Nordborg

Havearbejde og grøntsagsdyrkning. Lækre, enkle opskrifter og opskrifter, der er nemme at følge, til hver dag.

Opskrifter

Panakota med jordbær

Panakota med jordbær – en delikat, fløde dessert af fløde og jordbær med gelatine. Fødestedet for cremet gelé Italien, den traditionelle panacot af hvid, forbereder den fra kogt fløde, fordi det er sådan, navnet på desserten fra italiensk oversættes, men i det samme Italien er der mange forskellige opskrifter på alle smag. Dette er en kold dessert, den serveres i små portioner, vandet med frugtsauce og dekoreret med bær og frugter. I denne opskrift, bland jordbær med fløde med det samme at gøre uden sauce, vil desserten vise sig at være lyserosa og meget velsmagende!

Panakota med jordbær

Forberedelse:3 timer Nummer: 3 portioner pr. Portion Kalorie: 555 kcal egern: 14 g Fedt: 38 g kulhydrater: 44 g

Ingredients panakota med jordbær

  • 200 g jordbær;
  • 100 ml 33%fløde;
  • 50 ml mælk;
  • 60 ml vand;
  • 10 g gelatine;
  • Vaniljeekstrakt;
  • Jordbær og citronbalsam til at dekorere desserten.

Method med at forberede Panakota med jordbær

Pulvergelatine hældes i en skål, hæld koldt og bedre isvand, lad det være i 20-30 minutter. I løbet af denne tid vil gelatinekorn svulme, og du kan forberede en dessert. Der er forskellige typer gelatine – ark og pulver, det er lettere at arbejde med blad, men det er dyrere. Bladgelatine er lavet af svinekød og oksekød, pulver er lavet af fisk, så desserter på en sådan gelatine er velegnet til en vegetarisk menu. Vælg den type gelatine, der passer til dig, du kan ændre typen af ​​gelatine og observere opskriften.

Panakota med jordbær
Panakota med jordbær
Panakota med jordbær

Vi venter på, at gelatinen skal svulmes fuldstændigt og absorbere vand. Når kun en løs masse uden vand forbliver i skålen, kan du fortsætte med at lave mad. Hvis du af en eller anden grund ikke har tid til at forberede resten af ​​ingredienserne, skal du tage skålen i køleskabet.

Jeg vasker omhyggeligt jordbærene, bryder kopperne. Tilsæt granuleret sukker til vaskede bær.

Panakota med jordbær
Panakota med jordbær
Panakota med jordbær

Slib jordbær med sukker med en nedsænket blender, indtil den er glat bærpuré uden jordbær.

Bland mælk med fløde, tilsæt lidt vaniljeekstrakt, kog op, køligt. Hvis kosten tillader høje -kalorie -desserter, kan kun fløde bruges i denne opskrift.

Vi opvarmer bærpuréen til en kogning, kølig til 80 grader celsius, tilsæt gennemvædet gelatine, bland, indtil gelatinekorn er helt opløst.

Panakota med jordbær
Panakota med jordbær
Panakota med jordbær

Hæld kold fløde med mælk i en gryde med bærpuré og gelatine, bland igen alt. Det er vigtigt, hvis du hælder fløde i en meget varm bærpuré, så krøller de sig op, vær forsigtig!

På dette tidspunkt brugte jeg en mixer, dette er ikke nødvendigt, men du kan tilføje et par bobler. Slå et par minutter, på samme tid vil mousse blive mere glat.

Hæld massen i forme, på dette trin af en Panakota – en væske, skal passere i cirka 2 timer, før den bliver til gelé.

Panakota med jordbær

Fjern formene i køleskabet i 2-3 timer. Derefter, når desserten frøs, lægger vi formene i 20-30 sekunder i en beholder med varmt vand. Vi tegner en bordkniv langs kanten og adskiller Panakota fra væggene. Vi skruer op på bunden på pladen, og desserten falder let på pladen. Vi pynter med jordbær og citronbalsamblad. Jeg tjener straks på bordet.

Panakota med jordbær er klar! Behagelig appetit!

Læs også en interessant artikel: Oostenrijkse abrikozentaart. Stap -By -stap Recept met foto.

Lars Hansen

Lars Hansen er en dansk gartner og madblogger, der oprindeligt kommer fra Odense. Han driver en have- og madblog, hvor han deler sin viden og sine erfaringer med sine læsere.