Nordborg

Havearbejde og grøntsagsdyrkning. Lækre, enkle opskrifter og opskrifter, der er nemme at følge, til hver dag.

Lifehacks

Så at bankerne ikke eksploderer: Sekreater af konserves, testet af tiden

Hvis du har taget konserves, tilbered duftende marmelade, tæt lækre salater i banker, salt eller pickle agurker, er det vigtigt at kende flere regler, takket være hvilke dine emner, der vil blive bevaret perfekt derhjemme.

Så at bankerne ikke eksploderer: Sekreater af konserves, testet af tiden

Rule 1. Valg af produkter

Til konserves er det kun de mest friske og sunde frugter, grøntsager og bær, uden “tønder”, spor af skimmel, rådne og ikke bidt af insekter er egnede. Selv afskæring af de understøttede områder garanterer du ikke dig selv et godt resultat til lang opbevaring.

Rule 2. Udsæt ikke forberedelsen

Når du køber produkter til konserves, skal du planlægge forberedelse senest den næste dag, hvis du har købt bær. Opbevar ikke købte grøntsager i mere end 3 dage, men hårde frugter, såsom æbler, pærer eller kved – ikke mere end en uge.

Rule 3. Vask

grundigt

Dette gælder især for svampe. Skyl dem ved at ændre vandet flere gange, tør derefter på et håndklæde, sorter svampe. Det er bedre at vaske de købte frugter af oversøisk oprindelse med en svamp og en blød børste for at slippe af med voks, der bruges til at forlænge frugternes holdbarhed. Det er vigtigt at omhyggeligt sortere og vaske krydret urter, der tilsættes pickles og marinader, de skal sorteres fra gulede, vævede og forkælet skadedyr af blade og stængler.

Rule 5. Forberedelse af dåser

Så at bankerne ikke eksploderer: Sekreater af konserves, testet af tiden

Banker til emner skal vaskes godt, derefter steriliseres i en opvarmet til 130 med ovnen i 2530 minutter eller i en gryde med kogende vand (hals nede) i 10-15 minutter.

Rule 6. forberedelse af covers.

Blæs af ordlyd Best Buy Nye og kog dem i 3-4 minutter i kogende vand. Det faktum, at lågene skal være nye, skyldes det faktum, at når de åbner, deformeres de gamle skruelåg normalt, og når genbrug ikke længere kan være i stand til at tæt på krukker med nye dåse fødevarer.

Rule 7. langsom afkøling

Så at bankerne ikke eksploderer: Sekreater af konserves, testet af tiden

I de fleste opskrifter til fremstilling af hjemmelavede marinader, pickles og syltetøj er det indikeret, at de tilstoppede krukker skal tændes på låget og dækkes med et tæt tæppe. Dette gøres, så afkøling er langsom og ikke ved skarp – fra temperaturforskellen, i indpakket krukker, fortsætter forberedelsesprocessen naturligt og konserves ender korrekt.

Rule 8. Sterilisering og pasteurisering

Hvad er forskellen – spørger du. Både handlingen er termisk behandling, kun den udføres forskelligt. Under pasteurisering er banker installeret på en lille stativ i en bred og høj gryde, hæld vand med 4-5 cm, dæk gryden med et låg og brændes. Blankerne pastes med damp i 30 minutter og kan derefter opbevares i cirka 9 måneder. For sterilisering placeres banker med emner på en lille stativ i en bred og høj gryde, hælder vand “på skuldrene” af dåser, brænder og bringer vand i kog. Efter kogning skal krukken steriliseres i overensstemmelse med volumenet på: 0,5 l -10 minutter, 1 l -15 minutter, 2 l -20-25 minutter, 3 l -25-30 minutter. I processen med sterilisering ødelægges mikroorganismer, bakterier og sporer af svampe og emner kan opbevares i lang tid – et år og endnu længere.

Læs endnu en interessant artikel om havearbejde: De boom van liefde, of Aichrizon is een succulent van goeden. Zorg thuis. Foto

Lars Hansen

Lars Hansen er en dansk gartner og madblogger, der oprindeligt kommer fra Odense. Han driver en have- og madblog, hvor han deler sin viden og sine erfaringer med sine læsere.