Nordborg

Havearbejde og grøntsagsdyrkning. Lækre, enkle opskrifter og opskrifter, der er nemme at følge, til hver dag.

Opskrifter

Kartoffeldumplings

Hvis du har brug for at fodre hele familien med en stor mager skål – forbered dumplings. Dette er en universel anden skål: den kræver ikke en sideskål, du kan spise selv uden brød, og hvad en række fyldninger! Søde dumplings med kirsebær er en fantastisk mulighed for børn til morgenmad og eftermiddags snack; Med en fyldning af kål, bønner – hvad du har brug for til middag eller middag. Og vi foreslår en fridag for at stikke dumplings med kartofler. De kan også fryses – så vil du hele ugen have en forsyning til hurtig madlavning ved hånden. Hjemmelavede dumplings er uforlignelig bedre end Semi -finiserede produkter: smagere, større og smukkere.

Kartoffeldumplings

Forberedelse:35 minutter Forberedelse:15 minutter nummer: 2 portioner til en del kalorieindhold : 340 kcal egern: 8 g Fedt: 3 g Carbohydrates: 30 g

Ingredients til testen

  • 2 kopper mel;
  • 1 kop kogende vand;
  • ¼ tsk salt.

Ingredients til fyldning

  • 4-5 Medium kartofler;
  • 1 løg;
  • solsikkeolie;
  • salt, peber.

Method med madlavning af dumplings med kartofler

Først lav en kartoffelfyldning

Hvis du har gårsdagens mos kartofler – fremragende! Dette betyder, at forberedelsen af ​​påfyldningen er fordoblet, og kartoffelmos bliver til en ny skål, som i tilfælde af kartoffelflader. Hvis der ikke er mosede kartofler, renser vi og vasker 5-6 kartofler, skåret i stykker og koger, indtil de er kogt.

Kartoffeldumplings

Mens kartoflerne er kogt, hældes løg fint løg, hæld i en gryde med opvarmet solsikkeolie. Den mest lækre løg til fyldning og sauce til dumplings er ikke fugtig, men ikke rodet til tilstanden af ​​kul, men Blush-Golden. For at dette skal vise sig, er vi ikke distraherede, men steg regelmæssigt buen på ilden lidt mere end gennemsnittet.

Kartoffeldumplings

I mellemtiden er kartoffelen blevet blød. Vi dræner afkogningen til en gryde og drejer kartofler i kartoffelmos. Tilføj lidt kartoffelbuljong, så fyldningen ikke er tør.

Tilsæt halvdelen af ​​de stegte løg til kartoflerne, salt, peber og blanding. Fyldningen er klar. I mellemtiden afkøles det, forbered dejen til dumplings.

Kartoffeldumplings
Kartoffeldumplings
Kartoffeldumplings

forbered dejen

Jeg gør altid for dumplings såvel som for dumplings, vaniljesaus med kogende vand. Det er meget praktisk og behageligt at arbejde med det: blød, elastisk, det ruller let ud og skulpturer, og dumplings fra det er ømme og velsmagende.

Kartoffeldumplings

Sigt mel i en skål og tilsæt salt, hæld et glas kogende vand i melet og ælte hurtigt med en ske. Når dejen ikke bliver varm, men varm, fortsætter vi med at ælte med vores hænder. Hvis dejen er for klistret, kan du hælde lidt mel – men ikke overdrive det, ellers viser det sig meget cool, og det vil være vanskeligt at rulle det ud.

Normalt er dejen blød, næsten ikke klæber til hænderne. Efter at have æltet dejen godt, læg den i en skål, der er drysset med mel eller smurt med vegetabilsk olie (for ikke at klæbe), men vi vil dække den med et telt, så vil dejen ikke tørre.

Kartoffeldumplings

Det er tid til at skulpturere dumplings

Udfyldningen er ikke længere varm, men lidt varm – det er tid til at skulpturere dumplings. Drys bordet med mel, separat halvdelen fra dejen og rulle pølsen. Vi skærer det i stykker på 1,5-2 cm bred.

Kartoffeldumplings

I midten af ​​hver cirkel satte vi 1 fuld teskefuld af fyldningen med en top. Det nøjagtige beløb afhænger af størrelsen på dine dumplings – jo større cirkel er, desto mere fyldning. Hvis du lægger lidt, vil dumplings være “tynde”, og hvis der er for mange, kan de bryde. Men du vil hurtigt forstå i praksis, hvor mange kartofler har brug for for at få en “tyk” lækre dumplings.

Kartoffeldumplings

Nu skal du godt flyve dumplings, så fyldningen ikke “løber væk” under madlavning. Og du skal klikke hurtigt, indtil kanterne på dejen blev tørret i luften – når det er tid til at ringe til husholdere til at deltage i forberedelsen af ​​en familiemiddag! Jeg klæber til dumplings to gange: første gang – et “træk”, bare blinde kanterne på cirklen sammen, og den anden – “pigtail”, så det viste sig ikke kun fast, men også smukt.Kartoffeldumplings

Sæt dumplings med kartofler på et bræt drysset med mel. Hvis du vil fryse, skal du dække med en bagefilm og placere i fryseren, og hvis du skal spise, skal du lægge en gryde med saltet vand i brand (ca. 1 spsk. Når vandet koger, sænker vi dumplings i det – så meget, at de svømmer frit og ikke holder sig sammen.

Kartoffeldumplings

kog dumplings med kartofler over medium varme, indtil de dukker op, og yderligere 1-2 minutter, fordi fyldningen allerede er klar, og dumplings ikke behøver at koges i lang tid, som dumplings med rå hakket kød (og Mens den første batch er kogt, skulpturer vi den anden). Vi tillader ikke stærk kogning, ellers kan de koges.

Kartoffeldumplings

Vi fanger de færdige dumplings med kartofler med en spaltet ske i en plade og krydre med en stegt løg – husk, at vi har halvdelen efter at have forberedt påfyldningen. For skønhed kan du drysse med hakkede urter.

Kartoffeldumplings

Server dumplings med kartofler straks, varm. Og den næste dag kan dumplings med kartofler stege, det viser sig lækkert. Men selvfølgelig friskbryggede meget mere velsmagende. Derfor råder jeg dig til at stikke dumplings med kartofler til fremtiden og koge dem i dele efter behov.

Læs også en interessant artikel: Ontbijt in 10 minuten: Cream-Salad van Crab Sticks.

Lars Hansen

Lars Hansen er en dansk gartner og madblogger, der oprindeligt kommer fra Odense. Han driver en have- og madblog, hvor han deler sin viden og sine erfaringer med sine læsere.