Nordborg

Havearbejde og grøntsagsdyrkning. Lækre, enkle opskrifter og opskrifter, der er nemme at følge, til hver dag.

Opskrifter

Gulerodssuppe med linser

Tæt gulerodssuppe med linser i en marokkansk stil. Nyttig og tyk suppe, der er let at lave mad på en halv time.

Gulerodssuppe med linser

Forberedelse:45 minutter Nummer: 4 portioner pr. Portion Kalorie: 291 kcal egern: 14,7 g: 7,3 g kulhydrater: 46,2 g

Ingredients af gulerodssuppe med linser

  • 200 g røde linser;
  • 250 g gulerødder;
  • 100 g løg;
  • 2 fed hvidløg;
  • 1 \ 2 rød chili peber;
  • 25 g olivenolie;
  • 1,5 L vegetabilsk bouillon;
  • Zira, Coriander, Paprika, gurkemeje;
  • Salt efter smag;
  • Greener af koriander eller persille til servering.

Method med at forberede gulerodssuppe med linser

Skær løgløg i tynde halvringe. Slib skiverne af hvidløg. Vi skar i en halv bælg med rød chili -peber, ryster frøene, skærer membranen. Klip den skrælede peber fint. Hæld olivenolie i en gryde med en tyk bund. Vi kaster hakkede grøntsager.

Gulerodssuppe med linser
Gulerodssuppe med linser
Gulerodssuppe med linser

Zira og korianderfrø gnides i en mørtel, du har brug for en halv teskefuld Zira og Coriander. Tilsæt tanede frø til de hakkede grøntsager og en teskefuld malet gurkemeje og sød røget paprika.

Fry grøntsager med krydderier over medium varme i cirka 5 minutter. Overvinde ikke løg og krydderier, bland, tilsæt om nødvendigt lidt vegetabilsk olie. Olien afkøler grøntsagerne lidt, de suger ikke.

Gulerodssuppe med linser

Gulerødder med min børste, Scumbag. Vi gnider gulerod på et groft riv. Tilsæt revede gulerødder til grøntsager. Steg alle sammen i 5 minutter. Kast ikke gulerødder. Saml i en taske, frys og tilsæt kyllingen, kød eller grøntsagsbuljong, glem ikke at vaske gulerødderne grundigt.

Gulerodssuppe med linser
Gulerodssuppe med linser
Gulerodssuppe med linser

Vi hælder rød linser til de stegte grøntsager. Den røde linser behøver ikke gennemvædet. I modsætning til grønt, vil rød svejses hurtigt, har du kun brug for lidt mere tid end kogekotofler.

Hæld vegetabilsk bouillon. Salt efter smag. Varme op til kogning. Vegetabilsk bouillon kan koges fra løg, gulerødder, selleri og krydret greener med laurbærblad og sort peber. Du kan også tilføje vegetabilsk affald til bouillon – stykker løg, gulerodskal, asparges stængler og broccoli stilke.

Vi koger suppen i cirka 30 minutter over lav varme, der dækker gryden med et låg, så bouillonen ikke koger. I en halv time koges den røde linser næsten fuldstændigt, den viser en tyk purésuppe. Hvis det ønskes, kan du slå suppen med en nedsænket blender, indtil en cremet konsistens.

Gulerodssuppe med linser

Varm gulerodssuppe med linser hældes i plader. Drys med finhakket koriander eller persille. Vi krydrer med en jord røget paprika og en knivspids chili, hvis du kan lide at brænde krydderier. Vi serverer straks på bordet, lækker med stegte croutons eller frisk hvidt brød. Behagelig appetit!

linsen er rig på vegetabilsk protein, som let absorberes. Ved indholdet af vitamin B1 overhaler det resten af ​​bælgplanterne. Efter min mening er den eneste ulempe ved linser, som andre bælgplanter, imidlertid flatulens. At slippe af med problemet er ganske enkelt. Gradvis vant dig selv til bønnerne, spiser små portioner først, selve kroppen vil klare og slå alt over tid. Det er bedre at inkludere retter fra bælgplanter i kosten om morgenen.

Læs også en interessant artikel: Chocolade -muffins met ingeblikte perziken.

Lars Hansen

Lars Hansen er en dansk gartner og madblogger, der oprindeligt kommer fra Odense. Han driver en have- og madblog, hvor han deler sin viden og sine erfaringer med sine læsere.