Nordborg

Havearbejde og grøntsagsdyrkning. Lækre, enkle opskrifter og opskrifter, der er nemme at følge, til hver dag.

Opskrifter

Cream-sup af asparges

utroligt velsmagende og enkel cremesuppe af asparges med kartofler og gyldne croutons. Kog suppen fra stilkene, og lad de delikate bundtope til dekoration. Yvanimatina!

Cream-sup af asparges

Forberedelse:35 minutter Nummer: 2 portioner pr. Portion Kalorie: 189,3 kcal egern: 6,9 g Fedt: 8,1 g 24 g

Ingredients cremesup af asparges

  • 250 g grøn asparges;
  • 60 g løg;
  • 150 g kartofler;
  • 15 g smør;
  • 400 ml kylling eller vegetabilsk bouillon;
  • Flere skiver hvidt brød;
  • Salt, olivenolie.

Method med at forberede cremesuppe fra asparges

Forbered aspargesen. Vi bryder enderne af stænglerne, fra 2 til 4 centimeter i bunden er uspiselige. Hvis du bryder stilken, vil den bryde af på det rigtige sted. Jeg råder dig til at bruge fragmenterne af asparges til fremstilling af vegetabilsk bouillon. Vegetabilsk rengøringsskrot -asparges, skåret i små terninger. Vi udsætter toppen separat.

Cream-sup af asparges
Cream-sup af asparges
Cream-sup af asparges

Skær løg eller sød hvid løg i små terninger. I gryden smelter vi smøret. Vi kaster hakkede løg ind i den smeltede olie, drys med salt. Steg over lav varme i 5-7 minutter, indtil den bliver blød. Så at løgen ikke brændes, kan du hælde en spiseskefuld kylling eller grøntsagsbulje i gryderetten.

Kartofler rengøres fra skræl. Skær kartoflerne med små terninger. Vi kaster hakkede kartofler ind i stewpanen, når løgen er klar.

Cream-sup af asparges

Hæld varm grøntsager eller kyllingebuljong. Varme op til kogning. Madlavning på lav varme i 10 minutter.

Cream-sup af asparges
Cream-sup af asparges
Cream-sup af asparges

Efter 10 minutter kaster vi hakket asparges ind i Stewpan. Vi opvarmes hurtigt op i kogning, salt efter smag. Kog på en blød ild i ca. 10 minutter, der dækker gryden med et låg, så bouillon ikke koger. For salater tilberedes asparges som skaldyr, bogstaveligt talt 4 minutter, til suppe skal du lave længere mad.

suppe er næsten klar, når grøntsagerne bliver bløde. Mogningstiden for aspargesen afhænger af sorten og størrelsen. Hvid asparges tilberedes længere end grøn, tykke stængler koger længere tynde. Kontroller beredskab såvel som at kontrollere kartoflernes beredskab. For fløde suppe kan grøntsager være lidt fordøjet.

Den færdige suppe hugges med en nedsænkbar blender til en fløde tilstand. På dette tidspunkt kan du tilføje fløde, bland, opvarm suppen næsten til en kogning og fjern Stewpan fra ilden.

Toppen af ​​aspargesen sættes i kogende saltet vand. Vi opvarmer hurtigt at koge. Vi laver mad i 2-3 minutter, kast det i et dørslag.

Skiver hvidt brød skæres i terninger. Vi tørrer det hakkede brød i en forvarmet ovn eller i en tør gryde. Hvis det ønskes, kan du rive brødet med hvidløg.

Cream-sup af asparges

Vi hælder varm cremesuppe fra asparges ind i pladen. Vi satte flere grønne toppe på toppen. Drys suppen med gyldne croutons. Vand den første koldpressede olivenolie. Server cremesopvarmet. Behagelig appetit!

Sæsonen med jordens asparges er bemærkelsesværdig. Det begynder omkring midten af ​​april og slutter i begyndelsen af ​​juni, dette er de første grønne grøntsager i senge, måske er dette hemmeligheden bag popularitet. Asparges er en letfordærvelig grøntsag, i det nedre rum i køleskabet vil det kun ligge et par dage, men du kan prøve at fryse.

Læs også en interessant artikel: Vegetarische soep met koolhelder en courgette.

Lars Hansen

Lars Hansen er en dansk gartner og madblogger, der oprindeligt kommer fra Odense. Han driver en have- og madblog, hvor han deler sin viden og sine erfaringer med sine læsere.