Nordborg

Havearbejde og grøntsagsdyrkning. Lækre, enkle opskrifter og opskrifter, der er nemme at følge, til hver dag.

Lifehacks

Top 5 over betjeningsfejl på opvaskemaskiner

Top 5 over betjeningsfejl på opvaskemaskiner

Opvaskemaskinen har længe været en vigtig husholdningsassistent i en moderne lejlighed. Den korrekte håndtering og pleje af teknikken afhænger af dens levetid og kvaliteten af opvasken. Vi vil fortælle dig mere i vores artikel.

Rengøringsmidler

Korrekt betjening af opvaskemaskinen indebærer kun brug af de rengøringsmidler, der er specielt designet til dette formål. Hvis du hælder husholdningskemikalier i det, der ikke er designet til dette, har du snart brug for en mesters tjenester. Fra 1-2 gange vil der ikke ske noget, men ved regelmæssig brug er funktionsfejl garanteret. Man skal også huske på, at nogle af disse produkter indeholder stoffer, der kan forårsage forgiftning eller allergiske reaktioner.

Vask alt på én gang

Det er altid fristende at fylde maskinen helt op og vaske alt på én gang. Men du kan ikke tage al den beskidte opvask på én gang. Borddele er lavet af forskellige metaller, og hvis de vaskes på samme tid, er en kemisk reaktion mulig. Konsekvensen vil være korrosion og fejl på udstyret med tiden.

Den rækkefølge, opvasken lægges i, er også vigtig og kan også påvirke apparatets ydeevne. Vi taler om en situation, hvor den øverste hylde eller det nederste rum ikke er vasket godt nok. Krus og tallerkener skal placeres øverst, gryder og andre »overdimensionerede« tallerkener skal placeres nederst. Det er vigtigt at placere kopper og glas med bunden i vejret.

Klargøring af porcelæn

Før tallerkenerne sættes på plads, er det nødvendigt at forberede dem ved at fjerne store madrester fra snavsede tallerkener. Ellers er der risiko for tilstopning af filtrene, hvilket direkte påvirker vaskens kvalitet og endda kan føre til brud. Hvis du skyller pladerne for godt, før du lægger dem i, kan sensorindstillingerne, der bestemmer varigheden og intensiteten af rengøringen, blive forstyrret.

Rengøring af kalk og fedt

Man skulle tro, at indersiden af en opvaskemaskine ikke kan være snavset – den renser sig selv, hver gang den bliver vasket. I virkeligheden er væggene i vandledningerne dækket af fedtaflejringer. Det får systemets kapacitet til at falde, og trykket inde i systemet til at stige. Dette påvirker cirkulationspumpens funktion, og konsekvenserne kan være uheldige: pumpesvigt, brud på systemets rør osv. Det er derfor vigtigt at rengøre vandledningerne med jævne mellemrum. Det er derfor vigtigt at rengøre fedt- og kalkaflejringer inde i apparatet med jævne mellemrum (hver 3.-6. måned) ved hjælp af passende rengøringsmidler.

Opvask af nye tallerkener

Før eller siden køber du et sæt nye tallerkener, som du gerne vil vaske op, før du tager dem i brug. Et vigtigt punkt: Opvaskemaskiner er følsomme over for varedeklarationer. De kan nemt blive overset på bunden af f.eks. en ny kop. Når man skyller med varmt vand, bliver etiketterne gennemblødte, og der kommer papirstykker ind i filtrene. Det resulterer i reparationer og ekstra omkostninger.

Lars Hansen

Lars Hansen er en dansk gartner og madblogger, der oprindeligt kommer fra Odense. Han driver en have- og madblog, hvor han deler sin viden og sine erfaringer med sine læsere.