Nordborg

Havearbejde og grøntsagsdyrkning. Lækre, enkle opskrifter og opskrifter, der er nemme at følge, til hver dag.

Lifehacks

Træ eller plast? Hvilket skærebræt er bedre?

Hvis du mindst en gang i dit liv var nødt til at vælge et plast- eller træplade, har du sandsynligvis hørt forskellige meninger om, hvilken af ​​dem der er mere praktisk, hygiejnisk eller sikrere. Vil du stadig finde ud af en?

Træ eller plast? Hvilket skærebræt er bedre?

Plast

Træ eller plast? Hvilket skærebræt er bedre?

Indtil for nylig blev det antaget, at plastplader er de mest hygiejniske og sikre at bruge. Derudover kan plast i modsætning til træ og bambus vaskes i en opvaskemaskine. Det viste sig, at dette slet ikke er. Testning blev udført, som et resultat af, at det viste sig, at der er meget flere bakterier på de brugte plastikplader end på træ.

Desuden kan plastpladen, hvorpå der med tiden var snit og ridser fra knive, ikke desinficeres fuldstændigt på de sædvanlige måder. En anden minus plastplader er, at de mindste partikler af plast falder i vores mad. Ikke den bedste egenskab.

Dommen: Det er bedre at fjerne plastborde helt fra køkkenet.

Bambus

Træ eller plast? Hvilket skærebræt er bedre?

Det foretrækkes af elskere af miljøvenlige produkter. Bambus – Eco – Materiale, gigantisk og den mest holdbare i græsverdenen, for den dyrkning, som der ikke kræves gødning eller skadelige kemikalier. Da overfladen af ​​bambuspladen er stærkere og stærkere end det sædvanlige træ, absorberer den mindre fugt og betragtes som hygiejnisk. Ulemperne ved bambus inkluderer dens hårdhed. Det er stærkere end den sædvanlige ahorn med næsten 20%, hvilket betyder, at knivene vil være dumme hurtigere.

dom: bambusbestyrelser er en god mulighed. Deres overflade er velegnet, når du har brug for at skære noget hurtigt og meget fint. Men glem ikke, at du bliver nødt til at skærpe knive oftere og prøve at købe tavler, hvor lim, der ikke indeholder formaldehyder, blev brugt.

Træ

Træ eller plast? Hvilket skærebræt er bedre?

Træplader er normalt lavet af ahorn eller bøg. De er billige og oftest lavet af affald, der er tilbage på savværker. Træet har ejendom af selvhelende, og et temmelig blødt og undertrykkende materiale, hvorfra brædderne er lavet, er mindre såret af knivspidsen. En god trædåd, bøg eller bjørkeplade er primært godt af det faktum, at det kan gendannes, så det vil ikke ridse så hurtigt som plast, for eksempel.

dom: Træplader er bedst egnet til at skære produkter. For at beskytte brættets overflade smøres den regelmæssigt med enhver vegetabilsk olie og skal du ikke vaske op i opvaskemaskinen. Bestyrelsen vil hurtigt tørre ud af den langvarige eksponering for varmt vand, og over tid vises revner på det

Læs endnu en interessant artikel om havearbejde: 10 verbluffend heldere variëteiten van Kealus. Zorg thuis. Foto

Lars Hansen

Lars Hansen er en dansk gartner og madblogger, der oprindeligt kommer fra Odense. Han driver en have- og madblog, hvor han deler sin viden og sine erfaringer med sine læsere.