Nordborg

Havearbejde og grøntsagsdyrkning. Lækre, enkle opskrifter og opskrifter, der er nemme at følge, til hver dag.

Opskrifter

Efterårets svampesuppe: 3 nemme opskrifter

Efterårets svampesuppe: 3 nemme opskrifter

For at tilberede varmende svampesuppe kan du bruge hvide, kantareller eller svampe fra butikken fundet i skoven. Trin-for-trin instruktioner til madlavning er fortalt i vores artikel.

Suppe med porcini-svampe

Vaskede, rensede og skårne svampe i små stykker skal hældes i vand og bringes i kog, derefter fjernes skummet, varmen reduceres og koges i 10 minutter. Derefter tilsættes kartofler skåret i mellemstore skiver.

I en stegepande i smeltet smør steges løg (finthakket), indtil de er gennemsigtige. Tilsæt derefter gulerødder i tynde skiver og et par skefulde bouillon, og lad det sautere – gulerødderne skal blive bløde.

Tilsæt stegen til suppen, når kartoflerne er klar i gryden, og lad den stå ved svag varme i 7-8 minutter. Kom til sidst finthakket persille i suppen.

Det skal du bruge: porcini-svampe – 200 g, kartofler – 160 g, løg – 30 g, gulerødder – 60 g, persille – 5 g, salt – 15 g, vand – 1,5 liter, smør – 40 g.

Suppe med svampe og ost

Rensede, vaskede og i små stykker skårne kartofler hældes med koldt vand i en gryde og koges i 15 minutter fra kogetidspunktet. Samtidig tilberedes andre grøntsager: svampe vaskes og skæres, gulerødder rives på et groft rivejern, løg hakkes i små tern.

Gulerødder og løg skal steges let i vegetabilsk olie i en stegepande, derefter lægges svampene i og steges, indtil de begynder at blive brune. Den resulterende stegning af grøntsager og svampe tilsættes til gryden, hvor kartoflerne blev kogt. Vent på, at suppen koger, og kog i 1 minut.

Til sidst tilsættes revet eller hakket smelteost i gryden. Når suppen er taget af varmen, skal den have lov til at trække i 5 minutter.

Det skal du bruge: svampe – 300 g, smeltet ost – 90 g, kartofler – 480 g, løg – 120, gulerødder – 60 g, vand – 1,2 liter, vegetabilsk olie – 1 spsk. l.

Suppe med kantareller

Svampene renses, vaskes og lægges i kogende vand i en gryde i 15 minutter. Derefter skal de smides i et dørslag og lade overskydende vand løbe fra. I en gryde med tyk bund på vegetabilsk olie og smør steges hakket hvidløg og løg, indtil det er blødt.

Derefter tilsættes en groftrevet gulerod til grøntsagerne i gryden, den skal stuves i 5 minutter. Derefter skal du tilsætte små tern af kartofler og under konstant omrøring også lade det simre i 5 minutter. Tilsæt derefter finthakkede krydderurter, peber og salt efter smag.

Grøntsagerne i gryden overhældes med vand og bringes i kog. Du kan orientere dig om kartoflernes halvkogthed, hvorefter hakkede kantareller kommes i gryden, og suppen koges i 15 minutter. Til sidst kan du lægge et laurbærblad i, koge i 2 minutter og derefter lade suppen trække i 10 minutter, efter at den er taget af ilden.

Hvad du skal bruge: kantareller – 350 g, kartofler – 300 g, løg – 1 stk, gulerødder – 1 stk, hvidløg – 3 fed, krydderurter – 25 g, salt og sort peber – efter smag, vegetabilsk olie – 1/2 spsk, smør – 20 g, vand – 1 liter.

Lars Hansen

Lars Hansen er en dansk gartner og madblogger, der oprindeligt kommer fra Odense. Han driver en have- og madblog, hvor han deler sin viden og sine erfaringer med sine læsere.