Nordborg

Havearbejde og grøntsagsdyrkning. Lækre, enkle opskrifter og opskrifter, der er nemme at følge, til hver dag.

Lifehacks

Uendelig vask: 4 måder at håndtere beskidt undertøj på

Tips til dem, som et bjerg af beskidt vaskeri hjemsøger.

Uendelig vask: 4 måder at håndtere beskidt undertøj på

“Hvorfor, når du klæder dig om morgenen, er der altid intet at bære, men når du skal vaske, vises et bjerg af tøj straks?” Kender du denne vittighed? Dette sker med mange. Det lykkedes dem kun at frigøre kurven til beskidt linned, da den straks fyldes med en ny, og denne proces virker uendelig.

Endless Stream of Linen in Washing

Hvorfor ser det ud til, er en nem opgave – at vaske tøj i nærværelse af en vaskemaskine – det virker så byrdefuldt? Når alt kommer til alt har næsten alle den samme ikke -elskede del af vaskeprocessen på listen over hadede husholdningsopgaver: nogen har sorteret til mørke og hvide, nogen har et hængende undertøj, nogen har foldet i par af tørrede sokker, som stadig skal være Tilskrives og lægger i visse kasser og skabe?

Problemet med uendelig vask er også kompliceret af det faktum, at det for de fleste familiemedlemmer ikke engang eksisterer, fordi få mennesker ønsker at sætte denne opgave på sig selv på deres eget initiativ og dele utaknemmelig arbejde. For at lette den uendelige rutine har vi samlet nogle tip, der hjælper dig med at redde dig fra tab af tid og ikke blive til en bil til foldning af mænds sokker og børns t -shirts.

Try at forstå, hvorfor vask er et så smertefuldt tema for dig?

vask kan blive uendelig, hvis du har for mange ting. Måske er det værd at forsøge at reducere garderoben til fem ting af hver type, som de professionelle arrangører af rummet rådgiver? Der er fem trøjer i skabet, der er fem kjoler på bøjler, fem bukser på hylderne og det samme (godt eller lidt mere) t -shirts i kasser. Ja, dette fungerer ikke for alle, men måske er det værd at prøve, fordi jo mindre ting du har, jo mere praktisk og lettere at styre, organisere, pleje osv. Dette frigør meget tid, og for meget af tingene skaber tværtimod problemer. Rådgivningen er at stoppe med at værne om det gamle undertøj og T -shirts med pletter, slippe af med overskydende pajoish og slidt strøelse og begrænse dem til et bestemt beløb.

Derudover er en vigtig faktor bekvemmeligheden ved vask. Har du nok trommelum til at vaske tingene i hele familien, har du nok plads til at hænge vådt linned? Hvis svaret er “nej”, skal du måske tænke på at købe en tørremaskine? Tro mig, for mange mennesker, der og byens lejligheder, blev hun en rigtig frelse.

Uendelig vask: 4 måder at håndtere beskidt undertøj på

Do akkumulerer linned i vask

En anden grund på grund af hvilken vask, der kan blive et rigtigt mareridt, er, at du ikke har en klar tidsplan. Er det virkelig så enkelt? Ja, du er nødt til at udvikle en “rutine”, det vil sige hver gang udføre de samme handlinger og opretholde deres sekvens. Hvis du ikke prøver at gøre dette, duplikeres handlinger, der fjerner tid og kræfter på hvert trin. Prøv at vaske regelmæssigt, ifølge dagene og uret, der er praktisk for dig.

Heldigvis har vaskemaskiner nu mange funktioner, der giver dig mulighed for at gøre dette, når det er praktisk for dig. Tillad ikke murbrokkerne, fordi det er urealistisk at vaske i en dag i en måned, hvis kun fordi ting skal tørres et eller andet sted. For virkelig at tackle dette problem skal du lave en tidsplan og overholde det, hvad enten det er en download pr. Dag eller en halv dag. Det fungerer virkelig.

Uendelig vask: 4 måder at håndtere beskidt undertøj på

Sorter linnedet med det samme, og ikke før du vasker

Lav sortering, før tøjet falder i kurven med beskidt linned. Og hvis du lærer familiemedlemmer at sortere ting, når de skifter tøj, vil processen gå meget hurtigere. Som en mulighed skal du tænke på en tre -afsnitskurv, der kan sættes i børneværelser eller i soveværelset. Kurve kan opdeles i kategorier: enten ved farven på linned (mørk/hvid/farve) eller af typen af ​​tøj (bukser/sweatere/undertøj og sokker).

KNOT Glem ikke at marchere, inskriptioner fungerer altid og tiltrækker opmærksomhed. Uanset om et lille barn adskiller en skjorte fra et par bukser, og om han vil “lege” ind i dette spil, kan du tjekke i praksis. Alle familier har deres egne regler, nogle slår rod godt, nogle er helt ude af stand til at gøre, men det vil ikke fungere for at evaluere dette uden at prøve. Så prøv.

Do Én fuld belastning pr. Dag

Eksperter siger, at den fulde cyklus af vaskelinned ikke bør begrænses til foldning. Med andre ord, linned betragtes ikke som rent, før det er lagt ud på familiemedlemmernes skabe. Ting skal straks flytte til den endelige destination, det vil sige til den relevante kasse, til bøjlen eller på hylden, ellers er blokeringerne af rent tøj uundgåelige. Slet derfor, så snart du har akkumuleret nok undertøj til fuld belastning. For en familie på fire mennesker betyder det typisk, at det skal vaskes 3-4 gange om ugen, men for mange er det mere praktisk end at akkumulere hære af linned og derefter dræbe hele weekenden til vask, håndtere 3- 4 belastninger om dagen.

Lars Hansen

Lars Hansen er en dansk gartner og madblogger, der oprindeligt kommer fra Odense. Han driver en have- og madblog, hvor han deler sin viden og sine erfaringer med sine læsere.