Nordborg

Havearbejde og grøntsagsdyrkning. Lækre, enkle opskrifter og opskrifter, der er nemme at følge, til hver dag.

Lifehacks

Sådan sparer du penge på internet i hjemmet

Sådan sparer du penge på internet i hjemmet

Hvis du nogensinde har spekuleret på, om du bruger for meget på internet, eller hvis du har bemærket, at dine udgifter allerede har en betydelig indvirkning på dit husholdningsbudget, bør du helt sikkert læse videre, og du kan allerede bruge en eller flere måder at optimere dine internetomkostninger på i dag.

Afmeld unødvendige tjenester

For det første skal du beslutte, hvad dine reelle behov er. Hvis du afmelder alle ekstra betalte tjenester i abonnementet, vil det påvirke dit budget betydeligt.

Det sker, at du oprindeligt planlagde at se alle 200 kanaler og tv-serier online med en hastighed på 200 Mbit/sek, men nu mangler du katastrofalt meget tid til det, så hvorfor betale for meget?

Hvis du kun har brug for internettet til kommunikation i sociale netværk, messengers, se nyhedsfeeds eller film, lytte til musik online, er 50-100 Mbit/sek nok for dig.

En internethastighed på 200 Mbit/sek er objektivt set nødvendig, hvis flere familiemedlemmer regelmæssigt downloader store filer, ofte afholder webinarer eller live-udsendelser, streamer, ser indhold i 4K, og hvis mere end 3 enheder er forbundet via Wi-Fi.

Hvis du bruger tv som baggrund eller til at se film, skal du kun vælge filmkanaler, som er inkluderet i grundpakkerne hos næsten alle udbydere.

I øvrigt kan du ikke kun spare på prisen, men også på udstyret. Der er ingen grund til at bruge penge på leje. Mange udbydere leverer en router gratis eller for et lille fast beløb, når du tilslutter din internetforbindelse til hjemmet.

Hvis du køber udstyret selv, skal du tjekke de funktioner, der følger med, ellers er der risiko for, at du begrænser dig selv og betaler for meget for internettet, for der er ingen mening i en tarif med en hastighed på 500 Mbit/s, hvis routeren ikke understøtter mere end 100 Mbit/s. Stol på udbyderen, når du tilslutter dig, vil du få det rigtige udstyr.

Fastfrysning af service

Ingen aflyser ferier, og det vil være en behagelig bonus at fastfryse tjenesterne i fraværsperioden. Det eneste, du skal gøre, er at give udbyderen besked, så bliver du genberegnet. Vi råder dig til med jævne mellemrum at bede om en genberegning af beløbet for leverede tjenester, eller rettere for ikke leverede tjenester. Hvis du har været uden internet i nogen tid eller haft problemer med kommunikationen på grund af operatørens fejl, bør du ikke tøve med at bede om en genberegning for denne tid.

Særlige betingelser fra udbyderen

Du kan prøve lykken og bede om en rabat fra udbyderen. De værdsætter alle kunder, så de kan give dig et personligt tilbud eller særlige vilkår og betingelser. Især hvis du kan huske et par gange, hvor internettet ikke fungerede eller lod meget tilbage at ønske, og find ud af, om der er mængderabatter.

Distribution fra en mobiltelefon

Tjek din mobiltelefontakst. Beregn, om det vil være mere rentabelt og praktisk for dig at dele dit mobile internet med andre enheder.

En nabo vil hjælpe

Hvordan er det med dine naboer? Hvis I har et godt forhold til hinanden, kan I dele betalingen for internet i hjemmet. I dette tilfælde bør du vælge en enhed med bred dækning og tilstrækkelig strøm.

Top 5 routere:

  • Tenda AC10U
  • Huawei AX3 WS7200
  • ASUS RT-AX88U
  • Xiaomi Mi WiFi Router 4A GIGABIT
  • MikroTik wAP ac

Vi håber, at du allerede har besluttet dig for den metode, der passer dig personligt, i ekstreme tilfælde kan du altid tilslutte det billigste internet i dit hjem eller taksten med den laveste hastighed.

Sådan forbedrer du din wi-fi-router Læs artiklen på kaleyard.org.

Lars Hansen

Lars Hansen er en dansk gartner og madblogger, der oprindeligt kommer fra Odense. Han driver en have- og madblog, hvor han deler sin viden og sine erfaringer med sine læsere.