Nordborg

Havearbejde og grøntsagsdyrkning. Lækre, enkle opskrifter og opskrifter, der er nemme at følge, til hver dag.

Opskrifter

Stegt kantareller med kartofler og løg

Hurra, ræve! To af kantarellerne i året. Først vises de om sommeren og derefter om efteråret. Jeg elsker stegte kantareller med kartofler og løg, en simpel skål, som alle kan tilberede. Om en halv time opnås en lækker frokost. Hvis du samler svampe i skoven og grave kartofler fra din egen have, vil der være lækker mad, der er udvindet med dine egne hænder!

Stegt kantareller med kartofler og løg

Forberedelse:30 minutter Nummer: 4 portioner pr. Portion Kalorie: 743 kcal Squirrels: 22 g: 15 g kulhydrater: 122 g

Ingredients af stegte kantareller med kartofler og løg

  • 500 g friske ræve;
  • 600 g kartofler;
  • 1 stor løg;
  • 2 fed hvidløg;
  • En flok persille;
  • Vegetabilsk olie;
  • Salt, peber efter smag.

Method med fremstilling af stegte kantareller med kartofler og løg

Skær løg med små terninger. Skær hvidløg i tynde plader. I gryden hæld 2-3 spsk raffineret vegetabilsk olie (oliven, majs, rapsfrø eller solsikke). Kast løg og hvidløg i den opvarmede olie, steg over medium varme.

Stegt kantareller med kartofler og løg
Stegt kantareller med kartofler og løg
Stegt kantareller med kartofler og løg

Mens løgen er stegt, forbereder vi svampe. Vi lægger ræve i en stor gryde, hæld kogende vand, lad det være i 2 minutter. Vi kaster skoldede svampe på en sigte, vask med koldt rindende vand. Hæld de vaskede ræve på et papirhåndklæde. Vi sorterer – Fjern skov affald.

Vi forlader små kantareller hele, vi skar store, så alle svampe er omtrent de samme. Tilsæt hakkede svampe til den stegte løg. Vi koger over medium varme i ca. 10 minutter, blandes for at blive stegt jævnt. Efter 10 minutter, salt efter smag.

Stegt kantareller med kartofler og løg
Stegt kantareller med kartofler og løg
Stegt kantareller med kartofler og løg

Små kartoffelknolde er grundigt i min børste, lægger i en gryde, hæld kogende vand. Kog indtil kogt. Vi dræner varmt vand, hælder koldt vand og forlader i 1 minut. Vi skærer skrælen, den fjernes let fra kartoflerne, som en skal fra pølser.

Skær kogte kartofler i halvdelen. Tilsæt kogte kartofler til stegte ræve.

Vi hugger en lille flok persille fint (greener og kviste). Hæld 2 spsk finhakkede greener i gryden. Drys med salt. Vi koger kartofler med svampe over medium varme i 10 minutter, du behøver ikke at dække låget, lad fugtigheden fordampes, det vil blive velsmagende.

Stegt kantareller med kartofler og løg

Fried kantareller med kartofler og løg serveres på bordet varmt eller varmt. Rye -brød, lidt creme fraiche, grøn stråle fra sengen – en luksuriøs landsbymiddag. Behagelig appetit!

kantellerne er unikke svampe. Blandt interessante og nyttige egenskaber vil jeg bemærke følgende.

For det første akkumulerer de ikke radioaktive stoffer. For det andet indeholder deres sammensætning hyinomannose. Dette er et biologisk aktivt stof, der er skadeligt for leddyr – lammende nervecentre for krybende parasitter. Derfor er kantareller altid rene svampe. De siger endda, at kantareller kan bruges som et forebyggende middel mod orme.

For det tredje indeholder kantellerne et stof kaldet ergosterpol, der har antioxidantegenskaber. Selv kantler er rige på vitamin A, hvilket hjælper med at forbedre synet. I et ord, kantareller – en rigtig skat eller skovguld!

Læs også en interessant artikel: Aardappel dumplings.

Lars Hansen

Lars Hansen er en dansk gartner og madblogger, der oprindeligt kommer fra Odense. Han driver en have- og madblog, hvor han deler sin viden og sine erfaringer med sine læsere.