Nordborg

Havearbejde og grøntsagsdyrkning. Lækre, enkle opskrifter og opskrifter, der er nemme at følge, til hver dag.

Lifehacks

Spektakulær glans og mange andre fordele: Alt om vinylstof – for dem, der syr

Tøj fra vinylstof betragtes som den aktuelle tendens i de senere år. Tæt elastisk stof, der ligner huden, bruges til syning af nederdele, bukser, kjoler og frakker. Men dette er kun en af ​​kuglerne af brug af vinyl.

Spektakulær glans og mange andre fordele: Alt om vinylstof - for dem, der syr

Vinylstof er kendt som et af de mest elastiske og ofte anvendte materialer i den moderne verden. Vi finder ud af, hvad det er, og hvorfor det er så populært.

Hvad slags stofvinyl?

vinyl eller polyvinylchlorid (PVC) – syntetisk materiale bestående af en polymerblanding af gummi, harpiks, speciel lim, maling og plastmasse. Det bruges ofte i produktionen af ​​kunstigt læder, da det har en sådan nødvendig kvalitet – elasticitet.

Det tynde lag af vinyl påføres på basen – som regel er det strikstøj eller andet fibrøst materiale, og på toppen er dækket med polyurethan -sprøjtning. Resultatet er et smukt og slidbestandigt vinylstof. Det er farvet med vedvarende farvestoffer af forskellige nuancer – fra lys til lyse neonovs.

vinylstof har mange positive egenskaber og betragtes som en af ​​de mest anvendte og populære i vores tid. Materialet bruges aktivt i mange aktiviteter.

Da PVC indeholder chlor, betragtes det som varmebestandigt, ildfast og resistent over for olier og andre kemikalier. Han kan også vandt og godt tåle et direkte hit af sollys.

vinylvæv er blevet en billigere og slid -resistent alternativ hud.

Historie om udseendet af vinylstof

Spektakulær glans og mange andre fordele: Alt om vinylstof - for dem, der syr

Polyvinylchlorid eller simpelthen PVC blev oprettet i 1872 af den berømte og berømte tyske kemiker Yevgeny Baumann. Materialet var imidlertid ekstremt skrøbeligt, hvilket begrænsede brugen.

I 1913 opfandt den tyske forsker Friedrich Clutte en ny teknologi til polymerisation af dette materiale gennem ultraviolet stråling, men så blev den ikke aktivt brugt.

Og i 1926 var en anden videnskabsmand Waldo Semon i stand til at skabe polyvinylchlorid. Oprindeligt forsøgte han at opfinde en speciel lim til limning af gummi og metal, men opdagede nyt materiale. Han begyndte at eksperimentere, lave hæle til sko og golfbolde og fik fremragende resultater.

Dette førte til oprettelsen af ​​tilpasset materiale, som derefter begyndte at blive brugt i forskellige brancher og erhvervet særlig popularitet i tekstilindustrien.

Hvad er lavet af vinylstof?

Spektakulær glans og mange andre fordele: Alt om vinylstof - for dem, der syr

vinylhud betragtes som en mirakel tone på grund af dens alsidighed.

Tøj og sko. Vinylstof er fantastisk til tøj. Dette er et vandtæt og slid -resistent materiale, hvorfra pels, jakker, regnfrakker og endda nederdele, bukser og kjoler er syet. PVC bruges også til produktion af sko. Et sådant modetilbehør som tasker og bælter er syet fra vinylstof. PVC bruges til møbler polstring. Hvis du har kæledyr, er en vinylsofa et fremragende valg, fordi et sådant stof er billigere end huden. Sikkerhedspuder og sæder er lavet af vinylstof. Takket være stabilitet og holdbarhed kan vinyl bruges til at fremstille mange husholdningsartikler. Gardiner til et brusebad er for eksempel syet fra det. Industrielle varer fra PVC er tarpaulin, tasker og containere. Sejls og redningsveste såvel som sæder til både er lavet af vinyl. Beskyttende kostumer til brandmænd, militære og astronauter er ofte lavet af vinylstof. Batuts, gymnastik MATTLES, madrasser såvel som oppustelige både er syet fra vinyl.

Advantages og ulemper ved vinylstof

Spektakulær glans og mange andre fordele: Alt om vinylstof - for dem, der syr

Attraktivitet. Vinylstofstøj ser meget imponerende ud. Tilstedeværelsen af ​​klor i vinylvæv tillader ikke materialet at antænde eller brænde. Syntetiske fibre, der udgør vinylvæv, tilføjer elasticitet til det, dette gør materialet multifunktionelt. Vinylstof slides ikke i lang tid, da det har en stærk overflade med fremragende operationelle egenskaber. Vinylstoffer har en stærk vandtæt belægning, der afviser enhver fugt. Som nævnt tidligere er vinyl et af de mest universelle materialer. Det kan bruges både i slidbestandige materialer, såsom en industriel tarp, og i bløde materialer, såsom madfilm. De fleste vinylstoffer kan let rengøres med en fugtig klud. Vinylstoffet er relativt billigt, hvilket bidrager til den maksimale tilgængelighed af materialet på tekstilmarkedet.

vinylstof har mange fordele, men der er ulemper:

  • Vi har brug for visse færdigheder, når vi syer vinyl læderprodukter. Varmt vejr vil svede under sådant tøj. Dette gælder især for polstring af sofaer og tasker.

Hvow at passe på ting fra vinylstof?

Spektakulær glans og mange andre fordele: Alt om vinylstof - for dem, der syr

Vaskprodukter fra vinylstof ved en temperatur på 30-40 ° C, men uden brug af blegemiddel og produkter med klor samt separat fra andre stoffer. Du kan ikke bruge det.

Hyppig vask kan føre til tørring og revner af vinylstof. Dirt med PVC fjernes godt uden vask. Det er nok at tørre den med en blød svamp fugtet med sæbeopløsning. Efter fjernelse af snavs kan du bruge en ren klud til at vaske sæben af.

Hvis stedet er vanskeligt at fjerne, kan du prøve at gnide vinylhud med ammoniak, og kontroller kun først effekten af ​​stoffet i et lille område indefra. Undgå brugen af ​​acetone, lakvæsker, hydrogenperoxid, eddikesyre, borsyre, benzin, iod, parafin, lak, motorolie og terpentin.

vinylbeklædning kan under ingen omstændigheder strøg på grund af muligheden for smeltning. Skader på vævet kan ikke fastgøres.

Hvis tøjet lavet af vinyl læder var meget rynket, skal du lægge det i en vaskemaskine sammen med flere våde badehåndklæder. Indstil regulatoren til tørringspositionen og tiden i 5-10 minutter. Fjern derefter og hæng det i luften.

Hvis belægningen er kedelig, kan vinylbeklædning poleres og gendannes glans med en flydende silikonespray, der sælges i bilbutikker.

Læs også en interessant artikel: 10 goede redenen om mayonaise te kopen – zelfs als u het niet eet.

Lars Hansen

Lars Hansen er en dansk gartner og madblogger, der oprindeligt kommer fra Odense. Han driver en have- og madblog, hvor han deler sin viden og sine erfaringer med sine læsere.