Nordborg

Havearbejde og grøntsagsdyrkning. Lækre, enkle opskrifter og opskrifter, der er nemme at følge, til hver dag.

Opskrifter

Kyllingefilet med æbler i honning-gorchisk sauce

Skålen på 30 minutter er en saftig kyllingefilet i en sød og sur honning-gorchisk sauce med æbler og løg. Kog den smuldrende ris, mens kyllingen er tilberedt; Det viser sig en lækker middag på kun en halv time.

Kyllingefilet med æbler i honning-gorchisk sauce

Forberedelse:30 minutter Nummer: 2 portioner pr. Portion Kalorie: 190,5 kcal egern: 40,4 g: 19,3 g kulhydrater: 29,2 g

Ingredients af kyllingefilet med æbler i honning-gorchic sauce

  • 2 filet fra kyllingebryst (170 g hver);
  • 2 små søde og sure æbler;
  • 1 hovedløg;
  • 2 teskefulde af en spisestue af sennep;
  • 1 spsk honning;
  • 2 spsk olivenolie;
  • Salt, sort peber, persille.

Method med at tilberede kyllingefilet med æbler i honning-gorchic sauce

Afskåret to store kyllingebrystfileter. En voksen er nok til en del af et stykke, der vejer 150-180 g.

Kyllingefilet med æbler i honning-gorchisk sauce
Kyllingefilet med æbler i honning-gorchisk sauce
Kyllingefilet med æbler i honning-gorchisk sauce

Løgen rengøres fra skallen. Skær i tynde skiver. Vi skærer æbler, fjerner kernen. Skær de skrælede æbler med skiver med en tykkelse på ca. en centimeter.

Med en skarp kniv laver vi snit på tværs på begge sider af kyllingefileten. Vi vander den forberedte filet med en spiseskefuld olivenolie.

Kyllingefilet med æbler i honning-gorchisk sauce

Hæld 3-4 spsk vand eller 45 ml tør hvidvin i en skål. Tilsæt salt og malet sort peber efter smag. Tilsæt honning og spisestue. Bland ingredienserne godt. Hvis honning er tyk og med klumper, bland sausen baseret på varmt vand, i et varmt medium, smelter honning hurtigt. Hvis du laver mad med vin, skal du opvarme sausen i et vandbad eller varmt i en gryde.

Kyllingefilet med æbler i honning-gorchisk sauce
Kyllingefilet med æbler i honning-gorchisk sauce
Kyllingefilet med æbler i honning-gorchisk sauce

Varm gryden. Vi lægger en forberedt kyllingefilet på en forvarmet gryde. Vi steger over høj varme i 2 minutter på hver side, indtil de er gylden skorpe. Ingen grund til at løfte og dreje kødet under stegning, skal du bare forlade i to minutter og glemme det.

fløj fileter Fjern fra gryden, overfør et stykke tid til pladen. Du behøver ikke at vaske gryden, vi forbereder saucen i den.

Hæld den resterende olivenolie i gryden – en anden spiseskefuld. Sæt hakkede løg og æbler.

Kyllingefilet med æbler i honning-gorchisk sauce

Steg på lav varme. Vi drejer skiverne af æbler, når de er brunede.

Kyllingefilet med æbler i honning-gorchisk sauce
Kyllingefilet med æbler i honning-gorchisk sauce
Kyllingefilet med æbler i honning-gorchisk sauce

Returner den stegte kyllingefilet til gryden.

Hæld honning-gorgeous sauce. I denne opskrift er salt kun i sausen, så scoop saucen op fra gryden og hæld kyllingen.

Vi koger over lav varme i ca. 8-10 minutter, sauce året er fordampet og tykkere, du kan slukke for opvarmningen.

Kyllingefilet med æbler i honning-gorchisk sauce

Drys den færdige skål med finhakket persille, peber efter smag. Server varmt på bordet. Meget velsmagende med smuldrende ris. Risen er imprægneret med tyk sauce, det viser sig bare let. Behagelig appetit.

Sådan tilberedes løs ris. Tag en lang hvid eller dampet ris med en hastighed på 50-60 g korn pr. Del. Vask risen med koldt vand flere gange, kast den på en sigte. Hæld korn med koldt vand i et forhold på 1 til 1. Opvarm ved kogning. Salt efter smag, dæk med et låg, kog på lav varme i 7-8 minutter. Sluk for opvarmningen, pakk gryden, lad det være i 10-15 minutter. Hæld den færdige ris med olivenolie og salt.

Læs også en interessant artikel: Kip onder de saus behamel.

Lars Hansen

Lars Hansen er en dansk gartner og madblogger, der oprindeligt kommer fra Odense. Han driver en have- og madblog, hvor han deler sin viden og sine erfaringer med sine læsere.