Nordborg

Havearbejde og grøntsagsdyrkning. Lækre, enkle opskrifter og opskrifter, der er nemme at følge, til hver dag.

Opskrifter

Jabs fra æbler og fysalis

æbler og fysalis modnes i år på samme tid, efterfulgt af en beslutning om at kombinere dem. Det viste sig et syltetøj med æbler og fysalis med kanel og vanilje, forresten, meget velsmagende. I vores have modnes phizalis ikke før tilstanden. På emballagen med frøene blev Purple Physalis opført, men de nærliggende frost kørte afgrøden som den er. Jeg besluttede, da grønne tomater spises, så kan grøn fysalis sættes i forretning. Æblerne blev lækre, men sukkerholdige og sure physalis harmonisk fortyndet denne sødme. Jeg deler en lækker opskrift.

Jabs fra æbler og fysalis

Forberedelse:40 minutter Nummer: 1,5 l pr. 100 gram Kalorie: 478 kcal egern: 1,8 g Fedt: 1,2 g carbohydrater: 120 g

Ingredients af marmelade fra æbler og fysalis

  • 1 kg søde æbler;
  • 1 kg phizalis;
  • 1 kg sukker;
  • 1 teskefuld malet kanel;
  • 1/2 teskefuld vanillin;
  • 100 ml vand.

Method med forberedelse af marmelade fra æbler og fysalis

Vi fjerner en tynd beskyttende hud fra det fysiske hjælp. Så kan jeg nøje lide frugterne. Til berøring er de glatte, lidt klistrede, hvis du vasker i en skål, dannes selv der selv noget, der ligner sæbe skum. Vi vasker godt i en skål, skyl med rindende vand.

Jabs fra æbler og fysalis
Jabs fra æbler og fysalis
Jabs fra æbler og fysalis

At skære physalis i 4 dele som tomater. Massen er tæt, styrkeskiverne opnås.

Klip kernen fra æbler, skær æblerne med stykker, der er egnede i størrelse til skiverne af Physalis, så ingredienserne i marmelade er samtidig tilberedt.

Jabs fra æbler og fysalis

Hæld koldt vand i gryden, hæld sukker. Uden vand kan sukker brænde, da frugter ikke er vandige.

Jabs fra æbler og fysalis
Jabs fra æbler og fysalis
Jabs fra æbler og fysalis

Hæld malet kanel og vanillin. Hvis der er en vaniljeekstrakt, tilsættes den 1 tsk i stedet for vanillin. Krydderier er godt kombineret med frugter, give marmelade unik aroma.

Vi dækker gryden med et låg ikke særlig tæt. Denne metode giver dig mulighed for hurtigt at smelte sukker og ikke koge sirupen separat. Fans af hele stykker æbler er ikke egnede, og hvis du har brug for marmelade uden klager og hurtigt, er låget nyttigt.

Vi damper frugterne under låget i 10 minutter efter kogning, bland forsigtigt med en ske eller spatel.

Jabs fra æbler og fysalis

Uden låg koger vi i cirka 20 minutter, når syltetøjet stopper med at skumme, vil det gurgle jævnt, og æblerne bliver gennemskinnelige, du kan fjerne gryden fra ilden. Der er en anden måde at lave mad i flere tricks på: varme op til kogning, kog i 5 minutter, lad det være i 3-4 timer. Varm igen kogt, kog i 5 minutter og lad det brygge igen. Efter den tredje madlavning tykkes sirupen, mens frugter stykker vil forblive intakte, gennemsigtige og ligner tsukats.

Jabs fra æbler og fysalis

Banker til høst af marmelade grundigt tørrer vi i ovnen, der er forvarmet til 100 grader 10 minutter. Vi koger lågene, tørre. Vi hælder kogende marmelade i tørre, varme krukker, fylder det ud uden at nå toppen af ​​1 cm. Dæk ikke varmt marmelade med låg – kondens samles på låget, dråber falder på frugter, formen vil derefter vokse.

Den færdige marmelade fra æbler og fysisk aske fjernes til opbevaring på et mørkt og tørt sted. Holdbarhed op til 1 år. Behagelig appetit!

Læs også en interessant artikel: Groene tomaten ingelegd met mierikswortel en knoflook.

Lars Hansen

Lars Hansen er en dansk gartner og madblogger, der oprindeligt kommer fra Odense. Han driver en have- og madblog, hvor han deler sin viden og sine erfaringer med sine læsere.