Nordborg

Havearbejde og grøntsagsdyrkning. Lækre, enkle opskrifter og opskrifter, der er nemme at følge, til hver dag.

Lifehacks

Rengør tæppet: 10 livshacks til enhver form for pletter

Det er bedre at fjerne pletterne på tæppet frisk. Men selvom du ikke fandt dem med det samme, har du stadig en chance for at redde en indretning til et dyrt hjerte – ved hjælp af den korrekte rengøringsmetode.

Rengør tæppet: 10 livshacks til enhver form for pletter

Wax fra et lys

For at fjerne de frosne vokser fra voks fra tæppet skal du læne et papirhåndklæde mod dem og belønne med et varmt jern. Serviet absorberer smeltet voks – der vil ikke være spor af stedet.

Kaffe

Kaffel efterlader mørke og vedvarende pletter på bunken. Det er meget vanskeligt at fjerne dem i en kneppet form, så prøv at absorbere væsken med et rent håndklæde og skyl pletten med varmt vand umiddelbart efter at du spildte drikken. Du bliver nødt til at gennemføre proceduren flere gange – indtil sporene på tæppet forsvinder.
Hvis du ikke var i stand til at fjerne stedet med det samme, skal du bruge en opløsning af hvid eddike til dens behandling (1 kop eddike pr. 3 kopper rent vand).

Kosmetik

Hvis spor af læbestift, neglelak og anden kosmetik absorberes i bunken, skal du først prøve at skrabe dem fra den dumme side af kniven. Blød derefter stedet med medicinsk alkohol eller væske for at lindre lak uden acetone. Saml overskydende væsker med en bomuldspind og skyl forurenede steder med rent varmt vand.

Rødvin

pletter fra rødvin og dens ikke -alkoholiske “relative” – ​​druesaft – hører til det mest vedvarende. Jo før du begynder at fjerne dem, jo ​​mere har du chancerne for at returnere tæppet til det første look.

Rengør tæppet: 10 livshacks til enhver form for pletter

Saml væsken med et håndklæde og behandl eddike med en opløsning af eddike. Hvis dette ikke hjælper, bliver du nødt til at ty til “tunge artilleri” – særlige midler til rengøring af tæpper og polstrede møbler.

Fed

Hvis du spildte sauce, olie eller fedt sauce på tæppet, skal du være klar til vanskeligheder: at bringe sådanne pletter fra bunken – er opgaven ikke enkel. Til at begynde med hældes bunken med talkum, stivelse eller bagepulver og lad pulveret være i 10-20 minutter, så det absorberer fedt. Drys derefter det forurenede sted og behandl det med en svamp fugtet i medicinsk alkohol.

Tyggegummi

Hvis tyggegummi sidder fast på bunken, skal du ikke prøve at trække den ud med fingrene. Tryk på isterningen til hende og vent, indtil den fryser og hærder, og skrab den derefter af med en spatel eller køkken.
Denne metode er også velegnet til at fjerne tyggegummi fra hår og tøj – den testes mange gange!

Berry Juice

som vin, jordbær, rips og andre bær absorberes hurtigt i bunken og efterlader vedvarende spor – du skal rengøre disse på én gang. Fjern resterne af massen fra tæppet, blød tæppet med en blanding bestående af 0,75 kop medicinsk alkohol og 1 tsk. Hvid eddike. Skyl pletterne med rent (nødvendigvis koldt!) Vand. Gentag om nødvendigt proceduren flere gange.

Tomatsovs

Ketchup og andre saucer, der indeholder tomater, kan for evigt ødelægge tæppet – især hvis det er lavet i lyse farver. Du skal starte behandling af pletter så hurtigt som muligt.

Rengør tæppet: 10 livshacks til enhver form for pletter

Opløs et glas bordeddik i tre glas vand. Udfør pletterne med væske, indtil de forsvinder. Hvis lyserøde brune pletter forbliver på bunken, skal du prøve at fjerne dem ved at tilføje et par dråber retter for at vaske til den upåagtige opløsning. I slutningen skal du skylle tæppet med rent varmt vand.

Øl

Ølpletter kan være næsten usynlige på tæppet, men en anden fare er skjult i dem. Det handler om sukkeret indeholdt i drikken. Hvis du ikke fjerner den fra bunken, begynder den med tiden at tiltrække snavs og støv-her, at stedet viser sig i al sin herlighed.

For at rengøre tæppet fra ølpletter skal du sløre forureningen med et papirhåndklæde og behandle med vand med tilsætning af retter til vask – de forsvinder næsten øjeblikkeligt. Derefter skal du skylle bunken med rent varmt vand og tørre i luften eller med en hårtørrer.

Læs endnu en interessant artikel om havearbejde: 10 onbetwistbare bodemproblemen die het gewas op uw site verminderen

Lars Hansen

Lars Hansen er en dansk gartner og madblogger, der oprindeligt kommer fra Odense. Han driver en have- og madblog, hvor han deler sin viden og sine erfaringer med sine læsere.