Nordborg

Havearbejde og grøntsagsdyrkning. Lækre, enkle opskrifter og opskrifter, der er nemme at følge, til hver dag.

Opskrifter

Top 3 opskrifter på solbærkonservering til bærelskere

Top 3 opskrifter på solbærkonservering til bærelskere

Solbær er rige på vitaminer og kan i forkølelsessæsonen være en god hjælp i behandlingen eller bare en velsmagende tilføjelse til bordet. Vi vil fortælle dig om nogle enkle måder at tilberede det på i vores artikel.

Gelé med minimal tilberedning

Lidt varme på komfuret er kun nødvendigt for at opløse sukkeret, gelatine bruges ikke i denne opskrift. Til 2.000 g bær skal du bruge 600 g granuleret sukker. Solbær vaskes, renses for blade og grene og lægges til tørre på et håndklæde i to timer. Tørrede bær hakkes i en blender eller kødhakker, og derefter adskilles kagen fra saften ved at smide dem på en sigte.

Tilsæt sukker til den resulterende saft, sæt på lav varme på komfuret. Hold ikke op med at røre, men vent, til sukkeret er helt opløst. Sluk for ilden, og vent på, at massen køler af. Det færdige produkt pakkes i steriliserede krukker (glas) og lukkes med låg. Til opbevaring er det bedst at bruge et køligt sted.

Hurtig marmelade

Dette er en hurtig løsning, der tager meget lidt tid. Til 1.000 g bær skal du bruge 700 g granuleret sukker. Solbær vaskes, plukkes og hakkes i en blender (uden at tilsætte sukker, kun bær). Derefter skal det hældes i et rustfrit stålfad med tykke vægge og koges på bålet, indtil det koger. Når denne proces begynder, tilsættes sukker. Rør rundt med en træspatel eller ske, og kog den søde masse i højst 5 minutter efter kogning.

Når det første skum dukker op, skal du fjerne det, slukke for komfuret og vente på, at det resterende skum lægger sig, uden at fjerne beholderen fra brænderen. Tag steriliserede fade, rul den varme bærmasse ind i dem, dæk dem til, og vent på afkøling. På grund af tilstedeværelsen af solbær vil pektinsyltetøj tykne naturligt.

Kold metode til marmelade

Denne opskrift er interessant, fordi den giver dig mulighed for at undvære varmebehandling og maksimalt bevare bærrenes værdifulde nyttige egenskaber. Til 800 g bær skal du bruge 1.000 g granuleret sukker. Det første, du skal gøre, er at vaske ribsene i et dørslag og fjerne fordærvede bær og blade.

Derefter skal bærrene tørres på et håndklæde, overføres til en skål og blandes med granuleret sukker. Den resulterende masse gnides manuelt med en kartoffelmoser eller i en blender, lad den stå i et par timer, indtil en reaktion med let gæring begynder.

Til pakning bruger vi små, tørre krukker, som tidligere er brændt i ovnen. Vi lukker dem med skruelåg, pakker dem ind og venter på afkøling. Det anbefales at opbevare produktet på et køligt sted i fremtiden.

Lars Hansen

Lars Hansen er en dansk gartner og madblogger, der oprindeligt kommer fra Odense. Han driver en have- og madblog, hvor han deler sin viden og sine erfaringer med sine læsere.