Nordborg

Havearbejde og grøntsagsdyrkning. Lækre, enkle opskrifter og opskrifter, der er nemme at følge, til hver dag.

Lifehacks

Retter, du kan og bør spise med hænderne

Reglerne ændrer sig regelmæssigt – og nu erstattes en ny europæisk etikette af klassikeren. Nu, der sender et stykke brød, et æg og endda et bacon i din mund med dine hænder, vil du ikke se syg ud. Vores ekspert Maria Bush fortæller, hvad og hvordan du kan spise i dag.

Retter, du kan og bør spise med hænderne

Ned med unødvendige begrænsninger – disse produkter kan tages uden bestik.

Brød

Brød kan spises, før der serveres hovedretter, men du skal tage det med din venstre hånd, bryde af og smøre med olie kun det stykke, du vil sende i munden. Klip bollerne i halvdelen, spred det med alle olier, hæld og saltbrød i restauranten, og venter på mad, er ikke det værd.

Kage

Hvis cupcake er lille, kan den også spises med hænderne. I andre tilfælde skal du bruge en kniv og en dessertgaffel.

Pizza

Pizza er hver dag italiensk mad, hvilket betyder, at der er ekstra bestik her! Få den maksimale glæde fra denne skål, efter at have spist den med dine hænder – ja, det er i restauranten, og lad alle se.

Sandwich

Sandwitsy spiser med deres hænder, hvis de serveres på en buffet eller picnic. Multilaget burgere kan opdeles i fire dele med en kniv og en gaffel, og så er det med hænderne. Kun åbne sandwich skal spises ved hjælp af bestik.

Pommes frites

Gratis kartofler kan sjældent ses på protokol tricks, så hvis du er i en fastfood -restaurant eller i et hjem og afslappet miljø, spiser selvfølgelig selvfølgelig med dine hænder. Det vigtigste er, at de er rene.

Sushi

Hvilken af ​​jer formåede at spise lande på en sådan måde, at du ikke dækker din mund med din hånd eller ikke slipper del i en sauce? Ifølge den japanske etikette får mænd lov til at spise sushi -hænder. Det er sandt, at denne regel ikke gælder for kvinder.

Muslinger

Hvis du spiser frokost i en Port -restaurant, er det ganske acceptabelt at spise muslinger uden bestik. Du kan bruge en tom skal som en slags tang. Tag en halvåbnet skal i din højre hånd og tag massen ud af muslingen!

Shrimp med hestehale

Halv -tællede rejer serveres som regel kun i en uofficiel indstilling. Tag derfor rejerne ved halen, bid sausen, bid af den spiselige del og læg halen på pladen, der står under beholderen med rejer eller i nærheden. Hvis rejerne serveres uden haler, skal du spise dem med en gaffel til skaldyr.

Egg, kogt hårdt

Ægget rengøres helt og spises og holder det i hånden (det er ikke skåret med en kniv). Nogle borde i tabeletikette anbefaler at skære et stejlt æg i halvdelen og er en gaffel, der deles i stykker.

Artiskokker

Riv arket af, dypp derefter den bløde ende i saucen og træk arket mellem tænderne for at fjerne den spiselige del. Læg resterne af arket på kanten af ​​pladen. Hold kernen med en gaffel, og skrab tornene af med en kniv. Skær kernen i stykker, der kan spises ad gangen, og dypp hvert stykke i sausen.

Apricots og blommer

Du kan ofte finde anbefalinger til at spise dem ved hjælp af dessertenheder, men i henhold til de nye regler er det ikke forbudt (selv i en høj -samfunds modtagelse) at blot bryde frugterne i halvdelen. Du kan også fjerne knoglen med dine hænder, hvis den let bevæger sig væk, hvis ikke, læg en kniv eller en dessertske og er ved at holde halvdelene i din hånd.

Bacon

Hvis baconet er meget sprødt (stegt) og serveres i en uofficiel omgivelse, er det acceptabelt at spise med hænderne. Frisk bacon skal spises med en kniv og gaffel.

Konsulent: Marii Boucher, direktør for den østrigske Higher School of Etiquette, en international specialist for alle typer etikette.

Lars Hansen

Lars Hansen er en dansk gartner og madblogger, der oprindeligt kommer fra Odense. Han driver en have- og madblog, hvor han deler sin viden og sine erfaringer med sine læsere.