Nordborg

Havearbejde og grøntsagsdyrkning. Lækre, enkle opskrifter og opskrifter, der er nemme at følge, til hver dag.

Lifehacks

Ti ting, der ikke kan vaskes med sæbe ifølge fagfolk

Det viser sig, at sæben ikke er egnet til alle genstande i dit hus, men i nogle tilfælde kan det endda skade.

Ti ting, der ikke kan vaskes med sæbe ifølge fagfolk

Her er nogle husholdningsartikler, der ikke skal vaskes med sæbe, og hvad du i stedet kan.

støbejernspander: Dette er et obligatorisk værktøj til enhver hjemmekog, og for at de kan tjene i lang tid, har de brug for særlig omhu. Sæbe kan ødelægge belægningen på støbejern, hvilket er nødvendigt for dets anti -stick -egenskaber og forebyggelse af rust. Som en alternativ metode skal du bevæge dig selv med en hård børste, varmt vand og salt.

Rustfrit stål: Dette er et populært valg for køkkenapparater, delvis på grund af det faktum, at det er let at rengøre. Alt hvad du behøver for at rengøre rustfrit stål er et håndklæde, et mikrofiber serviet og lidt vand, men uden sæbe. Rustfrit stål er meget porøs, og sæbe kan forblive i små revner, der er vanskelige at vaske helt af. Over tid kan dette raid føre til test eller blegning af overfladen.

Træskæreborde: Virkningerne af sæbe og vand vil til sidst føre til nedbrydning og revner af træ. For at rengøre og desinficere skærebrættet kan du tørre det med en blanding af eddike og vand.

Knive: Som skærebræt kan knive beskadiges af den konstante eksponering for sæbe og vand. Især under påvirkning af vand er knive korroderede og stumpe. For at sætte knivene i orden, skal du bare tørre dem meget omhyggeligt med en fugtig klud og straks tørre dem med et håndklæde.

Ti ting, der ikke kan vaskes med sæbe ifølge fagfolk

froll af massivt træ: På trods af omdømme for holdbarhed skal rengøring af gulve fra massivt træ udføres korrekt for ikke at skade dem. Vaskesæbe kan fjerne beskyttende olier fra træ, hvilket vil gøre det modtageligt for skader. Brug i stedet et specielt middel til indkøbscentre fra massivt træ, som er designet til omhyggelig håndtering af materialet. Eller du kan blande hvid eddike eller citronsaft med vand – dette er også et effektivt og blødt rengøringsmiddel.

Kaffemaskiner: Hvis du ikke ønsker, at din morgenkaffe skal have en sæbe smag, skal du ikke vaske den med sæbe. Det er meget vanskeligt at fjerne sæbe helt fra komplekse komponenter, ikke kun at resterne af sæbe kan påvirke smagen af ​​kaffe, de kan føre til problemer som skum i vand, der bruges til madlavning. Et mere effektivt alternativ: Bland lige store dele vand og hvid eddike. Dette vil opløse mineralaflejringer og gøre din kaffemaskine ren uden sæbe rester.

Elektronik: Du vil sandsynligvis ikke vaske et tv med sæbe, men du skal ikke bruge det til andre elektroniske enheder, såsom tastatur eller fjernbetjeninger. Sæbe og vand kan lække i disse følsomme systemer, skade deres komponenter og føre til funktionsfejl i arbejdet. Du kan bruge specielle rengøringsløsninger designet til elektronik. Fugter mikrofiberen med en rengøringsopløsning og tørre overfladen forsigtigt. Bare sørg for, at vævet ikke er for fugtigt – du ønsker ikke, at væsken skal komme på din elektronik. Og glem ikke altid at slukke for elektronikken fra netværket inden rengøring.

Ti ting, der ikke kan vaskes med sæbe ifølge fagfolk

Farvede vægge: Selvom dine vægge muligvis ikke har brug for hyppig rengøring, er det vigtigt at vide, hvordan man renser dem, for ikke at skade malingen. Og en overraskelse! Brug af sæbe er ikke den bedste metode. I stedet for sæbe, skal du bruge tørre eller lidt våde mikrofiber servietter til punktrengøringsvægge efter behov.

Lædermøbler: Hvis du spildte vand på en lædersofa, skal du ikke strække for sæbe – det kan tørre huden. Brug i stedet en kludfugtighed med en blød hudrensning. For en lettere pleje skal du tørre lædermøblerne med en tør klud.

Granit og marmor: Naturstens bordplader, såsom granit og marmor, bør også aldrig vaskes med sæbe. Dette kan føre til grim skying eller udseendet af pletter.

Ti ting, der ikke kan vaskes med sæbe ifølge fagfolk

Læs endnu en interessant artikel om havearbejde: 10 soorten kool, die het meest nuttig zijn voor onze gezondheid. Beschrijving en foto

Lars Hansen

Lars Hansen er en dansk gartner og madblogger, der oprindeligt kommer fra Odense. Han driver en have- og madblog, hvor han deler sin viden og sine erfaringer med sine læsere.