Nordborg

Havearbejde og grøntsagsdyrkning. Lækre, enkle opskrifter og opskrifter, der er nemme at følge, til hver dag.

Lifehacks

Rent og holdbar: 3 Hemmeligheder ved at pleje en træ-, sten- og stålarbejdsoverflade i køkkenet

Køkkenet er et af de mest anvendte lokaler i lejligheden, derfor bliver det snavset hurtigst. De, der elsker en upåklagelig orden, finder nogle tip i denne artikel om, hvordan man rengør køkkenbordplader fra forskellige materialer.

Rent og holdbar: 3 Hemmeligheder ved at pleje en træ-, sten- og stålarbejdsoverflade i køkkenet

Clean Wooden Working Surfaces

En af de enkleste måder at pleje træ bordplader er daglig rengøring med et ikke -rengøringsmiddel eller en hjemmelavet blanding af varmt vand og dråber destilleret hvid eddike. Fjern forsigtigt den resterende mad med en spatel eller en metalskraber. Sørg for at tørre de arbejdsoverflader efter rengøring, så de er helt tørre. Hvis du vil fjerne pletter, skal du klippe citronen i halvdelen og hælde saltet direkte på stedet. Gnid med salt drysset med en citronskåret, og fjern derefter salt og citronsaft med vand og eddike.

Hvis du er bange for, at træplader er deformeret over tid på grund af fugt, kan du bruge speciel olie- eller bi -voks. Når ridser vises, skal du bare polere træet og anvende et beskyttelsesværktøj igen.

Rent og holdbar: 3 Hemmeligheder ved at pleje en træ-, sten- og stålarbejdsoverflade i køkkenet

Return the Sparkle of Marble and Granite bordplader

Til daglig rengøring af arbejdsoverflader lavet af natursten kan du bruge varmt vand og et blødt vaskemiddel til retter. Efter rengøring skal du tørre overfladen tør med en mikrofiber med en beruset for at give stenen glans. Undgå slibende eller sure rengøringsmidler, der kan skade stenen eller ridse den. For at fjerne pletter fra granit- eller marmor bordplader kan du tilberede en opløsning i form af en pasta ved at blande bagepulver med vand (til olieagtige pletter) eller brintperoxid (til andre pletter). Tænd pletten med pasta og dæk den. Forlad mindst om natten, optimalt – i flere dage, og skyl derefter med rent vand. Efter at have opdaget, at stedet ikke vises fuldstændigt, skal du gentage proceduren. Sørg for først at lave en punkttest for at sikre, at den valgte metode ikke påvirker farven eller belægningen af ​​sten.

På trods af det faktum, at naturlige overflader er populære på grund af deres holdbarhed, skal de regelmæssigt behandles med en speciel sammensætning for at beskytte mod pletter. Udfør en sådan procedure en gang om året (for granit) og en gang hvert par måneder (for marmor).

Rent og holdbar: 3 Hemmeligheder ved at pleje en træ-, sten- og stålarbejdsoverflade i køkkenet

Clean de arbejdsoverflader på rustfrit stål

Det er ikke tilfældigt, at du kan se rustfrit stål overalt i professionelle køkkener overalt. For at passe bordplader af denne type er det nok til regelmæssigt at rense dem med sæbe. Men hvis du vil undgå ridser på overfladen og udseendet af pletter og skilsmisser, skal du bruge en mikrofiber -klud og et rengøringsmiddel. Men husk, at kun disse lægemidler skal bruges, der fremstilles specifikt til denne type materiale. Afstå fra brugen af ​​slibende stoffer, svampe eller trådvaskeklud – de kan ridse metal.

Selvom produkter i rustfrit stål er resistente over for skader, kan de ikke desto mindre danne pletter. For at fjerne dem skal du blandes bagepulver og retter gel, og fordele derefter blandingen med en blød klud. Det er ikke nødvendigt at håndtere arbejdsoverflader lavet af rustfrit stål, men hvis du vil have tid til at polere dem fra tid til anden, kan du bruge en speciel lak til dette.

Rent og holdbar: 3 Hemmeligheder ved at pleje en træ-, sten- og stålarbejdsoverflade i køkkenet

Læs endnu en interessant artikel om havearbejde: Eenvoudige regels voor de zorg voor cipressen: overwintering. Zorg en groeit. Foto

Lars Hansen

Lars Hansen er en dansk gartner og madblogger, der oprindeligt kommer fra Odense. Han driver en have- og madblog, hvor han deler sin viden og sine erfaringer med sine læsere.