Enkle ideer til frokost eller aftensmad: kyllingebryst i honning-sojasauce og grøntsager
Meget velsmagende og mørt kyllingebryst og grøntsagssalat, den perfekte kombination til en solid frokost eller aftensmad.
Ingredienser:
- 3 kyllingebryster
- 2-3 spsk mel
- 3+1,5 spsk smør eller vegetabilsk olie
- 5-7 fed hvidløg
- Salt og peber efter smag
- 3 spsk. honning
- 1 spsk. sojasauce
- 1½ spsk. æble- eller vineddike
- 150 g hvidkål
- fjer af grønne løg
- 150 g rødkål
- 1/2 blå løg
- 1 sød peberfrugt
- 1 agurk
- 1 lille gulerod
- 1 sødt-syrligt æble
- Saft af 1/2 citron
- 1 tomat
- 3 spsk. creme fraiche
- 1 spsk. mayonnaise
- 1 tsk. sennep
Fremstillingsmetode:
Skær kyllingebrysterne ud som vist på billedet, vend dem i mel, og steg dem i 3 spiseskefulde vegetabilsk olie eller smør på en opvarmet pande. Steg ved høj varme i 2-3 minutter, indtil de har fået en gylden farve.
Smuldr 4-6 fed hvidløg, vend brysterne, tilsæt hvidløg, salt og peber, og steg dem i yderligere ca. 2 minutter.
Dæmp varmen til medium-lav, tilsæt yderligere 1½ spsk smør eller vegetabilsk olie, 3 spsk honning, 1 spsk sojasauce, 1½ spsk æble- eller vineddike, bring saucen i kog, og dæmp varmen. Braiser, indtil saucen tykner, og vend kyllingebrystet af og til. Pynt det færdige bryst med smuldrede grønne løg.
Snit hvid- og rødkål fint til salaten. Hak løg, peberfrugt, agurk, sursødt æble og tomat. Riv en lille gulerod på et groft rivejern, og tilsæt saften af en halv citron. Kom det hele i en salatskål.
Lav salatdressingen af creme fraiche, mayonnaise og sennep. Knus 1 fed hvidløg i saucen, salt og peber, og vend det i salaten. Bland alle ingredienser godt.
Færdig! Du kan smage brystet og salaten. God appetit!