Nordborg

Havearbejde og grøntsagsdyrkning. Lækre, enkle opskrifter og opskrifter, der er nemme at følge, til hver dag.

Opskrifter

Kartoffelsalat med Salak

Den traditionelle opskrift på østrigsk kartoffelsalat, men ikke ved sild, som i en klassisk opskrift, men med salt smult. Fra de enkleste produkter viser det sig som altid en fantastisk skål. Eksotisk supplement – Capers, det er velsmagende, du har brug for meget lidt, men dette er et højdepunkt, hvad du har brug for!

Kartoffelsalat med Salak

Forberedelse:15 minutter Nummer: 4 portioner pr. Portion Kalorie: 370 kcal egern: 12 g Fedt: 13 g kulhydrater: 45 g

Ingredients af kartoffelsalat med salak

 • 4 Medium kartofler kogt i en uniform;
 • 2 kyllingæg kogt hårdt;
 • 100 g saltet Salaki (filet);
 • 2 spsk kapers;
 • 1 syltede agurk;
 • 1 søde æble;
 • En lille flok dild;
 • 1 sød salatpære;
 • 4 spsk tæt mayonnaise;
 • 2 teskefulde peberrod;
 • Salt, sort peber, greener til dekoration.

Method med tilberedning af kartoffelsalat med salak

Kartoffelsalat med Salak
Kartoffelsalat med Salak
Kartoffelsalat med Salak

Vi renser kartoflerne kogt i uniformen, skåret i store terninger. For øvrig anbefaler mange ernæringseksperter ikke at rengøre kartofler, men kun vaske grundigt med en slibende vaskeklud. Kartoffelskalen er rig på værktøj, orlov eller ej – beslutte selv.

Opvarmede hårde æg, skåret i terninger, tilføj til kartoflerne. Æggene behøver ikke at koge, opvarme vandet tilstrækkeligt til kogning, slukke for opvarmningen og forlade i varmt vand i 10 minutter. Så æggeblommen forbliver gult, proteinet vil ikke være gummi.

Klip i små stykker lavt saltfiletfilet. Tilsæt hakket salam til kartofler og æg. Jeg salt Salak derhjemme, der er ikke noget lettere. Tarm fisken, rengør knoglerne, skyl med salt, bedre hav. Efter 3-4 dage er du klar!

Kartoffelsalat med Salak

Hæld syltede kapre i salaten. Desværre kan du ikke erstatte noget. Hvis ikke, skal du koge uden kapers, intet kan gøres.

Kartoffelsalat med Salak
Kartoffelsalat med Salak
Kartoffelsalat med Salak

Pickled agurk skåret i små terninger, læg i en skål.

Tilsæt derefter et sødt æble hakket med terninger. Så at æblet ikke bliver mørkt i luften, skal det drysses med citronsaft eller lægge koldt vand med en dråbe citronsyre i et minut.

Vi skar en fin flok dild, hæld hakket dild i en skål.

Kartoffelsalat med Salak

Finklær hovedet af sød salatløg. Tilføj hakkede løg til andre salatingredienser.

Kartoffelsalat med Salak

Tilføj mayonnaise og peberrod. Jeg forbereder mayonnaise selv: 1 tsk af en spisestue, 1 tsk sukker, en knivspids salt, 1 rå æggeblomme, 1 spsk citronsaft, sort peber og vegetabilsk olie. Slå først æggeblommen med sennep, salt og sukker, og hæld derefter vegetabilsk olie til den ønskede konsistens (ca. 60 g), i slutningen, citronsaft.

Peberrod er forresten også din egen produktion – for at dreje de skrælede rødder i en kødkværn og krydre efter dit skøn ved rødbeder, citron eller hvidløg med tomater.

Kartoffelsalat med Salak

Bland salaten godt. Vi renser køleskabet i en halv time eller en time, så produkterne lærer at kende, og kartoflerne er gennemvædet med juice.

Læg kartoffelsalaten i en salat, dekorér med kapers og finhakket persille. Vi serverer på bordet med rugbrød eller rugkiks. Behagelig appetit!

Lars Hansen

Lars Hansen er en dansk gartner og madblogger, der oprindeligt kommer fra Odense. Han driver en have- og madblog, hvor han deler sin viden og sine erfaringer med sine læsere.