Alt om linser. Gavnlige funktioner. Ansøgning. Foto
Linserne – et lille fladt frø af en årlig plante, hører til Bobov -familien. Det er mættet med planteprotein, det er blevet konsumeret i mad siden forhistorisk tid. Brun (kontinentale) linser under varmebehandling udsender en let nøddemusom. Ofte tilsættes det til salater, gryderetter og gryderetter. Den røde linser bruges i asiatisk køkken. Det har en let pikant aroma og går ind i opskriften på den indiske skål. Lentisk mel bruges til bagt vegetariske tærter og brød. Det sælges i tør eller dåse form.
Linserne i det gamle Egypten blev dyrket både til indenlandsk forbrug og eksport – hovedsageligt til Rom og Grækenland, hvor hun i de fattige blev den største kilde til protein.
I Rus ‘om linsenerne lærte de i det 14. århundrede. Men da andre grøntsager importeres, erstattede de det, og i det 19. århundrede var det ikke længere på vores marker. Og kun i det 20. århundrede begyndte de at vokse det igen, men allerede i små mængder.
Som allerede nævnt, blandt kulturelle planter, er linser en af de mest gamle. Hendes korn i stort antal blev fundet af arkæologer på øen Biensk -søen i Schweiz i bunkebygninger, der tilhørte bronzealderen. De gamle egyptere brugte linser til forskellige retter, bagt brød fra linser. I det gamle Rom var linser meget populære, herunder som et stof
Linserne indeholder meget protein end deres ernæringsværdi bestemmes. På grund af hendes næringsstoffer er linser også i stand til at erstatte korn, brød og i større grad kød.
Blandt korn -combatafgrøderne har linser en af de bedste smag og ernæring, det er bedre og hurtigere end andre bælgplanter, har en mere subtil og behagelig smag. Frøene af linserfrø indeholder: kulhydrater- 48- 53 %, protein- 24- 35 %, mineraler- 2,3- 4,4 %, fedt- 0,6-2 %. Linsen er en fremragende kilde til B -vitaminer B. C -vitamin vises ved spirende frø. Proteinet af linser indeholder vigtige aminosyrer, perfekt absorberet af kroppen. I linserne akkumuleres giftige elementer af radionuklider og nitrater ikke, så det hører til miljøvenlige produkter. I 100 gram frø er dens energiforværdi 310 kcal. En afkogning af linser rådes til at tage under urolithiasis.
Som antaget på antikken er linser i stand til at behandle nervøse lidelser. Ifølge gamle romerske læger, med en daglig udnævnelse af linser, bliver en person mere rolig og tålmodig. Kaliumet indeholdt i det er nyttigt for hjertet, og det er også et fremragende hæmatopoietisk produkt.
Nogle af sorterne af linser, for eksempel linser er plast, er i stand til at reducere blodsukkeret, hvilket er vigtigt for patienter med diabetes. For at gøre dette anbefales det at medtage i kosten mindst to gange om ugen. Lentikulær puré hjælper med mavesår, colitis og sygdomme i duodenum.
Læs endnu en interessant artikel om havearbejde: Decoratieve bes is bloedrood. Beschrijving, variëteit, teelt en zorg. Foto