Nordborg

Havearbejde og grøntsagsdyrkning. Lækre, enkle opskrifter og opskrifter, der er nemme at følge, til hver dag.

Lifehacks

Tjekliste over bevidst shopping: Hvordan køber man miljøvenlig?

Vores tip vil hjælpe med at gøre køb mere meningsfuldt. For øvrig er dette nyttigt ikke kun for naturen, men også for dit budget.

Tjekliste over bevidst shopping: Hvordan køber man miljøvenlig?

Du har sandsynligvis hørt om impulsiv shopping. Ifølge statistikker bruger mere end 40% af køberne flere penge på køb, end de planlagde. Og selvom køb oprindeligt glæder en person, erstattes denne følelse senere af en følelse af skam og skyld. Og denne situation har to sider: For det første til udslæt køb, der derefter opbevares af død fragt uden at bringe nogen fordel eller glæde, er penge forgæves, og for det andet er miljøet skadeligt.

Pause

For at slippe af med vanen med at bruge penge på unødvendige varer, skal du tage en pause. Nogle gange er der nok ti minutter til at forstå, at du i virkeligheden ikke har brug for noget. Forlad fra butikken til gaden, spørg dig selv, om du virkelig har brug for det, og om der er en måde at bruge penge på med mere fordel.

Make a List of the Right

Planlæg shopping. Undersøgelser viser, at når shopping er planlagt, foretager købere mindre impulsive køb med ca. 13%. Det første skridt mod den bevidste dannelse af hans garderobe er at gennemføre sin revision. Evaluer, hvad du virkelig mangler, og lav en liste, som du vil tage med dig til butikken. Lav lister over store erhvervelser og små. Dette vil hjælpe med ikke at afvige fra det tidligere valgte kursus.

Pay opmærksomhed på, hvad det gøres af

Valg af ting, vær opmærksom på, hvor længe det vil vare dig, og hvad det er lavet af, tænke eller spørge sælgerne, om det vil være muligt at løse det, og hvordan man bortskaffer det senere. Af de to muligheder skal du vælge den, der er mere miljøvenlig. Hvis varerne er underlagt behandling eller bionedbrydelser – fremragende.

Tjekliste over bevidst shopping: Hvordan køber man miljøvenlig?

Gå ikke til rabatter

Husk, at opgaven for hver butik er at tvinge køberen til at bruge penge i det maksimale. Rabatter er selvfølgelig behagelige, men hvis du planlægger at blive en bevidst køber, skal du først stille dig selv spørgsmålet “Hvor meget har jeg brug for denne ting?”. Hvis du ikke bestemt og med tillid svarer, at du har brug for et andet nederdel, bluse eller bukser og vil blive perfekt kombineret med andre ting i din garderobe, skal du udsætte købet.

I dette tilfælde vil en liste over nødvendige ting også hjælpe. Når du er klar over, hvad du virkelig har brug for, kan du roligt vente på salgsøjeblikket eller rabatter på dette produkt. Rabatter er en fantastisk måde at købe noget af et dyrere prissegment, hvilket betyder sandsynligvis bedre og mere holdbart. Derudover sparer dette penge.

Refuse pakker

Næg emballage, hvor det er muligt. På markederne sælges alt uden emballering og klistermærker. Slip af skiverne, da polystyrenbakkerne fra dem ikke brydes, og madfilmen, hvor forudindvindede produkter er indpakket, vil være i papirkurven. Gå til butikker med en Shoper-taske og brug øko-montering til at reducere antallet af engangspakker.

Go til elektronisk kontrol

I applikationerne fra mange butikker er der en mulighed, hvor den trykte kontrol erstattes af elektronisk. Dette vil redde træerne fra at skære ned, og du fra overskydende affald.

Lars Hansen

Lars Hansen er en dansk gartner og madblogger, der oprindeligt kommer fra Odense. Han driver en have- og madblog, hvor han deler sin viden og sine erfaringer med sine læsere.