Nordborg

Havearbejde og grøntsagsdyrkning. Lækre, enkle opskrifter og opskrifter, der er nemme at følge, til hver dag.

Lifehacks

Side, mave, ryg: Vælg den rigtige pude i det positur, hvor du sover

Har du besluttet at udskifte puden? Vores tip hjælper dig med at vælge en model, der passer til dig.

Side, mave, ryg: Vælg den rigtige pude i det positur, hvor du sover

Når du vælger et tilbehør, skal du følge følgende regler:
Ikke selvmedicin! I vores artikler indsamler vi de nyeste videnskabelige data og udtalelser fra autoritative eksperter inden for sundhedsområdet. Men husk: kun en læge kan stille en diagnose og ordinere behandling.

Hvor har du ofte brug for at skifte pude?

Eksperter rådgiver om at ændre puden hvert tredje år – selvom den udad ser næsten ny ud. Dette tilbehør er designet ikke kun til at give trøst, men også for at sikre understøttelse af hovedet og den korrekte position af cervikale rygsøjle under en nats hvile. Det er grunden til, at puden skal vælges, med fokus på det positur, hvor du sover.

Hvis du sover på ryggen

For dem, der sover på ryggen, er en meget blød pude ideel, som ikke skaber spænding i nakken og ikke løfter deres hoveder for højt. Denne position er farlig ved at klemme af blodkar og nerveender.

Hvis du sover på siden

Du skal være opmærksom på høje modeller med tæt fyldstof og hukommelseseffekt. Det er sådanne puder, der giver god støtte til hovedet og nakken og hjælper med at strække ryggen i en jævn linje.
Og for at forhindre smerter i lændeområdet, skal du klikke på en anden lille pude mellem knæene.

Hvis du sover på din mave

Ortopeda -læger kalder denne position den farligste, fordi en person, der ligger på hans mave, tvinges til at vende hovedet til den ene side. En sådan rotation kan føre til at presse blodkar og forværre strømmen af ​​ilt ind i hjernen.

Hvis du sover på din mave, skal du vælge den mest flade og bløde pude, så dit hoved ikke kaster tilbage under alle omstændigheder.
En anden fare er “sagging” af den nedre rygsøjle. For at forhindre, at dette sker, skal du lægge et foldet håndklæde eller en blød rulle under din mave.

Hvis du snurrer meget i en drøm

Mennesker, der lider af forskellige søvnforstyrrelser, kan ikke falde i søvn tæt og konstant ændre kroppens position. I dette tilfælde er det nødvendigt at vælge en universel version – nemlig den gennemsnitlige pude i højden, der giver tilstrækkelig støtte til nakken, hvis du vendte dig mod din side og komfort for hovedet, hvis du ligger på ryggen. P>
For at udvide pudernes levetid skal du slå den med dine hænder hver dag og tørre det godt i solen.

Og til sidst vil vi tilbyde jer to test, der hjælper dig med at vælge en pude af god kvalitet

Test for densitet

Sæt puden på den bøjede underarm. Hvis den bøjede sig i halvdelen som en sadelpose, skal du vende skyderiet til en anden model – dette er for blødt til at sikre kroppens rigtige placering i en drøm.

Press test

For at kontrollere kvaliteten af ​​puden skal du lægge den på en hård overflade og trykke den med hænderne på dens centrum. En pudebetræk med høj kvalitet, der bogstaveligt talt efter et sekund, vender tilbage til sin tidligere position.

Læs også: Hvordan vælger man den rigtige madras? Købervejledning

Læs endnu en interessant artikel om havearbejde: Eenvoudige regels voor de zorg voor cipressen: overwintering. Zorg en groeit. Foto

Lars Hansen

Lars Hansen er en dansk gartner og madblogger, der oprindeligt kommer fra Odense. Han driver en have- og madblog, hvor han deler sin viden og sine erfaringer med sine læsere.