Nordborg

Havearbejde og grøntsagsdyrkning. Lækre, enkle opskrifter og opskrifter, der er nemme at følge, til hver dag.

Opskrifter

Broccoli med svampe. Diætskål

Vi ved alle om fordelene ved broccoli, fordi dette er en rigtig statskasse med nyttige vitaminer og mineraler. Det er uundværligt ved forebyggelse af kræft, hjælper med at helbrede mavesår og hjælper med at reducere vægten. Desværre bruges denne vidunderlige grøntsag i vores land meget lidt. Oftest bruger vi det i babymad og spiser det meget sjældent selv. Og forgæves, fordi broccoli -retter ikke kun er nyttige, men også meget velsmagende. Derfor foreslår jeg, at du koger broccoli med svampe. En vidunderlig opskrift ikke kun for vegetarer, men også en lækker vegetabilsk sideskål til kylling eller kalvekød.

Broccoli med svampe. Diætskål

Forberedelse: 10 minutter Forberedelse:15 minutter nummer: 6 portioner til en servering kalorieindhold : 160 kcal egern: 7 g Fedt: 3 g kulhydrater: 10 g

Ingredients til at lave broccoli med svampe

  • Broccoli – 800 gram;
  • Svampe-600-700 gram;
  • Vegetabilsk olie-3-4 spsk;
  • Hvidløg-5-6 tænder;
  • Salt, peber – efter smag.

Method med at forberede broccoli med svampe

Jeg opdeler i broccoli -blomsterstande, rengør hvidløg, forbered svampe.

Vi tager en stor gryde, hæld vand ind i den, suger den, og efter kogning kaster vi broccoli -blomsterstande der.

Broccoli med svampe. Diætskål

På dette tidspunkt tager vi den anden store beholder, vi samler koldt vand i den, ideelt – med is.

Efter 5-7 minutter tager vi broccoli fra kogende vand og sænker det i isvand for hurtigt at stoppe tilberedningsprocessen, fordi vi har brug for kål, ikke puré fra det.

Mens kålen afkøles – skærer vi svampe med plader og steger dem i vegetabilsk olie, indtil de er gyldne. Hvis du vil berige smagen, skal du tilføje 30 creme til vegetabilsk olie, og hvis du vil gøre det endnu mere nyttigt, skal du afpresse svampen i olivenolie.

Broccoli med svampe. Diætskål

Vi tager broccoli ud af beholderen og lader det være på et papirhåndklæde, så glasset er vand.

Vi opdeler kålen i mindre blomsterstande og tilføjer svampe. Klem 5-6 skiver hvidløg gennem hvidløg, drys med finhakkede urter og yngel sammen i højst 5 minutter.

Broccoli med svampe. Diætskål

Fem minutter senere er stegning broccoli med svampe klar til brug! Du kan servere denne skål som en sideskål eller som en separat grøntsagssnack.

Behagelig appetit!

Læs også en interessant artikel: Maso zrázy se smaženými houbami a cibuli v chlebu.

Lars Hansen

Lars Hansen er en dansk gartner og madblogger, der oprindeligt kommer fra Odense. Han driver en have- og madblog, hvor han deler sin viden og sine erfaringer med sine læsere.