fryse, opleve kvælning. Af denne grund er det bedre at opbevare det i burts.

In burty

Burts er lavet med en bredde på 1 m og uddybet i jorden med 5 cm (i de nordlige regioner – bredere og uddybet med 10-20 cm). De arrangerer udstødningsrør i dem. Omkring en ventilations rille.

Et lag tørt halm er lagt ud i bunden af ​​den organiserede Burt. På toppen af ​​6–7 rækker kål, fortrinsvis sorteret i størrelse, så der opnås en flad række på toppen. Når temperaturen er indstillet til 0 … -1 ° C, er strukturen dækket med et tykt lag tørt halm.