Hvorfor dyrker vi grøntsager og frugter? I butikker og markeder er fulde af alle slags forskellige, og hvert år øges sortimentet kun. De solgte produkter har en acceptabel pris, et attraktivt udseende og er for det meste godt opbevaret. Ud over det faktum, at vi kan lide processen med at dyrke noget selv, er alle gartnere overbevist om, at deres grøntsager og frugter er mere nyttige end butikken. Det er rart at tro, at familien spiser miljøvenlige vitaminprodukter? Men er det virkelig sådan? Lad os forstå.
Indhold:
Hvor dyrker du dine grøntsager og frugter?
I hvilket grundlag vokser dine planter?
Hvordan fodrer du dine planter?
Hvordan beskytter du dine planter mod sygdomme og skadedyr?
Hvad er de mest nyttige planter?
Hvem er skylden, og hvad skal man gøre?
Hvor dyrker du dine grøntsager og frugter?
Det faktum, at det fortrinsvis er at deltage i havearbejde og havearbejde i miljøvenlige områder. Det er intuitivt, at skadelige stoffer, der er i luften og jord, falder i frugterne.
Så det er det. Indholdet af tungmetaller i cellerne i planter, der vokser langs motorveje, er mærkbart højere. Der er ikke dette, effekten af udstødningsgasser reducerer indholdet af antioxidanter, carotenoider, flavonoider og andre nyttige stoffer i planter – alt hvad vi dyrker dem.
Kvarteret med en stor by og en stor virksomhed er også en meget usund mulighed. I planter øges og formindskes mængden af kræftfremkaldende stoffer – vitaminer og biologisk aktive forbindelser. Tænk over, hvor din have er placeret? Måske er det bedre at købe tomater i butikken?
I hvilket grundlag vokser dine planter?
Drømmen for de fleste gartnere og gartnere er fedtholdige Chernozems. Så drøm ikke om dem! Det er på meget humusjord, at vegetabilske planter har en tendens til at akkumulere et stort antal nitrater. For planter er dette en ekstra kilde til nitrogen, fordi de også er “på en sort dag”, stagnacons.
Og vi fodrer dem også med frisk gødning og urinstof. Derefter vokser de naturligvis som på gær, parallelt mere og mere omrørende nitrater. Den bedste “nitratformende” -mulighed er høj -humum jord, 95% fugtighed og høj temperatur. Det er – et drivhus.
Det mindste antal nitrater akkumulerer vegetabilske planter uden topdressing på sandjord, gennemsnittet på loams.
Men du kan plante en have på Chernozems, fordi der er små nitrater – de er alle i rødderne (som forresten radionuklider).
Ud over nitrogen er der imidlertid meget af interessante ting i jorden, og den største rigdom er jordmikroorganismer. Det er deres aktivitet, der gør ernæringselementer tilgængelige for planter. Det vil sige, det ville være dejligt at plante alt på de jomfruelige lande, hvor der er en masse mikroorganismer. Ikke underligt at de jomfruelige lande var så værdsat.
Og det er også nødvendigt, at belysningen er tilstrækkelig. Derfor har nogle fortykkede landinger kun råd til sydlendinger, hvor solen er i overflod.
Således er jomfruelig mellemstore strukturelle jord med tilstrækkelig belysning optimal til dyrkning af grøntsager. Og på en “fed”, våd, varm jord i et drivhus eller drivhus, vil tomater og især agurker akkumulere 2-3 gange flere nitrater og 3-5 gange mindre vitaminer end enkle jord. Så hvad er dine grøntsager fra drivhuset mere nyttigt end butikken?
Hvad fodrer du dine planter?
Nå, jeg forstår hvad! Gødning, kompost, aske og mineralgødning. Mange stod overfor en situation, hvor planten er “fed”, driver en toppe til skade for frugt. Dette er det mest indlysende eksempel på overfodring, i dette tilfælde nitrogen. Om nitrater sagde ovenfor.
Overfugning af andre elementer, både makro- og mikro, er ofte ikke så indlysende, men giver ikke fordele til hverken planter eller USA, disse planter, der forbruger. I planter er alt som mennesker – sødt gratis og eddike. Derfor, med en let tilgængelig rigelig fodring, bliver de store, løse, med svækkede beskyttende reaktioner og fyldt med ikke -lagede elementer. Alt er som mennesker.
Og hvis med gødning, kompost, aske, skal en askeplante også bearbejdes til assimilering, så mineralgødning – ren fastfood.
Store landbrugsvirksomheder har specialister og laboratoriekomplekser til den rationelle topdressing af afgrøderne og sommerbeboere? Kan du prale af, at du kender din jord, mangel og overskydende elementer i dem? Oftest “By Eye.” Og fra en bred sjæl. Og planter akkumuleres alt dette overflødige i væv og frugter – ja, en freebie! I dette tilfælde er butikker også nyttige end opbevaring af grøntsager.
Hvordan beskytter du dine planter mod sygdomme og skadedyr?
Eksperimenter er ikke velkomne i industriel dyrkning, derfor behandles skadedyr regelmæssigt (forebyggende og i tilfælde af infektion) med stoffer, der garanteres at ødelægge alle i undtagelsen. Når alt kommer til alt vil ingen tage orm æbler eller med pletterne på parsha.
