Nordborg

Havearbejde og grøntsagsdyrkning. Lækre, enkle opskrifter og opskrifter, der er nemme at følge, til hver dag.

Opskrifter

Kartoffel i en nervøs svamp

Enkel landsby mad eller, som de siger, græsning. Jeg fandt flere rawers og et par mosede i den nærmeste lund, gravede en busk kartoffel, trak pæren ud og besluttede at koge kartofler i en rustik med svampe. Frokost viste sig at være storslået – kartofler med svampe og med en sprød frisk agurk og hjemmelavet rugbrød. Paradise fornøjelse ser undertiden sådan ud! Yvanimatina!

Kartoffel i en nervøs svamp

Forberedelse:40 minutter Nummer: 2 portioner pr. Portion Kalorie: 275 kcal egern: 12 g Fedt: 3 g kulhydrater: 45 g

Ingredients af kartofler i nervøs med svampe

  • 400 g kartofler;
  • 300 g friske skovsvampe;
  • 1 stor løg;
  • 2-3 fed hvidløg;
  • Flere kviste af persille eller dild;
  • Vegetabilsk olie, salt, peber.

Method med fremstilling af kartofler i nervøs med svampe

Kartoffel i en nervøs svamp
Kartoffel i en nervøs svamp
Kartoffel i en nervøs svamp

Dette er min fangst beskedent, men med smag. RAWS betragtes efter min mening ufortjent som anden -grade svampe, og de er så seje! Selvfølgelig, hvis du bærer den i skoven i lang tid i en spand, vil de naturligvis smuldre. Men fra lunden til huset rapporterede hun næsten uden tab. Det viser sig, at det også er nødvendigt at være i stand til at rense Russula. Lev og lær. For nylig sagde en ven, at rawers hældes med kogende vand i et par minutter. Vask og rengør derefter, så skrøbelige svampe forbliver intakte, bryder ikke. Jeg prøvede – metoden fungerer!

Rensede og vaskede svampe skæres i tynde skiver, som sædvanligt til stegning.

Hæld 2 spsk vegetabilsk olie i gryden. Skær løg med terninger. Kast den hakkede løg ind i den opvarmede olie, steg, indtil blødheden er 5 minutter.

Kartoffel i en nervøs svamp

Kartofler rengøres fra skræl. Vi skar små knolde i halvdelen, stort i 4 dele. Læg de hakkede kartofler i gryden, hæld kogende vand, salt, kog, indtil den er kogt.

Kartoffel i en nervøs svamp
Kartoffel i en nervøs svamp
Kartoffel i en nervøs svamp

Når løgen bliver gennemsigtig, tilsættes hakkede svampe. Steg over høj varme, så fugt fordamper hurtigt.

Skær hvidløgfeddene med tynde plader, så hvidløg smelter og næsten opløses i tilberedningsprocessen. Tilsæt hakket hvidløg til svampene, salt sammen. Vi laver 10 minutter.

Vi hælder vegetabilsk olie i en anden gryde, lægger varme kogte kartofler. Steg over høj varme, indtil den er gylden, vend knoldene til stegt fra alle sider.

Kartoffel i en nervøs svamp

Stegte kartofler føjer til svampe. Vi dækker med et låg, kog alle sammen i 10 minutter. I løbet af denne tid smelter kartoffelen, juice fra svampe blødgør den godt. Fjern låget og hæld 2 spiseskefulde finhakkede persille eller dild i gryden, der kan lide hvad mere.

Kartoffel i en nervøs svamp

Kartoffel i en rustik med svampe vil være klar på mindre end en time, men hvor velsmagende! Og forberede en fornøjelse. Du skal servere en sådan skål i en stødende stegepande eller i en lerskål – en rustik stil i alt! Behagelig appetit!

Forresten er der rygter om, at du skal tilføje hakket frisk hvidløg, når du laver mad til svampe. Hvis der er uspiselige og riller blandt svampene, bliver hvidløgen blå. Mine rawers har overlevet testen, var meget velsmagende, og hvidløg ændrede ikke farven.

Læs også en interessant artikel: Vinaigrette met zuurkool en komkommers.

Lars Hansen

Lars Hansen er en dansk gartner og madblogger, der oprindeligt kommer fra Odense. Han driver en have- og madblog, hvor han deler sin viden og sine erfaringer med sine læsere.