Nordborg

Havearbejde og grøntsagsdyrkning. Lækre, enkle opskrifter og opskrifter, der er nemme at følge, til hver dag.

Opskrifter

Distriktsbrød på et surdej i ovnen

Det mest lækre landsbybrød på surdejen i ovnen. Fedt sprød skorpe, unik aroma og mange fordele! Brød uden færdig gær uden sukker. Kun surdej, honning og smør. Det lugter så velsmagende, som fra en bedstemors komfur!

Distriktsbrød på et surdej i ovnen

Forberedelse: 2 dage Madlavning: 12 timer nummer: 1 stykke til 100 gram kalorieindhold : 1500 kcal egern: 45 g Fedt: 15 g Carbohydrates: 280 g

Ingredients af rustikt brød på sourdough

  • 70 g korns surdej;
  • 165 g hvedemel af højeste klasse;
  • 200 g hvedemel 1 klasse;
  • 5 g salt;
  • 10 g honning;
  • 15 g smør;
  • 250 g filtreret vand;
  • Mel til dryss.

For opdatering af surdej

  • 35 g filtreret vand;
  • 35 g hvedemel 1 klasse.

Method med at forberede landdistrikterne på surdejen

Distriktsbrød på et surdej i ovnen
Distriktsbrød på et surdej i ovnen
Distriktsbrød på et surdej i ovnen

Opbevar starteren i køleskabet. Jeg indstiller temperaturen i køleskabet på +6 grader Celsius, i tre dage får Fed -surdej langsomt styrke.

2-3 timer før madlavning tager vi en krukke med et surdej fra køleskabet. For en batch brød skal du lægge surdejen i en dyb skål. I krukken forlader vi ca. 10 g surdej plus hvad der er tilbage på væggene, dette er nok til, at en ny del kommer til live.

Hæld 70 g vand i en skål. Hæld 35 g vand i krukken. Vand har brug for live, ikke kogt. Filtreret, ja, forår. Jeg rådgiver ikke aftappet. Opskriften indikerer separat ingredienserne til testen, separat til opdatering af startkulturen, ikke forvirrer!

Hæld 70 g hvedemel i første klasse i en skål. Vi hælder 35 g af det samme mel i krukken. Bland godt. Hvis banken viser sig at være for tyk dej, tilsættes lidt vand til at vise sig som en dej til pandekager. Vi forlader jakken med et surdej ved stuetemperatur i 1 time og sætter derefter køleskabet i køleskabet, efter 3-4 dage vil det være muligt at bage brød på dette surdej.

Distriktsbrød på et surdej i ovnen
Distriktsbrød på et surdej i ovnen
Distriktsbrød på et surdej i ovnen

Læg en skål med klamfilm. Vi lægger dejen på et sted beskyttet mod træk, forlad i 3 timer ved stuetemperatur (22-24 grader Celsius).

Bland resten af ​​melet med salt. I det resterende vand, rør honningen.

Bland og afkøl smøret. Vi forbinder dejen, mel, vand med honning og afkølet olie sammen. Bland med en ske eller manuelt.

Distriktsbrød på et surdej i ovnen

Du kan ikke blande i lang tid, dejen er ret flydende og let klæbende. Omkring 5-7 minutter nok.

Distriktsbrød på et surdej i ovnen
Distriktsbrød på et surdej i ovnen
Distriktsbrød på et surdej i ovnen

Træk skålen igen med en film. Vi rejser på et varmt sted i 3-4 timer. I varmen vokser dejen efter min mening tre gange.

Vi dryssbordet med mel. Vi spreder dejen, også brændstof med mel. Vi multiplicerer, samles i en bolle og lægger i en gryde eller en lille stege. Retter har brug for støbe -jern med tykke vægge.

Vi forlader brød til korrektur i 2 timer. Vi opvarmer ovnen til 210 grader celsius. Drys brød med mel gennem en sigte.

Distriktsbrød på et surdej i ovnen

Vi foretager flere skrå snit på brød og sender det til en varm ovne. Bages 20 minutter ved 210 grader, derefter yderligere 25 minutter ved 180 grader Celsius.

Bagt brød afkøles på et gitter. Behagelig appetit!

Læs også en interessant artikel: Pannenkoeken met gehakt vlees.

Lars Hansen

Lars Hansen er en dansk gartner og madblogger, der oprindeligt kommer fra Odense. Han driver en have- og madblog, hvor han deler sin viden og sine erfaringer med sine læsere.