Derfor er pesticider i alle butikgrøntsager og frugter nødvendigvis forskellige og ganske meget. I den sydlige del af Den Russiske Føderation behandles for eksempel industrielle haver op til 18 gange pr. Sæson er vegetabilske plantager op til 12. Der er ingen alvorlige frost der, og de fleste skadedyr overskrives sikkert.
Og i butikker har vi produkter, hovedsageligt fra de sydlige regioner eller fra udlandet, hvor det er endnu varmere og forarbejdning endnu mere. Selvfølgelig er der kontroller, normer, men på en eller anden måde, selv i overensstemmelse med standarderne, vil jeg ikke bruge pesticider. Og der er også beskyttelse mod skader under opbevaring, behandling for at sikre en vare type …
På private gårdstider er alt meget mere interessant: nogen hælder pesticider, fungicider og insekticider med magt og hoved, hvis ikke kun en levende væsen rørte ved den værdsatte tomat. Et andet desuden herbicider, så græsset ikke vokser. Der er bestemt bedre grøntsager og frugter fra butikken.
Andre bruger ikke grundlæggende “ingen kemi”, så grøntsagerne og frugterne er miljøvenlige. De er selvfølgelig rene. Miljøvenligt. Men med et raid af svampen, pletter fra insektskader, steder, der er bølget af snegle, en bjørn og en wireworm. Upræsentabel. Det er godt og nyttigt at spise dig selv, men gæsterne vender allerede din næse. Nogle gange kære også.
Selvom der selvfølgelig er en vidunderlig kategori af avancerede gartnere-storyteller, der formår at dyrke produkter, ikke bare ufarlige, men også nyttige.
Hvad er de mest nyttige planter?
Jeg tror, at ingen er forført over det faktum, at planter opbevaring af vitaminer og alle slags nyttige elementer i frugterne, så en person spiser dem og er sund og tilfreds. De oplever ikke mad til os, alt er meget mere prosaisk.
For eksempel er flavonoider de samme, der reducerer kolesterol, viser antioxidant, antiviral aktivitet, er regulatorer af biokemiske processer i celler, generelt, frygtelig nyttig. I et lille volumen er de altid i planter, men deres mængde og mangfoldighed øges til tider, hvor planten oplever stress: en skarp, men ikke kritisk afkøling, for eksempel eller begyndelsen af svampesygdomme.
eller her vitaminer A og E – Planten akkumulerer dem til at bekæmpe mange sygdomme, for eksempel kål mod slimhinder.
C -vitamin, som du ikke kan passere, fordi det ikke syntetiseres med vores krop – det akkumuleres i store mængder i planter også, når de udsættes for stressfaktorer.
Det vil sige nyttige stoffer som planteimmunitet, der er aktiveret i tilfælde af ulykke.
C-vitaminindhold i drivhusgrøntsager er 2-6 gange mindre end i jord, beta-caroten i drivhuse med 4-7 gange mindre.
Det vil sige, at vores bestræbelser på at give dyrkede planter med en overkommelig ernæring, beskyttelse mod sygdomme og skadedyr fører til et fald i deres biologiske aktivitet, et fald i indholdet af vitaminer og andre nyttige forbindelser.
Who er skylden og hvad skal man gøre?
Nå, tilsyneladende er vi selv skylden. Overdreven omhu og fodring er ikke god for nogen. Dette betyder ikke i nogen tilfælde, at planterne skal plantes, og så lad dem komme ud selv. Kulturelle planter vil for det meste ikke overleve uden vores deltagelse, har allerede glemt hvordan.
Valgmuligheder for at komme ud af denne situation er som altid meget. Du kan spise butikgrøntsager og frugter suppleret med vitaminer og kosttilskud. Du kan introducere dyreliv i din menu i store mængder. Du kan videnskabeligt nærme sig plante dyrkning i dit område – jordanalyse, beregne topdressing, anvende miljøvenlig behandling.
Og du kan skifte til økologisk landbrug eller så tæt som muligt på det. Naturen for millioner af år med eksistens har allerede fejlsøgt alle processer:
Jordens fertilitet skabes af et stort antal organiske rester og arbejdet med mikroorganismer, alt dette konvertering til elementer, lært af planter.
Beskyttelse mod mange skadedyr – i forskellige afgrøder, der er dyrket.
Moderat “trussel” af planter med svampesygdomme eller temperaturændringer forhindrer dem i at slappe af og kræfter vitaminer og biologisk aktive stoffer.
Ikke overfødte planter, tungmetaller akkumuleres mindre, de bliver mindre syge.
Valget af frø er nu stort, plantemateriale generelt er heller ikke dårligt, så du kan vælge detaljerne i en bestemt sektion af sorten uden problemer. Kun valget skal være tankevækkende: det er ønskeligt at tage sorterne, de bliver nødt til at beskytte dem mindre, og der vil være meget mere fordel af dem.
Det vil sige, hvis der er et ønske om at dyrke virkelig nyttige produkter, skal du ændre din have og kirurgi, lære at ikke sygeplejerske med planter, men at hjælpe dem, når det er vanskeligt for dem:
Fod dem ikke med mineral fastfood, men giver mulighed for at udtrække ernæring selv.
Vand dem ikke hver dag (ved at vaske nyttige elementer fra jorden), men bevare fugt.
Stand ikke alle insekter under roden, men kun for at kæmpe med at forårsage mærkbar skade.
Alt dette kræver naturligvis stor teoretisk træning. Vinter foran, det er tid til at gøre teori.