Nordborg

Havearbejde og grøntsagsdyrkning. Lækre, enkle opskrifter og opskrifter, der er nemme at følge, til hver dag.

Opskrifter

Svinekød ribben med ris

Hæld svinekød ribben med ris, gulerødder og løg. Man kunne kalde denne skål Pilaf, men jeg er bange for, at fans af Pilaf vil være imod den. Selvom princippet om madlavning er ens, er det stadig ikke pilaf, nemlig stangstænger. Fadet er forberedt i lang tid, kødet falder bogstaveligt talt med knoglerne, men det viser sig meget velsmagende og tilfredsstillende. Prøv det!

Svinekød ribben med ris

Forberedelse:2 timer Nummer: 5 portioner pr. Portion Kalorie: 714 kcal Squirrels: 22 g: 45,5 g kulhydrater: 52,2 g

Ingredients af svinekød ribben med ris

  • 1 kg svinekød ribben;
  • 300 g ris;
  • 200 g gulerødder;
  • 200 g løg;
  • 40 ml vegetabilsk olie;
  • 1 \ 2 teskefuld jordgurkemeje;
  • laurbærblad, sort peber, malet paprika, salt, vand.

Method med at tilberede svinekød med ris

Vi fjerner den tynde film fra pladen med kødfulde svinekød ribben, filmen skal fjernes, den er i færd med at stege, som det var, trækker ribbenene. Klip kostpladen i ribben en ad gangen.

Svinekød ribben med ris
Svinekød ribben med ris
Svinekød ribben med ris

Forbered grøntsager. Skær løg i terninger. Gulerødder er skrabet, skåret også i store terninger.

Smør gryden med vegetabilsk olie, opvarm godt. Hæld terningerne på gulerødder i en forvarmet gryde under omrøring af yngel i ca. 7 minutter.

Svinekød ribben med ris

Vi tager gulerødderne fra gryden og lægger svinekød ribben der.

Svinekød ribben med ris
Svinekød ribben med ris
Svinekød ribben med ris

Steg ribbenene, indtil de er gylden farve over høj varme. Det er ikke nødvendigt at stege hårdt, bogstaveligt talt 3 minutter på hver side.

Hæld neutral vegetabilsk olie uden lugt i en ristning. Kast hakkede løg i den opvarmede olie, tilsæt et par laurbærblade. Vi forbereder en bue over moderat varme i 10 minutter, indtil den bliver gennemskinnelig. Ingen grund til at omdanne løg til brune chips!

Til de stegte løg skal du tilføje passerede gulerødder, drys med malet sød paprika. Hvis du kan lide krydret mad, skal du udskifte paprika med malet rød chili.

Svinekød ribben med ris

Læg stegte ribben på grøntsager.

Svinekød ribben med ris
Svinekød ribben med ris
Svinekød ribben med ris

Hæld ris i en brazier. Brug lang ris til denne opskrift, da rund eller knust bliver til grød.

Vi kan alle lide det. Hæld jorden gurkemeje, som giver skålen en gylden appetitlig farve. Tilsæt flere ærter med sort peber og læg et stort laurbærblad.

Vi koger vand og hælder forsigtigt ind i den brazier og prøver at få vandstrømmen til at falde på laurbærbladet, så kludene ikke dannes i hatten. Vand skal lukke indholdet af brazier med ca. 2 centimeter.

Svinekød ribben med ris

Kog op over høj varme. Derefter lukker vi den stegte frill tæt, reducerer opvarmningen til et minimum og falder skålen over en lav varme til to til to timer. I løbet af denne tid vil svinekød forberede sig godt, og kødet vil bogstaveligt talt falde fra knoglen.

Svinekød ribben med ris

Læg svinekød risris i en dyb skål med et lysbillede og server på et bord med en salat med friske grøntsager eller syltede løg. Velsmagende, godt, hvad er ikke Pilaf! Behagelig appetit!

Vi henter buen på sideskålen. Vi skar den søde rødløg med ringe, koger vand med rosmarin og timian, kølig og blandes med æble eller hvidvineddike i en del af 1 til 1. Hæld løghakket løg og lad det være i en halv time. Vi kaster tilbage på en sigte, ryste.

Lars Hansen

Lars Hansen er en dansk gartner og madblogger, der oprindeligt kommer fra Odense. Han driver en have- og madblog, hvor han deler sin viden og sine erfaringer med sine læsere.