Nordborg

Havearbejde og grøntsagsdyrkning. Lækre, enkle opskrifter og opskrifter, der er nemme at følge, til hver dag.

Lifehacks

Sådan genskaber du tingenes hvidhed

Sådan genskaber du tingenes hvidhed

Hvorfor lægge tøj i blød

Iblødsætning giver dig mulighed for at øge vaskens effektivitet. En betydelig del af pletterne opløses under påvirkning af aktive komponenter i det anvendte produkt og vand.

Snavset forbliver i sæbeopløsningen, og vasketøjet kommer ind i maskinen meget renere. Resultatet af vasken forbedres flere gange.

Tøj med lille tilsmudsning behøver ikke at blive lagt i blød, maskinen klarer et sådant problem i en kort cyklus.

Naphtha alkohol

Det blandes med glycerin i lige store mængder for at fjerne gamle pletter. Påfør den resulterende sammensætning på forureningen. Efter 15 minutter skal du behandle tingen med ammoniak og lægge den i blød i en varm sæbeopløsning, rapporterer kaleyard.org.

Salt

At lægge vasketøj i blød med salt er en alsidig måde at fjerne snavs fra stof på. Det fungerer godt på tynde syntetiske materialer. Slør, tyl og organza skal nødvendigvis lægges i blød i en saltopløsning, før de vaskes. Ved hjælp af salt fjernes snavs, og stoffet beskyttes mod indgroede pletter.

Til 5 liter varmt vand opløses 2 spiseskefulde salt og læg linned i sammensætningen i 15 minutter. Skyl derefter stoffet og send det til vaskemaskinen.

Lars Hansen

Lars Hansen er en dansk gartner og madblogger, der oprindeligt kommer fra Odense. Han driver en have- og madblog, hvor han deler sin viden og sine erfaringer med sine læsere.